Instant randi, szájban olvadó örömérzet
Címlap / Te+Én+Szex / Instant randi, szájban olvadó örömérzet

Instant randi, szájban olvadó örömérzet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Folyton sírunk a felgyorsult világ miatt. Panaszkodunk, hogy már senki nem akar komolyat, képtelen elköteleződni, nincs benne türelem és nyoma sincs már sehol a kitartásnak. Te, aki most ezt olvasod, különb vagy?  

Annak idején azt tanították, hogy az újságíró maradjon tárgyilagos, így lehetőség szerint soha ne írjunk dühből vagy indulatból, mert akkor elveszik az a fajta középen álló belső egyensúly, ami egyébként elősegíti a velünk való azonosulást.

Egyedül vagyok. Hosszú hónapok óta. Randiztam, chateltem, tindereltem meg amit akarsz. Körbenéztem lent és fent, elitben és mocsokban egyaránt. Kerestem huszonévest és kikiáltottak anyakomplexusoknak, amikor ötven felettivel mentem kávézni. Alig múltam negyven, és máris ott állok az életközepi közepin már ami a társtalálást illeti?

Nagyon úgy tűnik. Mióta az eszemet tudom emberekkel foglalkozom. Beszélgetek velük, az érzéseiket figyelem, a testük és hangjuk visszajelzéseiből próbálok információkat leszűrni és azt valamiféle információként feldolgozni. Sokféleképpen tettem kísérletet arra, hogy kapcsolódjak, hogy találjak, hogy elköteleződjek vagy akár arra is persze, hogy lezárjak.

Hogy van-e végső konklúzió? Nincs. Még mindig nincs. Ami látszik, hogy ha a hétköznapihoz képest mást hozol, az inkább kiveri a biztosítékot, mintsem izgalmasnak titulálják és előnyödre váljék. Miközben mindenki azt szajkózza, hogy keresi a különlegeset, mert nem akar unatkozni, fél az egyhangúságtól és mindezt úgy mondják, hogy ugyanabban a pólóban akarják megélni ugyanazt az életérzést és ugyanazt a szilikont műttetik magukba, mondván ki akarnak lógni a sorból azzal, amit képviselnek.

Elvárások korlátai közé szorítjunk önmagunk. Mert amikor azt mondom egy első randi első fél órájában, hogy nem erre gondoltam, a másik döbbenten néz rám, hogy most miért nem adok még időt az egésznek. Amikor valakinek azt mesélem, hogy azért álltam fel egy randiról negyed óra után, mert nem tetszett a hölgy illata, akkor azt mondják, paraszt vagyok.Mi a baj a radikális őszinteséggel? És itt olyasféle őszinteségre gondolok, amiben nincs agresszív szóhasználat, hanem csupán őszinteség keveredik udvarias megfogalmazással. Közkedvelt nevén asszertív kommunikáció zajlik.

Amire kábé senki nem kíváncsi. Mert inkább ülj végig egy randit, csak azért mert már belevágtál a dobostortádba. Csinálj végig egy hónapot heti egy-két randival, csak azért mert ennek még időt kell adnod. Már miért kellene? Ha egyszer úgy érzed nem őt keresed, menj és keresd tovább akit keresel.

Ne elvárások mentén éld az életed. Miért ne mondhatnád meg a társadnak és párodnak, ha egyszer egy szoknya nem áll jól rajta? Csak azért, mert Christina Aguilera fokhagymaseggén jól mutatott, nem biztos, hogy neki is azt kell választani.

Ne félj őszinte lenni. Határozd meg a lehető legpontosabban, hogy kit és mit is keresel egy kapcsolatban és kezeld rugalmasan ezeket a pontokat, ámde egy valamihez ragaszkodj végig: az intuíciód megmondja melyik a helyes út. Az első döntés, az első hang, az első benyomás, az első rossz érzés mindig igaz. Nem kell elszaladnod máris emiatt, de gondolkodj el és ne csináld tovább a fél évtizednyi kapcsolatod csak azért mert a világ azt mondja: nem adhatod fel ilyen hamar.

A francokat! Feladhatod. Kitarthatsz. Szeretheted. Járhattok. Elhagyhatod. Ki tudná ezt jobban, mint te magad.

Instant megoldásokat keresünk, de az az igazság, hogy nincsenek. Nem azért, mert még nem találtuk fel, hanem, mert bár a kakaónk hamarabb van kész, mint hetven évvel ezelőtt, de a párkapcsolatban nincs könnyebbik út és nincs megúszható szakasz. Tolni kell. Egyestől kettesig. Majd tovább. Addig, amíg a legbelső hang azt mondja: ott a helyed.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 1803 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x