A kuflizást nem lehet elég korán kezdeni!, avagy könyvek...
Címlap / Ajánló / A kuflizást nem lehet elég korán kezdeni!, avagy könyvek a legkisebbeknek

>

A kuflizást nem lehet elég korán kezdeni!, avagy könyvek a legkisebbeknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

A kufli-sorozat a legkisebbeknek szóló lapozókkal bővül, és ezek között most Pofánka vezeti be a gyerekeket a színek világába. Julia Donaldson könyve egy Rómeó és Júlia-parafrázis űrlényekkel. Pásztohy Panka új könyvében Pitypang és Lili a kutyamenhelyre látogat.  Dániel András: Pofánka és a szörmöncök

(a szerző illusztrációival)

A kuflizást nem lehet elég korán kezdeni! Most a legkiseb-beket hívogatjuk az elhagyatott rétre, ahol segíthetnek Pofánkának kiszínezni a szomorkodó, szürke szőrmöncöket! A kufli-lapozók új kötetében a színekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, Pofánka segítségével. 0 és 3 éves kor között ajánljuk.

Agócs Írisz: Tóbiás éhes
(a szerző illusztrációival)

Tóbiás nagyon éhes, de nem tudja eldönteni, mit egyen. Kekszet? Csokit? Joghurtot? De nehéz a választás! Folytatódik Agócs Írisz új könyvsorozata, a „Mesék Barnabásnak”, amelyet a legkisebbeknek ír és rajzol. Maguk a mesék is a legkisebbekről szólnak: hétköznapi problémákat feloldó, békés történetek, megnyugtató összebújáshoz, gyönyörű, karakteres rajzokkal. 0 és 3 éves kor között ajánljuk.


Julia Donaldson: Kvirtek és kvartok
(Axel Scheffler illusztrációival)

A piros kvirtek és a kék kvartok ősi ellenségek. Történt egyszer mégis, hogy Vali, a kvart lány és Vili, a kvirt fiú összeismer-kedtek… és szerelembe estek. A fiatalok fittyet hányva az ősi szokásoknak űrhajóra ültek, és elszöktek családjuk haragja elől… Hogy hogyan végződik ez az űrbéli Rómeó és Júlia-történet? Kiderül Julia Donaldson legújabb és legbűbájosabb meséjéből! 2 és 5 éves kor között ajánljuk.


Pásztohy Panka: Pitypang testvérei

(a szerző illusztrációival)

Pásztohy Panka kutyás sorozatának új részében a főszereplő kislánynak, Lilinek hamarosan testvére érkezik! A kislány nagyon várja, hogy már játszhasson a kisbabával, de addig is mindenképpen ki szeretné deríteni: vajon Pitypangnak, a kiskutyájának is vannak testvérei? De hogyan találja meg egy menhelyről örökbefogadott kutyus testvéreit? Hogy megtalálják a megoldást, Pitypang és Lili ellátogatnak a kutyamenhelyre. 3 és 8 éves kor között ajánljuk.

 

Sandra Grimm: Ne félj! Bátor mesék

Az interaktív mesekönyv segítséget nyújt a kisebbeknek abban, hogyan merjenek bátrak lenni! Mindenki fél valamitől. Ebből a mesekönyvből azonban kiderül, hogy a legijedősebbek is képesek leküzdeni a félelmet. A kötet minden meséjéhez kapcsolódnak kérdések és szórakoztató feladatok, hogy könnyebben menjen a beszélgetés, és a rövid játékok segítségével feloldjuk a feszültséget.

Sőt, apró barkácstippeket is találunk minden mese végén, amik az olvasott történetekhez kapcsolódva biztatják a gyerekeket a kreativitásuk kibontakoztatására és persze arra, hogy ne féljenek. Mert Sandra Grimm szem előtt tartja a gyerekek igényeit. Például azt, hogy szeretik megbeszélni a meséket, előszeretettel utánozzák a hősöket, vagy fedezik fel éppen az illusztrációkon elrejtett részleteket. Ezért ebben az interaktív könyvben, ikonok segítenek az eligazodásban, a mesék olvasása pedig hol beszélgetésre inspirál, hol elrejtett részletek után kutatunk, de az is előfordul, hogy a szereplők hangját utánozzuk, hogy ugrálnunk vagy barkácsolnunk kell. 3 és 6 éves kor között ajánljuk.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x