HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Otthon / Karácsonyi díszítések házilag

Karácsonyi díszítések házilag

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

A felfüggeszthető, és egyéb díszek külön hangulatot varázsolnak otthonunkba már az ünnepek előtt is, és még meghittebbé, ünnepélyesebbé teszik a karácsony varázsát. Rengetegféle díszítést, koszorúkat, gyertyákat, és gyertyatartókat, asztali - és ajtódíszeket, karácsonyfadíszeket, stb.-t lehet kapni boltokban, kirakodásokon, különböző árkategóriákban. 

 

Viszont ha nincs ilyesmikre elég anyagi keretünk, vagy jobban tetszenének a saját magunk által készített díszek, megalkothatjuk mi is saját karácsonyfa, -és lakás díszeinket.

A készítésüknél törekedjünk az egyszerűségre, de emellett persze fontos a csillogás, a látvány is. Használjunk természetes anyagokat. Például, csinálhatunk szalma koszorú alapot, és dróttal, vagy ragasztóval, szalaggal rögzíthetjük rá a különböző kellékeket, díszeket. Fenyőágakat, tobozokat, apró gömböket, csengőket, gyertyákat, ezüstpapírral bevont gyufásdobozokat, amik mini ajándékcsomagoknak tűnnek… Díszíthetünk különféle örökzöldekkel, borostyánlevéllel, tobozokkal. Használhatunk színes szalagokat, gyertyákat, szárazvirágokat, előre elkészített kis dísztárgyakat (szívecskék, apró csomagok, zsákocskák, csillagok, egyéb alakzatok), de alkalmazhatunk különféle műanyagból készített gyöngyöket, kisebb tárgyakat, vagy magunk sütött mézeskalács figurákat. Felfüggesztéshez színes szalagot, madzagot használhatunk, de ne legyen nagyon tarka az összhatás. A díszeknél, talán jobb a zöld színű madzag, cérna, ami nem tűnik ki az ágak közül A gömböket, szalagok, masnik is helyettesíthetik. A lelógatott arany, vagy ezüstzsinórra pedig tobozt, narancsot, almát tehetünk.

Karácsonyi girland
Az egész folyosó hangulatát feldobja az ajtót, körbevevő vagy az ajtó, ablak felett függő girland. A díszítés akkor lesz szép, ha dús hatást mutat. Ezt úgy lehet elérni, ha a tervezett girland hosszánál kétszer hosszabbat készítünk.

Ehhez a különböző ágakat, gallyakat jól egymáshoz kell erősíteni. Erre a célra gyakorlatilag bármilyen drót vagy nem feltűnő színű spárga megfelel. Amikor kész az ág kígyó, hajtsuk félbe, így érhetünk el dúsabb hatást. Díszítésnek lehet használni fagyöngyöt, szalagot, karácsonyfadíszeket, habláncot, vagy apró fa, papír, hungarocell, vagy mézeskalács díszeket.

A girland alapanyaga az erdeifenyőn, lucfenyőn, vagy a tuján kívül, lehet még krepp papírból például úgy, hogy a kreppcsík mindkét szélét sűrűn bevagdossuk, majd a kiengedett csíkot megtekerjük. Lehet alufóliából is kivágni nagyobb köröket, majd kb. 1 - 1, 5 centis széles sávban spirálisan elvágni, a csigavonal végén egy kicsit vastagabb részt meghagyva. Így egy hosszú, csillogó spirált kapunk.

Patchwork technikával készített gömbök
Nagyon mutatós, és óriási előnye, hogy könnyűek, nem húzzák le a karácsonyfa ágait, és ha esetleg leesnek, nem törnek el és tetszőlegesen változtathatók. Hozzávalók: különböző méretű hungarocell gömbök, karácsonyi mintás (vagy egyéb színes, akár plüss, vagy arany- ezüstszállal átszőtt) anyag, és egy éles kés. A hungarocell gömböket a késsel tetszőleges formában bevágjuk, kb. 1-1 cm mélyen, az anyagot a bevágások mintájára, annál körben fél cm ráhagyással. A kivágott anyag széleit a kés fokának segítségével a gömbbe vágott hasítékokba szorítjuk. Egy hasítékba két anyagszél kerül, ezért az anyag mindenhol jól ráfeszül a gömbre. A megunt, régi díszítést akár évente ki is cserélhetjük.

A hungarocell gömbre nagyon sok mindent lehet rakni, akinek a fenti technika nem tetszik, az ragaszthat, tűzhet rá pl. gyöngyöket, karácsonyi szalvétákból kivágott motívumokat vagy körbetekerheti csillogó fonalakkal.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[43665]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x