Kalandos történelem kiskamaszoknak a Pagonytól
Címlap / Ajánló / Kalandos történelem kiskamaszoknak a Pagonytól

>

Kalandos történelem kiskamaszoknak a Pagonytól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az Abszolút Töri című sorozatba olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket írnak a Pagony szerzői, amelyek lendületesen, színvonalasan, mai nyelven idézik meg a magyar történelem fontos pillanatait, korszakait, szereplőit.  

Ha valamit meg szeretnénk tanítani a gyerekeknek, elengedhetetlenül fontos, hogy azt a magukénak érezzék, megtalálják benne az újdonság izgalmát, ugyanakkor saját magukat is. Ez a történelem-tanulás esetén különösen nehéz feladat, hiszen több száz éve történt eseményekhez kell kapcsolódniuk.

Az Abszolút Töri sorozatban megjelenő regények izgalmasak, humorosak, és a mai kor gyermekei számára is átélhetővé teszik a múlt eseményeit.
A szó legnemesebb értel-mében vett kalandregények – elképesztő izgalmakkal, sodró lendületű cselekménnyel és megoldandó rejtélyekkel, ugyanakkor hiteles történelem-ábrázolással.

Az Abszolút Töri regényeket összekapcsoló kerettörténetben a főszereplő gyerekek a mában élnek. Átlagos gyerekek, akik egy budapesti iskolában tanulnak, civakodnak, ugratják egymást. De az iskolaépület udvarán áll egy ősöreg, gigantikus fa, amely titkokat rejt. A gyerekek ennek a fának a törzsébe bújva jutnak el távoli korokba. A regények főszereplői egy osztályba járnak, de az osztályból minden regényben mások utaznak el a távoli múltba. Így akik az egyik regényben csak mellékszereplőként bukkannak fel, a másikban időutazó kalandor főszereplők lesznek, a kerettörténet pedig segít abban, hogy az olvasó gyerekek később ismerősként üdvözölhessék az osztályt, amikor a következő kötetet a kezükbe veszik.

 

Amellett, hogy könyvek összefoglalják az adott kor legfontosabb eseményeit, olvasás közben a gyerekek ismeretei nagyon sok olyan részlettel gazdagodnak, amiket aztán kamatoztathatnak az iskolában. A könyvekben szereplő történelmi tényeket szakértők lektorálták, így minden, ami a korabeli ruhákról, személyekről vagy szokásokról szerepel a könyvekben, nem csak érdekes, de hiteles is.

A sorozatban elsőként Mészöly Ágnes és Wéber Anikó regénye jelenik meg.Mészöly Ágnes könyvében a gyerekek Mátyás korában találják magukat. Bár nem könnyű hirtelen eligazodniuk a hatszáz évvel ezelőtti világban, sikerül összebarátkozniuk Corvin Jánossal. Amikor pedig egy török herceg különleges hangszert ajándékoz Beatrix királynénak, ami aztán eltűnik, a négy gyerek együtt kezd nyomozni…

Wéber Anikó regényében a Vitéz János Gimnázium diákjai a kiegyezéskori Pest-Budára érkeznek, ahol egy emberrablás szemtanúi lesznek. Meg kell megoldaniuk a rejtélyt, miközben alkalmazkodniuk kell a szokatlan illemszabályokhoz és ki kell ismerniük magukat a korabeli politikai viszonyok között is. A kalandok során igazi csapattá válnak, és találkoznak Deák Ferenccel, Erzsébet királynővel, megvitatják Kossuth híres levelét és végignézik Ferenc József koronázását.

Ahogy a szereplők útra kelnek az időben, az olvasó gyerekek pedig belefeledkeznek egy fordulatos kalandregénybe, szinte észrevétlenül kerülnek közelebb az adott kor világához, fontos alakjaihoz.


  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1112 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x