Szerelem receptre
Címlap / Asztalra / Szerelem receptre

Szerelem receptre

Forrás: Arterego
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A Valentin nap szimbolikus jelentőségű. Figyelmeztet, hogy szeretni, figyelni, gondoskodni ugyan egész évben érdemes, ámde eme napon egy kis extra csábítás, csók&bók is beleférhet! Tehetjük ezt kicsit furfangosabb, nőiesebb módon, az afrodiziákumok jegyében. Február 8-án Budapest egyik legpatinásabb cukrászdájának kreatív cukrásza, Kolonics Zoltán mutatja meg bárkinek, hogy az afrodiziákumokat felsorakoztató menü közös elkészítésével milyen izgalom csempészhető hétköznapjainkba.  

Nem új keletű megfigyelés, hogy bizonyos ételek, növények és illatok serkentik vagy felkeltik a szexuális vágyat. Az afrodiziákum szó eredete Aphrodité, a szerelem istennőjének nevéhez kötődik, aki a tengerből kiemelkedve egy kagylóban látta meg a napvilágot, és akinek léptei nyomán a legenda szerint olyan növények és virágok nőttek ki, melyeknek fogyasztása fokozza a vágyat. Szinte minden kornak és minden népnek voltak afrodiziákumai.


A gránátalma vágykeltő hatásáról a Káma-Szútra is említést tesz, a maják és az egyiptomiak előszeretettel alkalmazták a mézet, és a legenda szerint Casanova 50 osztrigát fogyasztott el reggelente, hogy ez a klasszikus vágyfokozó is segítse mozgalmas szerelmi életét. A legtöbb vágykeltő hatással bíró fűszert és növényt megtaláljuk konyhánkban is.


Mit tegyünk az asztalra, hogy a Valentin nap éjszakája biztosan csodásan teljen? A zeller felfrissíti a fáradt férfi minden porcikáját és a népi hagyományok szerint növeli szexuális étvágyát. A csokoládét évszázadok óta afrodiziákumként tartják nyilván - endorfinokat – „boldogsághormonokat” szabadít fel! Ha pedig megbolondítjuk egy kis chilivel vagy gyömbérrel, az extra tűz garantált!

 
 
Menü

Welcome drink:
Alkoholmentes "rum"puncs

Zellerkrémleves sajtos pirítóssal
Gránátalmás pohárkrém financier-rel, habcsókkal, gyümölcsökkel, fehércsokis ganache, vanília habbal
 Kakaós Maca "kávé" kesudióval és chilivel

Ágyba vihető ajándék:
Csokiba mártogatott gyömbér és füge
Natúr és Gyömbéres Szívecske csoki
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4221 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x