Amilyen a napjegyed, olyan a kézírásod
Címlap / Ezotéria / Amilyen a napjegyed, olyan a kézírásod

Amilyen a napjegyed, olyan a kézírásod

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Az asztrografológia összetett eszköz a személyiség jellemzéséhez: a születési képlet és a felnőttkori kézírás összevetéséből sok érdekes dologra fény derülhet. Segítségével fény derülhet többek között arra, hogy a születési képletben található tulajdonságokat és képességeket mennyiben és hogyan használta fel az illető eddigi életútján. Ennek egyik kulcsa a kézírás, amely szoros összefüggést mutat a személy napjegyével is. 

Visszautalva a témát bevezető előző cikkemre az asztrografológia a születési képlet és a felnőttkori kézírás összevetésének eredményéből jött létre.

Megmutatja, hogy a leszületéskor hozott tulajdonságait és képességeit mennyiben és hogyan használja fel a szülött az életútján, melyet a kézírása tükröz.

Jogos lehet az a gondolat, hogy az azonos napjegyekben született emberek kézírása tipikus, és hasonló vonásokat mutat. Ez ritkán van így, mert a napjegyen kívül még néhány energia befolyásolja a szülött személyiségét és így a kézírását is.

Természetesen vannak tipikus személyiségvonások és az ezeket tükröző grafikus jegyek is világosan felismerhetők. A KOS szülöttek jellegzetes kézírása:

Amikor hangsúlyossá válik a Kos jegye egy horoszkópban, a Nap, a Hold vagy az ascendens által, akkor a személyiség temperamentumos, friss ötletekkel teli. A lendület, az energia olykor annyira túlbuzog bennük, hogy akár a vakmerőségig is bátrakká válhatnak. Ennek a tüzes minőség az oka, ami kézírásukba is impulzivitást hoz. Fentiek következtében mozgáshangsúlyos az íráskép, és általában nagybetűs.

Önbizalmuk stabilitását a határozott törzsvonalak és a rajtuk megjelenő nyomaték mutatja, valamint az  oválbetűk mérete.

A KOS  emberben lévő energiatöbblet abból is látható, hogy kötővonalaik szögesek, ennek ellenére az írásuk gyors, tehát ők a minden nehézséget leküzdő győztesek. Egy KOS szülött sosem érzelgős, de tud nagylelkű lenni, melyet a többnyire bársonyos, telt vonalminősége árul el. Szenvedélyessé is válhatnak tüzes temperamentumuk következtében, azonban ezt intelligenciájukkal kordában tudják tartani.

A BIKA szülöttek jellegzetes kézírása
Amikor a Nap a „Bikában” jár, a szülött földies minőségű tulajdonságokat hordoz, úgy mint megbízhatóság, stabilitás, kiszámítható viselkedés és némi kényelemszeretet. A változásokat nehezen viselik, döntéseik megfontoltak és makacsul ragaszkodnak is hozzájuk.

Kézírásukra ezért az a  jellemző, hogy nem túl gyors a tempó, de a formák kidolgozottak. Egyszerű, világos és általában szabályos az íráskép, a sortartás egyenes, olykor a biztonságigényük miatt az alapvonalhoz tapad. A nyomaték erőteljes, a szárak nem lengenek ki sem fölfelé, sem az alsó zóna felé, mert  a Bika szülöttnek a mindennapi munka becsületes, alapos elvégzése fontos szempont.

Betűik többnyire állóak, esetleg enyhén jobbra dőltek, mert a Bika szülöttek megfontoltan, tudatosan haladnak életútjukon.

Érzelmeik szélsőségektől mentesek, nyugalmat sugároznak, kitartásuk miatt hajlamosak olyan helyzetekben is megmaradni, melyből már régen tovább kellett volna lépniük.

Az IKREK szülöttek jellegzetes kézírása

Ha az IKREK jegye válik hangsúlyossá a születési horoszkópban, akkor uralkodó bolygójának megfelelően a merkúri, levegős, könnyed és gyors gondolkodásmód és a kevésbé elmélyült cselekedetek kerülnek előtérbe.

A könnyedség az oka ez utóbbinak, amellyel a szülött nyitottsága és kíváncsisága miatt szinte egyik dologról a másikra szökell, nincs ideje, sem pedig türelme az elmélyülésre. Ezért kézírása is szinte száguld a papíron, könnyed nyomatékkal, vékony vonallal. Itt az intellektus kerül előtérbe az érzelmek rovására, mert az IKREK szülött mindent egy intellektuális szűrőn át vizsgál. A grafikum inkább kisbetűs, egyszerűsített, lényegre törő. Gyakran kötetlen az íráskép, mert az ilyen típusú ember nehezen alkalmazkodik, gyakori  problémája a kötődés, a lekötöttség.

A kapcsolatok létfontosságúak számukra, mégsem képesek azokat tartósan megélni, mert kötetlen írásmódjuk, vibráló, hullámzó írásképük minden téren az állandó változás igényét sejteti.

A cikksorozat következő részében folytatjuk a jellegzetes írástípusok ismertetését a napjegyek szerint.


Utasi Ilona

Képek:
piqs.de: Ivi - Liebesbrief
piqs.de: daniel sandoval - perfect stranger
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7343 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x