Indiai szépségnap Krisna-völgyben
Címlap / Ajánló / Indiai szépségnap Krisna-völgyben

>

Indiai szépségnap Krisna-völgyben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Szeretsz szépítkezni? Találkoztál már a henna művészetével? Nézegettél indiai filmeket, ahol minden hölgy egy valódi hercegnőnek tűnik a több méteres díszes selyemben, melyet magukra öltenek? Volna kedved kipróbálni, milyen is lennél gyönyörűen kifestve, szárit öltve magadra, szép henna mintával díszítve karodat? Érdekel az Ájurvéda és a misztikus India összes titkos szépségreceptje? Ha a válaszod igen, akkor ott a helyed Neked is. 

Magyarország első Henna Fesztiválján és indiai szépségnapján, melyet egy varázslatos helyen, a somogyvámosi Krisna-völgyben rendeznek meg. Hagymakupolás szent helyek között, gyönyörűen parkosított területen változhatsz át a Kelet szerelmesévé.

Az ősi kultúrák közös sajátja az a lelki spirituális bölcsesség, amely áthatotta a mindennapokat. Igaz ez Kínára, vagy a történelem bölcsőjére, Indiára és részben Afrikára is. A mindent a szemnek elve helyett a praktikusság, hasznosság, a spirituális jelentőségből fakadó szakrális szépség, a hagyományos elegancia jellemzi Indiát, ahol – ahogy művészettörténészek mondják – lehetetlen, hogy múzeumok nyíljanak, hiszen a múlt nem zárható vitrinbe, hanem a tradíción keresztül azt élni és újraélni kell. A szépség így egészen más értelmet nyer…
 
A sugárzó szépség 7 lépcsője az Ájurvédából

Az Ájurvéda India ősi orvos- és élettudománya, amely nem a gyógyászatra, hanem a prevencióra helyezi a hangsúlyt. Az ember életében egyensúlyt és harmóniát javasol és ennek eléréséhez egyszerű, gyakorlati, praktikus tanácsokat ad. Mivel már több mint 5000 éve lejegyezték és milliók életében kiválóan működik, tanácsait érdemes Neked is megfontolnod!

1. Testtípus meghatározás: A legfontosabb a saját testtípusunk ismerete (váta, pitta, kapha és ezek kombinációi), ezek alapján pedig egy személyre szabott életstílus kialakítása.
2. Okos bőrápolás: A bőr védekező rétegünk, határfelületünk, érintkezési pontunk a külvilággal és így immunrendszerünk tükre. Olajos masszázs, bőrtisztítás, fürdők, hidratálás, arc-, kéz-, láb-, test- és hajápolás elengedhetetlen része a szépségápolásnak.
3. Jóga és fitness: Szükségünk van napi, de legalább kétnaponta történő, alkatunknak megfelelő testmozgásra, sétálásra és erősítésre. A jóga más sportágakkal szemben azért hatékony, mert az emberi testben haladó életlevegőket is szabályozza, melyre egyetlen más sport sem képes.
4. Megfelelő étkezés: Elégségeset, egészségeset, egyszerűt – a három E betű a táplálkozásban. Részesítsük előnyben a vegetáriánus, tiszta, tápláló ételeket, amelyeket a napszakok szerint, a Nap járásának megfelelően fogyasszunk el.
5. Tisztítóterápiák, böjtök: Általában tavasszal és ősszel, kis vagy nagytisztítás formájában végezzük, akár 3-5 évente az ún. pancsa-karma kezeléssel.
6. Életmód: Lényeges az évszakok változását figyelembe vevő életmód, amit öregeink még tudtak, de amit ma figyelmen kívül hagyunk az állandó teljesítmény hajszolása érdekében.
7. Pihenés, relaxálás: Ennek aktív és passzív formáját is végezhetjük. Egy régi mondás szerint: ha fogalmad sincs, mit kezdj magaddal a szabadidődben, mert szinte már azt sem tudod, mi az, hogy szabadság, akkor alaposan túl vagy terhelve…
Henna, kajal és más gyógynövények

A henna az indiai asszonyok eszköztárának királyi nyakéke. Különleges növény, melyet megszárítva, porrá őrölve, majd pasztává keverve egy kis tölcsér segítségével felvittek a bőrre. A paszta gyönyörű bordó színűre festette a bőrt, de a legfontosabb mégis gyógyító, fertőtlenítő hatása volt ennek az eljárásnak. Különféle alkalmakkor különféle mintákat használtak a művészek, a szimbólumokkal az alkalmat magát is szemléltetve. De nem csak a henna szerepel az indiai asszonyok eszköztárásban, ha szépségről van szó…


Szépségtrükkök Indiából

Johnny Depp még a mai napig is elrabolja a hölgyek szívét. A Karib-tenger kalózai című filmben szeme feketével körbe van festve – de nem, ez nem henna, hanem egy másik praktika. A titok a védikus kultúrában keresendő.

Ezt a szemfestést kajallal (ejtsd: kadzsal) végzik. De vajon miért használják férfiak is, nem csak nők? A cél csupán a csábító tekintet, vagy valami más oka is lehet? Indiában, főleg az ország déli részén igen meleg van. Éves átlag: nappal 30 fok (télen 20 , nyáron 35-40 ), éjszaka 17 fok (télen 5-10, nyáron 25-27), továbbá átlagosan napi 7-8 óra a napsütéses órák száma is. Ez még a helyieknek is sok gondot okoz, rendkívül megerőltető a testnek és léleknek ez a forróság, ezért használják ezt a szén alapú, enyhén mentolos, hűsítő, fényvédő pasztát. Férfiak, nők, gyermekek egyaránt festik a szemüket e remek, egy kis gyakorlással akár otthon is kikeverhető természetes szemfestékkel. Indiai édesanyák gyakran kisgyermekük szemét is körbefestik ezzel, az enyhébb kötőhártya-gyulladások házi kezelésének céljából. Az I. Magyarországi Henna Fesztiválon akár Te is kipróbálhatod.

Addig is, ha kedvet kaptál a vegyszermentes, bio szépészeti szerek használatához, néhány otthon is elkészíthető receptet ajánlunk a Nature and Devotion blogról, egy Krisna-völgyi szerzetestől és édesanyától, Csandrától, aki rendszeresen tart kencekurzusokat Krisna-völgyben.

Szájfény recept:
1 rész kókuszolaj
1 rész (növényi) glicerin
1-2 csepp narancs illóolaj
A kókuszolajat enyhén felmelegítjük, belekeverjük a glicerint és kihűlésig kevergetjük. Hozzáadjuk az illóolajat. Szépen csillogó, átlátszó, finom szájfényt kapunk. Más, bőrbarát illóolajjal is helyettesíthető, s megfelelő illatkombinációkkal az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak megfelelő, akár még férfiaknak is ideális ajándék.
Szempillaspirál recept:
1 gr méhviasz
30 ml ricinusolaj
1 ml növényi szénpor

A méhviaszt a ricinusolajban fel kell olvasztani gőzfürdő felett. Ezután alaposan elkeverni benne a növényi szénport, egy spiráltokba tölteni és már használható is a termék. (Készen is vásárolható natúrkozmetikai webáruházakban, de használhatunk kiürült, megfelelően megtisztított tokot is.) A ricinusolaj avasodásgátlása céljából 1 csepp E-vitamint is tehetünk szemfestékünkhöz. A szemnek egészséges, vegyszermentes megoldás a ragyogó tekintethez.


I. Magyarországi Henna Fesztivál – Indiai szépségnap Krisna-völgyben
Idén először már egy Henna Fesztiválra és indiai szépségnapra is várjuk kedves vendégeinket Krisna-völgyben! A rendezvényre szeretettel várjuk a szakembereket, művészeket és érdeklődőket egyaránt. Végre egy fesztivál a henna szerelmeseinek!

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a henna kultúrájába, információkhoz juthatnak történelmével, alkalmazásával, használatával kapcsolatban és megismerhetik egészségügyi alkalmazását is. Láthatnak különféle stílusokat, megtekinthetik a henna-fotó kiállítást, előadásokat hallgathatnak a henna művészetéről, az indiai szépség- és egészség tudományáról, és nem utolsó sorban készíttethetnek maguknak egyedi hennamintát is, amely tartós, de bőrbarát és nem örök testékszer. Indiai szépségfesztiválunk keretén belül felpróbálhatják a hagyományos indiai viseletet, gyönyörű gópi-pöttyökkel díszíthetik magukat, az eredményről pedig fotót kapnak tőlünk ajándékba!

Henna kiállítás és alkotói verseny: A hennában jártas érdeklődők elküldhetik legszebb alkotásaik fotóját, melyekből egy válogatást kiállítunk templomunkban és a fesztivál ideje alatt megtekinthető lesz látogatóink számára. Továbbá előadásokon vehetnek részt, vásárolhatnak alapanyagokból, vagy akár nevezhetnek a helyszíni hennaminta-készítő versenyre is.

Időpont: 2016. május 15. 10:00-18:00
Helyszín: Krisna-völgy, Somogyvámos
Belépőjegy árak: felnőtt: 1.490 Ft diák, nyugdíjas: 990Ft

További programok: hennaverseny, kezdő henna workshop (minták rajzolása, gyakorlati lehetőség szakmai vezetéssel), kirakodóvásár, henna alapanyagok, termékek, kence vásár.
Közben: a templomépület felfedezése idegenvezetéssel, indiai viseletek kipróbálása, arcfestés, tradicionális indiai kajal-smink készítés, hagyományos hajviseletek, indiai finomságok éttermünkben.

További információ>>
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4465 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x