Utazók 10 parancsolata - ne keljünk útra anélkül, hogy elolvassuk!...
Címlap / Utazás / Utazók 10 parancsolata - ne keljünk útra anélkül, hogy elolvassuk!

>

Utazók 10 parancsolata - ne keljünk útra anélkül, hogy elolvassuk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

A nyaralás már a tervezgetéssel elkezdődik! Mi az a tíz legfontosabb dolog, amit az utazónak tudnia kell? Tapasztalt buszos-gyalogos-repülős utazók állították össze ezt a tízparancsolatot.  

 1. Legyünk nagyon körültekintőek az utazási iroda kiválasztásakor. Válasszunk inkább a nagyobb és ismertebb irodák kínálatából, ne dőljünk be egy ismeretlen iroda nagyon olcsó kirándulásának! (Vagy ha rizikót akarunk, készüljünk kalandra és szervezzünk magunk!)
 2. Több ajánlatot is tanulmányozzunk át, hasonlítsuk össze az árakat és a kínálatot! Egy jó weboldalon, katalógusban minden részletesen benne van: a szállásról, az étkezési lehetőségekről, a különböző fakultatív programokról. Figyelmesen el kell olvasni az utas, valamint az iroda jogait és kötelességeit is, valamint az ún. lemondási feltételeket!
 3. Ha valami nem világos számunkra, kérjünk bővebb felvilágosítást, legjobb az írásos információ. Ezt aztán a leírásban foglaltakkal együtt számon kérhetjük egy esetleges reklamáció esetén.
  Ha valamivel elégedetlenek vagyunk, azonnal a heyszínen tegyünk panaszt, írassunk jegyzőkönyvet!
 4. Feltétlenül kössünk utazási biztosítást, kerül, amibe kerül! Egy napszúrás, apróbb tengerparti balesetek, egy váratlan fogfájás nagyon kellemetlenné tehetik nyaralásunkat, és biztosítás hiányában, bizony, akár évekig is nyöghetjük majd az orvoslátogatás díját. A biztosítások többsége a poggyászra is kiterjed. A repülős utakon számtalanszor elkeverednek a poggyászok. Mindenképpen megéri a nyugalmat, ha van biztosításunk.
 5. Étkezéseknél alapszabály: Mosd le! Hámozd meg! Főzd meg! (Alexandra-féle kiegészítés: ha már nem tetted, legalább legyen nálad egy üveg whisky!) A rosszul elkészített étel következtében ugyanis a turisták 40-60%-a bélpanaszoktól, emésztési zavaroktól vagy hasmenéstől szenved. Kerüljük a kagylót, a nyers halat, a rosszul átsütött húsokat! Ahol nem iható a vezetékes víz, ott még a fogmosáshoz is gyárilag palackozott vizet kell használni.
 6. Külföldi utazás előtt készüljünk fel az adott országból! Gyűjtsünk róla információkat, milyen az éghajlata, milyenek a szokások, a látnivalók. Olvassunk utazós blogokat!
 7. Poggyászunkat az utazás hossza, a távolság, valamint a közlekedési eszköz határozza meg. Ruhatárunkat mindig az évszaknak megfelelő időjáráshoz igazítsuk! Ne divatbemutatóra készüljünk, de legyen nálunk különböző alkalmaknak megfelelő öltözék! Minden olyan dolog, ami kifolyhat, az ki is folyik! tehát tegyük külön zsebbe és külön zacskóba a naptejet, a sampont, a folyékony dolgokat, és mindig jól zárjuk be a flakonokat.
 8. Mindig rakjunk a kézipoggyászba egy váltás fehérneműt, arra az esetre, ha a poggyászunk elkeveredne. A legtöbb esetben 24 órán belül meg szokott kerülni, de addig sem esünk kényelmetlen helyzetbe.
 9. Legyen nálunk kényelmes cipő, amit előtte már használtunk. Tilos új cipőt vinni és a nyaraláson "betörni". Az egész utat tönkreteheti, ha nem tudunk menni a cipőnk miatt.
 10. A telefonszámok: mindig mentsük el, írjuk fel a hotel számát, az utazási iroda számát, valamint a mi számainkat az otthoniaknak (családtagnak, megbízható szomszédnak, stb.), ha valami probléma lenne, el tudjanak bennünket érni. (Ezen felül mi magunk is tudjuk az otthoniak számát. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2384 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x