Sorsunk ott rejtőzik a nevünkben
hirdetés
Címlap / Ajánló / Sorsunk ott rejtőzik a nevünkben

>

Sorsunk ott rejtőzik a nevünkben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Kevés olyan dolog van, ami szinte minden embert egyaránt foglalkoztat. Az egyik ilyen talán a nevünk.  

 

Rendezvénynaptár
Néhányan ismerik a nevük jelentéstartalmát, amely az idők során kialakult. Azonban, hogy ennek mi az alapja, és miért ez, azt már kevesebben. Elfogadták, azonosultak vele, eszükbe sem jutott, hogy ezt megkérdőjelezzék, vagy tagadják.

„Nomen est omen” – a nevünk nemcsak arra szolgál, hogy megkülönböztessen másoktól, hanem arra is, hogy elmondja, miért jöttünk a világra, mi végre születtünk. Ha a szülőket megkérdezzük, miért azt a nevet választották a gyermeküknek, amit; rendszerint a dallamára, a vezetéknévhez való illeszkedésre, a hagyományokra hivatkoznak, vagy egyszerűen csak ezt tartották megfelelőnek. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben ezt a könyvet elolvassák, felismerik, hogy ennek sokkal mélyebb gyökerei vannak. Ezt próbálom megtalálni.


Keresem a sorsunkat a nevünkben, az adottságainkat, a lehetőségeinket és a feladatainkat. Ez a módszer egy újfajta névelemzésre épül, melynek a lényege, hogy a nevek jelentését a betűk ősi szimbólumrendszerén keresztül vizsgálom. Minden hang, minden szó más és más értelmet kap. A nyelv és a beszéd kialakulásában meghatározó szerepe volt annak, hogy az emberek szimbólumokban gondolkoztak.

Az ábécé minden betűjét lefordítom az általa képviselt analógiákra, és ezt alakítom át hétköznapi nyelvezetre. Egyfajta nyelvi egyenletet kapok, amely az analógiákon keresztül lefesti az ember előtt álló feladatokat.

Ha a szülők tudni fogják, hogy milyen sorsot szánnak a gyermeküknek, akkor azzal is tisztában lesznek, hogy mit kell megtanítaniuk a csemetéiknek, hogy az életük harmonikus legyen. Vannak olyan nevek, amelyeknek a használt jelentését nem ismerjük, ott ez kimarad. Így természetesen a névnapjuk sem szerepel, hiszen már ez is feledésbe merült. Kötelességemnek tartottam az ősi magyar neveket is szerepeltetni, amely bizonyára nem lehet teljes. A könyvben szereplő elemzések az általam megismert nevek értelmezései.

Fontosnak tartom, hogy amikor egy gyermeknek nevet adunk, tudjuk a név értelmét is. Nem szerepelnek benne olyan nevek, amit magam részéről túl egyéninek, és így valójában követhetetlennek tartok. Tudom, hogy napról napra újabb és újabb neveket fogadnak el, és így a könyv nem lehet teljes, de törekedtem a minél átfogóbb munkára. Kívánom, hogy mindenki érdeklődéssel és örömmel fedezze fel nevének lehetőségeit, és találja meg a feladatát, hogy szebbé és boldogabbá tehesse életét!

Takács Tibor

 

 
 
[ 1527 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x