Munkahelyi viszony
Címlap / Te+Én+Szex / Munkahelyi viszony

Gelsei Bernadett

Munkahelyi viszony

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

A házas kapcsolatokban a harmadik fél megjelenése a leggyakrabban a munkahelyen történik meg. A legtöbb időt a munkahelyünkön töltjük így szinte természetes, hogy az összezártság, a folyamatos együtt dolgozás során kialakítunk egy jó viszonyt a kollégánkkal. Azonban ha valakivel jól érezzük magunkat, úgy érezzük megért minket, figyel ránk, akkor jönni fognak az érzelmek is, amelyeknek aztán nehéz lesz ellenállni.  

Munkahelyi szerelmi viszony, vagy titkos viszony kialakulhat nem csak házasságban élőknél is, hanem szinglik között is. Ettől függetlenül nézzük meg mi az a 10 dolog, ami egy munkahelyi viszonynál problémát tud okozni:

1. Nincs egyértelműen kimondva, hogy mi van közöttünk! Az az, nem tudom, hogy beszélhetek-e úgy mint egy kapcsolat rólunk, vagy ez egy viszony, ahol szerető vagyok, vagy ez egy felvállalt dolog, vagy felvállalt, de nem a munkahelyen. Ez bizony sok konfliktust és félreértést tud szülni.

2. Titkos a viszony, mi van ha lebukunk? Ez bizony előfordulhat könnyedén, még akkor is, ha nagyon óvatosak vagyunk. Ki-mit vall be és persze kinek? Mi van akkor, ha a másik partnere felkeres? Mi a helyes ilyen helyzetben? Ezek nagyon nehéz kérdések, érdemes nyíltan beszélni ilyen helyzetben erről is, hogy fel legyetek készülve egy esetleges lebukás helyzetre is.

3. Kollégális diszkréció. Vajon, mennyire egyértelmű a kollégáknak, hogy mi van közöttetek? Lehet-e számítani a lojalitásukra, diszkréciójukra? Mennyire zavar téged, vagy a szeretődet, hogy mit gondolhatnak rólatok, látszik e rajtatok, hogy van köztetek valami? Fontos ismerni önmagad annyira, hogy ezekre a kérdésekre őszintén tudj válaszolni, és végiggondolni, hogy mi mit vált ki belőled!

4. Valóban csak egyszeri alkalom? A munkahelyi légyottoknak az egyik nagy vonzó ereje az, hogy titokban kell csinálni, és ez tele van izgalommal. Nagyon gyakori, hogy azért enged valaki a csábításnak, mert azt mondja magában: „ok, egyetlen egyszer, mert ezt vétek lenne kihagyni” Beismerni, hogy ennél többet akarsz önmagadnak vagy a másiknak is, sok konfliktust okozhat.
5. Féltékenykedés másik kollégára! Elég gyakori a titkos viszonynál, hogy féltékennyé válnak egymásra a viszonyban lévők. Egy kis laza flört, azért, hogy ne legyünk gyanúsak, más kollégával való ebédelés, vagy levelezés, amiben a lelkünket öntjük ki, gyakori felerősödő féltékenységet szül. Ami elképzelhető, hogy egy kis italos elvonulásnál akár veszekedésbe, vagy nagyobb műsorba is kifuthat.


6. Vajon elhagyja-e a családját miattam?
Ha egy munkahelyi viszony, nem csak a szexről szól, hanem tartalmas, megértő beszélgetések is vannak benne, akkor az érzelmek könnyen elszabadulnak. Ilyenkor természetes, hogy egy felvállalt kapcsolatra vágyik valamelyik fél. Kérdés, hogyan tudjátok ezt az elvárást kezelni?

7. A viszony a munka rovására megy! Gyakran, főleg, ha mindketten párkapcsolatban élnek, nem tudnak időd szakítani egymásra csak úgy, ha a munkaidőből lopnak el. Ez párszor még ok, de ha rendszeresen hosszú hónapokon keresztül történik ez, akkor bizony elmaradnak munkák, és határidők, és az nagyon veszélyes a munkahelyünk megtartása miatt.

8. Főnök beosztott feszültség. Amikor a főnök szeretője vagy, az bizony nagyon penge élen való táncolás, mert nem mindenki tudja a két helyzetet ügyesen külön választani. Számtalan sértődés, kellemetlenség érhet ezért benneteket, ami kihathat a titkos kapcsolatotokra is.

 

9. Felvállalás. Amikor végre megtörténik a várva várt coming out, bizony az öröm mellé sokszor üröm is társul. Az eddigi feszültségek, amit a titkolózás adott, előjönnek, rossz érzések is, illetve a környezet reakciójára, pletykálkodásra is tudni kell felkészülni.

10. Szakítás. Nagyon sok munkahelyi viszony évekig elhúzódik, mert a legnehezebb az, hogy szakítás után egy irodában, egy munkahelyen tölteni az idő nagy részét, úgy, hogy már nem vagytok együtt. Valóban embert és idegeket próbáló helyzet.

Ezeknek a szempontoknak a figyelembe vétele mellett, érdemes átgondolni, hogy mi az igazság abban, hogy „házinyúlra nem lövünk” vagy ha igen, akkor nagyon okosan tesszük azt.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 25475 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x