Kolbászos burgonyaleves
Címlap / Asztalra / Kolbászos burgonyaleves

Kolbászos burgonyaleves

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-24

A hagyományos burgonyaleves egy kicsit turbózott változata. Elég tartalmas ahhoz, hogy utána már csak valamilyen süteményfélét kelljen kínálnunk!  

Hozzávalók:

1 fej hagyma
5 db közepes burgonya
2 sárgarépa
1 petrezselyem
kis darab zeller
ha van zellerzöld és petrezselyemzöld (jó a fagyasztott, végső esetben a szárított is)
1 szál füstölt kolbász
2 marék tarhonya
olaj
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Addig a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. Ha a hagyma megpárolódott, félrehúzom a tűzről, megszórom sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával. 

Visszateszem a tűzre, hozzáadom a darabokra vágott zöldséget, és annyi vizet öntök rá, amennyi levest szeretnék. Takarék lángon fűzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha már majdnem kész, hozzáadom a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát. Addig főzöm, amíg meg nem fő a tarhonya benne.

Én csípősen szeretem, mindig teszek bele jó erős paprikát.

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4202 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x