Te is utálod a húsvéti nagytakarítást?
Címlap / A nyúlon túl / Te is utálod a húsvéti nagytakarítást?

Te is utálod a húsvéti nagytakarítást?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

Persze, valóban utálatos dolog, amikor odakint csicseregnek a madarak, finom langyos szellők fújdogálnak, kékül az ég, vagyis minden amellett szól, hogy kikerüljünk a lakásból, nos, pont akkor KELL nagytakarítani. Mivelhogy ekkor válik nyilvánvalóvá a tavaszi napfényben minden porpászma, esőfoltos ablak, szürkült függöny, a radiátor alatt tenyésző porcica-sereg - pardon, ezek nem is cicák, hanem valóságos porpárducok - a skóciai kísértetkastélyt megszégyenítő méretű pókhálókról nem is beszélve!  

Na, ez is egy ok arra, hogy villámgyorsan elhúzzunk otthonról, lehetőleg valamely egészoldalas hirdetésben reklámozott wellness-center irányába, „méregteleníteni, újjászületni, rekreálódni”.

Semmi értelme nincs annak, hogy egy három napos ünnepből az első nap azzal teljen, hogy kirámoljuk és végignyaljuk a lakást, a második nap felássuk a kertet, és a harmadik nap izomlázzal és totális kimerültséggel feküdjünk, sonka-tojás-pálinka gyomorrontással tetézve. Nem is beszélve arról, hogy boldog-boldogtalan büdös parfümökkel próbál meglocsolni, szemhunyorítva és pajkos mondókák kíséretében – vagy, ami még rosszabb, senki sem.


Ámde a valóság mégiscsak az, hogy rekreálódás vagy a rendetlenségre fittyet hányás helyett egy nagy sóhajjal nekilátunk az utálatos munkáknak. Lássunk hát néhány tippet, hogyan lehet mégiscsak valami jót kihozni ebből.

Tehát:
  • Kezdj neki idejében, kis lépésekben!
  • Próbáld ki, hogy pont azt a részt hozod rendbe, amihez már évek óta nem nyúltál! (Igen, tudod, miről beszélek. Az a sötét rész a lépcső alatt, a szekrény teteje, a spájz magasabb régiói, a bőröndös rész a beépített szekrényben, a garázs, ahol egerek is lehetnek, az iratos polc, a fényképekkel telt kartondoboz...) Ezek elhanyagoltságukkal folyamatos lelkiismeret-furdalást keltenek, így egészen megdöbbentő, mennyi energia szabadul fel, miután túl vagyunk rajta.
  • A megfelelő körülmények között végezd a rendrakást – a ragyogó tavaszi nap határozottan nem rendrakásra való, ilyenkor inkább szervezz szabadtéri programot a családdal, barátokkal, vagy bíbelődj az erkélyládákkal. Esőben viszont kiválóan lehet iratokat lefűzni, fürdőszobát takarítani, ruhákat selejtezni.
  • Apropó, selejtezés. Ilyenkor könyörtelenül kiderül, mely ruhákba férünk bele és melyekbe nem, mit fogunk egyáltalán felvenni és mi az, ami reménytelenül divatjamúlt lett. (Ez persze nem baj, divat a retró, csak viseld magabiztosan!)
  • Teremts helyet az új dolgoknak! Gyanúsak a színültig tele lévő fiókok, polcok, tárolók. Az adott bágua terület besokalltságát fejezik ki a feng shui szerint – ide új lehetőség (ismeretség, pénz, kaland…) nem is tudna beférkőzni. Vagyis hiába várod, „programozod”. Hová is férne bele életedbe, ha a tárgyi környezeted is a beteltséget sugallja?
  • Minden régóta halogatott rendezés elvégzése után ünnepelj! Készítsd oda a csokit, hogy ha kész a könyvespolc, megehessed. Ez olyan, mint a hegymászók csúcs-csokija. Ne rontsd el az örömet azzal, hogy idő előtt felfalod!
  • Próbáld ki a zenés nagytakarítást! Mennyire különböző kaland tuc-tuc mellett ablakot mosni, mint Bach muzsikájára... Albán lakodalmas rock? Kedvenc rockopera, Dzsungel Könyve, Záray-Vámosi, vagy valami jó kis őrült hippis világzene? Rumba-szamba-csacsacsa? Egy hangoskönyv? Játssz! Milyen érzés a lábujjakkal megfogni és a szemeteshez szállítani a kacatokat? Milyen érzés bevonni a barátokat, családtagokat is a játékba? A nők gyakran elkövetik azt a hibát (lásd a Jókislány-vírusnál), hogy mindent hősiesen, egyedül akarnak megcsinálni (azzal az indokkal, hogy úgy lesz csak jó, nem is beszélve a mártíromság kéjes mazochista gyönyöréről). Nem feladatként, hanem játékként felfogva a dolgot, mire észbe kapsz, hopp már ki is takarítottál! Ha meg végképp nem megy, esetleg ki is lehet adni az utálatosabb feladatokat (csempe- és ablakmosás, például) – valamilyen viszonzás ellenében, természetesen. Nem csak pénz lehet ez, hanem mondjuk az, hogy te meg megfőzöd neki a sonkát. Nincs az a te X kromoszómádra genetikailag rácsomózva, hogy csak te takaríthatsz.
Összefoglalva, egyébként bármely nemszeretem feladat esetében a választható alternatívák:
  1. Hagyd a fenébe, vagy legalábbis oszd fel kicsi, kezelhető részletekre!
  2. Alakítsd át a hozzáállásodat, csinálj a dologból bulit, kalandot, ezoterikus lelkigyakorlatot (hümm, mekkora fejlődési lehetőség, micsoda feng shui-s jövőteremtés…!)
  3. Add ki másnak, aki ezt szereti, és viszonozd – akár szívességgel, amit te szeretsz csinálni!
És jöhet a nyúl, a sonka, a medvehagyma, a barkaág – senki se lesz a hisztériás nagytakarítási hadjárattól kimerült, ideges, neurotikus.

Boldog húsvétot kívánok mindenkinek!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3941 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x