Sok jó kávé a magyar tengernél: Balatoni Barista Bajnokság...
Címlap / Utazás / Sok jó kávé a magyar tengernél: Balatoni Barista Bajnokság

>

Sok jó kávé a magyar tengernél: Balatoni Barista Bajnokság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Gyenesdiáson keresik a régió legjobb kávémesterét! 

Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan? Ez is kiderül a harmadszor megrendezésre kerülő Balatoni Barista Bajnokságon 2019. május 11-én A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson!

A rendezvény a szakmai megmérettetés mellett tanulási lehetőséget jelent, a tökéletesen elkészített és szépen díszített kávék és forró italkülönlegességek pedig a laikus és kávékedvelő közönség számára nem csak látványt, hanem különleges ízélményeket is kínálnak. 


Minden résztvevőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy a zsűri részére elkészítsen és felszolgáljon 4 adag espresso kávé, 4 adag cappuccino-t, 4 adag saját készítésű kávéitalt. A verseny bírálata a SCAE, WCE szabályzata alapján történik. A versenyzők saját kávékeverékkel is nevezhetnek.

Emellett keresik a nyár legfrissítőbb koktélját is: kreatív elképzelések szerint megalkotott, eddig nyomtatásban még meg nem jelent fantáziaitalok versenye ez, ahol az ital összetevőinek száma hét alkotóelem lehet, mennyisége maximum 30cl. Az italok vagy a poharak dekorálására csak ehető, fogyasztásra alkalmas a helyszínen elkészített dísz használható. A „szúrkák” és egyéb rögzítő eszközök használata engedélyezett. A versenyzők saját italaikkal, anyagaikkal, eszközeikkel, poharaikkal versenyeznek. Jeget a rendező biztosít.

A bajnokságon való részvétel ingyenes.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1673 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x