Lazacos-sajtos falakák - húsvéti vendégváró
Címlap / Bulira / Lazacos-sajtos falakák - húsvéti vendégváró

Lazacos-sajtos falakák - húsvéti vendégváró

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egy falatnyi luxus - fogadd vendégeidet ezekkel a finom kis lazacos falatkákkal! 

Lazacos-sajtos falakák - húsvéti vendégváró

Hozzávalók a falatkák alapjához: 25 dkg liszt, 1 közepes főtt, áttört burgonya, 1 dkg élesztő, só, cukor, 10 dkg vaj

A tetejére: 20 dkg tejszínes krémsajt, 1-2 ek. tejföl, só, csipet bors, ízlés szerint apróra vágott snidling vagy medvehagyma, 10-15 dkg füstölt lazac

Az élesztőt felfuttatom egy dl tejben egy kanálnyi cukorral. A lisztet elmorzsolom a vajjal és a főtt burgonyával, 1 csapott teáskanálnyi sóval együtt összegyúrom majd jöhet bele a felfutott élesztő. 30 perc pihenés után kinyújtom, kis pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatom és megsütöm 180 fokon. Nem kell megkenni vagy bármit szórni rá.

Közben a krémsajtot kikeverem a tejföllel, sózom, borsozom és a zöldfűszert is hozzáadom. A lazacot kis falatnyi darabkákra vágom.

A vendégség előtt már csak össze kell állítani: veszek egy kis pogácsa alapot, arra kiskanállal vagy nyomózsákból egy adag sajtkrémet teszek majd rá a lazacdarabkát. Szépen elrendezem egy tálcán és már lehet is kínálni!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2847 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x