Mihez kezd együtt egy zsiráf meg egy pingvin?
Címlap / Ajánló / Mihez kezd együtt egy zsiráf meg egy pingvin?

>

Mihez kezd együtt egy zsiráf meg egy pingvin?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

A Mikulást várva máris rengeteg új kötet jelent meg a Pagonynál, most ezeket ajánljuk. Igazi csemege érkezik Japánból: egy zsiráf és egy pingvin levélbarátságának története egyedi nyelven elbeszélve. Plusz, már az iskolásokhoz szólva, megjelent Wéber Anikó Most én olvasok! sorozatának befejező kötete, amelyben Marci osztálya a várkastélyba kirándul.  Megumi Isawa: Szeretettel üdvözöl: Pingvin

(Jörg Mühle illusztrációival)

Megumi Isawa könyve Japánban sok iskolába ajánlott olvasmány. Nem véletlenül. A könyv egyszerűen, humorosan, mégis nagyon lírai módon mutatja be egy barátság megszületését. A történet elején megismerjük Zsiráfot, aki akár elégedett is lehetne. A szavannán otthon érzi magát és mindig van elég ennivalója. De valami mégis hiányzik neki. A napjai egyhangúan telnek, ezért úgy dönt, levelet ír: „Add oda annak az állatnak, akivel a látóhatár túloldalán találkozol!” – mondja Pelikánnak, aki éppen nyitott egy postát.

Így jut el a levél Pingvinhez, aki messze-messze, a Bálna-tengeren él. Igazi levélbarátság alakul ki kettejük között, sőt egy nap Zsiráf úgy dönt, személyesen is ellátogat újdonsült barátjához! A gyerekek a mese közben megtudhatják, milyen egyszerű barátra lelni, milyen érzés levelet írni, várni, kapni, és hogy az unalom néha nagyon hasznos is lehet.

5 és 8 éves kor között ajánljuk.Wéber Anikó: Marci a várkastélyban (Most én olvasok! Könyvek)
(Rátkai Kornél illusztrációival)

A legvidámabb osztály az új könyvben kirándulni megy a kastélyba, ahol különböző feladatokat megoldva kell végigmenniük a termeken. Ám Marci, Bálint és Csenge elszakadnak a többiektől, és sokkal nehezebb rejtélyeket megoldva jutnak el a kijárathoz… A Marci a várkastélyban Wéber Anikó kezdő olvasók számára írt sorozatának ötödik kötete, mely azoknak a gyerekeknek szól, akik valamennyire már ismerik a betűk világát.

A Most én olvasok!-sorozat egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozat, melynek köteteit a Pagony legkiválóbb szerzői írják, öt különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

6 és 12 éves kor között ajánljuk.

 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x