Otthon maradsz a gyerekkel? 3 ingyenes szilveszteri bulijáték...
Címlap / Otthon / Otthon maradsz a gyerekkel? 3 ingyenes szilveszteri bulijáték

Otthon maradsz a gyerekkel? 3 ingyenes szilveszteri bulijáték

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Jópofa játékok, melyhez nem kell igazából semmi, s akár ketten, akár sokan játszhatjuk. Otthon szilveszterező felnőtteknek is jópofa móka, akár házibuli játéknak is elmehet!  

Egyedül maradtatok a gyerekkel, vagy gyerekekkel? Halálos uncsi a tévé és az összes táblás társast unalumig ismeritek már? Akkor rajta, nincs más hátra, dobjátok be magatokat!

  1. KÉPtelen ötletek, képaláírás játék
Ugye a Te számítógépeden és telefonodon is akadnak olyan fotók, melyek csak úgy elkattantak, de aztán valaki tátott szájjal áll, másvalai épp bemozdul, vagy hiányzik a fél feje, nincs lába, vagy éppen buta arcot vág. Ha még nincs, nosza, lehet fotózni gyereknek-felnőttnek, s letölteni a képeket a gépre. In dulhat is a játék, minél viccesebb képaláírásokat gyártani a fényképek alá.
Ha van nyomtató a közelben, vicces feliratokat lehet gyártani, akár úgy, mintha képregény volna, buborékokat írva az egyes emberek feje fölé. Vigyázatok, nehogy valakit, aki távol van és a képe előkerül, megbántsatok utólag ezekkel a feliratokkal!
A már írni tudó nagyobbak segítségével akár a kicsik is játszhatják, 4 éves kor felett bátran lehet kezdeményezni!

2. Ki vagyok?

A játékhoz egy gombostű és cetlik, vagy egy gyorséttermi korona, fejdísz és post-it cédulák szükségesek. Ha a résztvevők már tudnak írni, akkor szavakat, ha nem tudnak írni, akkor tárgyakat kell majd kitalálni. A lényeg, hogy a csapat, vagy a két játékos egyike egy képet (szót) ír, vagy rajzol fel amit a játékos homlokára vagy hátára ragasztanak. A játékos ki kell hogy találja, ki is most éppen.

Jópofa egyességeket lehet kötni, például csak mesehős, csak történelmi szereplő, csak bibliai hős, csak sorozatsztár, csak mindenki által ismert családtag, csak tárgy lehet a megnevezés.
Lényeges, hogy mindenki elegendő ismerettel rendelkezzen a témában! (Például a vallásos család ne rekessze ki bibliai kérdésekkel a nem vallásos kis barátot!)
3-4 éves kor felett bárki játszhatja.
 
(A felnőtt filmekért rajongó pasi társaságban egyszer ezt a játékot úgy játszották, hogy csak az ilyen filmek ismert főhősnői lehettek a feliraton. Szédületes, mennyit nevettek, miközben kitárgyalták a hölgyek színészi képességeit!)

3. A 10 kifogás játék
A felnőttek és a gyerekek is írjanak cetliket, melyeken mindenképp 10 kifogás kell szerepeljen majd. A cetlik közül egyszer, vagy többször húznak a játékoskok, végül felolvassák amit írtak. Nagyszerű szórakozás mindenkinek, aki már tud írni!
Tippek:
10 kifogás, amiért nem adtam be a leckémet
10 kifogás, amiért Marcit ma nem viszem játszótérre
10 kifogás, amiért nem viszem ki a kutyát sétálni
10 kifogás, amiért nem takartítottam ki.

A játékot cifrázhatjuk: a 10 legostobább dolog amit tanár diákkal tehet.. A 10 legrosszabb szülői tulajdonság. A 10 legjobb szülői tulajdonság. A 10 dolog, amiről a jó gyereket felismerjük, stb...

Fotó: piqs.de -diala
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12452 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x