Párkapcsolat női szemmel
Címlap / Otthon / Párkapcsolat női szemmel

Lukács Tünde

Párkapcsolat női szemmel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Minden 100 házasságból 65 válással végződik. Ezt mutatta meg egy új felmérés. A maradék 35 házasságban sem úgy él nő és férfi egymással, ahogyan azt a mézesheteik alatt elképzelték. Lesz e valaha harmónia férfi és nő között? Létezik e valóban boldog házasság?  

Amikor feltettem a kérdést, rögtön eszembe jutott, hogy tulajdonképpen házasság sem nagyon létezik már. Inkább választjuk az együttélést, mint a házasságot. Hivatkozunk minden félére, hogy nem a papíron múlik, ha szeretjük egymást így is jó lesz, csak felesleges hercehurca, és kitalálhatunk még ezernyi okot, miért nem házasodunk össze. Egy dologról feledkezünk meg csupán. Lelki igényeinkről. Hajlamosak vagyunk a házasságot, intim kapcsolatunkat is csupán az anyagi világ oldaláról megközelíteni, és gazdasági okokra hivatkozni. Ha egy kicsit távolabbra nézünk, akkor rájövünk, hogy ezzel nagy terhet teszünk önmagunkra és a kapcsolatunkra is. Miért? Mert aki nem akar házasodni, az tudatalatt azt üzeni a partnernek: még valaki jobbat várok.



Bert Hellinger, aki a családállítás módszerének megalkotója, 16 évig élt a Zuluk körében. Ott látta meg azt, hogy az ősök tiszteletének, és a különböző szertartásoknak, beavatásoknak milyen nagy jelentősége van az életünkben. Ha végiggondoljuk, a természeti népek életében nincs olyan, hogy együttélés. Szertartások vannak, esküvő előtti és esküvői szertartások. Valószínűleg nincs válás sem. De tovább is gondolkodhatunk, ezeknek a népeknek a tagjai közt nincs depresszió, és nem igen találhatók generációs ellentétek sem. Tehát hiába élünk fejlett országokban, hiába fejlődik óriási lépésekkel a technika, a tudomány, a lelkünk igényei nem változnak.  

Napjainkban a házasságok és párkapcsolatok fokozottan szétesőben vannak. Ezt meglátásom szerint mi nők szenvedjük meg leginkább. Rengeteg írást látok internetes oldalakon, amelyek nőktől származnak, és amiben vagy szidják a férfiakat, vagy szenvednek, mert nincs mellettük férfi. Észrevettem azt, hogy legtöbben még alig vannak túl egy fájdalmas szakításon, máris egy új kapcsolat lehetőségét keresik. A végletekig menő elképzelések látnak napvilágot, miszerint férfi nélkül mi nők nem érünk semmit. A férfi határoz meg bennünket. Tényleg így gondolkodunk mi nők, vagy csak a félelem beszél belőlünk, a félelem attól, hogy társ nélkül maradunk?



Azt gondolom, a nőknek szert kellene tenniük arra az önbizalomra, amely elég ahhoz, hogy el tudják fogadni: Férfi nélkül is NŐ vagyok. Férfi nélkül is teljes értékű ember vagyok.
Persze ezt a mai világban elég nehéz elhinni, amikor a környezet, a média éppen az ellenkezőjét próbálja elhitetni velünk. Ha egy egyedülálló nő bárhol megjelenik, az első kérdés, ami fogadja:  - Na, van már valakid? -   Ha még mindig nincs férfi az oldalán, akkor szinte biztosra veszik, hogy valami nem stimmel vele. Néha a nők be sem merik vallani, hogy szakítottak párjukkal, mert a külvilág azt közvetíti feléjük, hogy ők a hibásak, mert nem tudták megtartani a férfit.
Meg kellene látni végre azt, hogy nem „kell” feltétlenül párkapcsolatban élnünk. Valaki önként vállalja azt, hogy egyedül él. Olyan a munkája, az élethelyzete, vagy egyszerűen az a feladata ebben az életben, hogy megtapasztalja a szingli életformát. Sok esetben valaki bár nagyon szeretne társat, mégsem sikerül neki. Ebben az esetben sem ő ront el valamit, hanem valószínűleg olyan tudatalatti programok, esetleg családi minták működnek nála, ami nem teszi lehetővé egy harmonikus párkapcsolat kialakítását. Ha ezekre a blokkokra megtalálja az oldást, megtalálja a neki megfelelő partnert is. Leggyakrabban ez az oka az egyedüllétnek.

 
Vannak nők, akik belemennek hozzájuk méltatlan, megalázó, őket kihasználó kapcsolatokba is, csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Főleg nekik lenne jó megérteni azt, hogy nem kell mindenáron férfi egy nő mellé. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyedül kell élni, mert sokszor egy írásból részeket kiragadva félre lehet magyarázni a valódi mondanivalóját. Azt akarom mondani, hogy legyen benned meg az önbizalom, a méltóság, hogy tudj nemet is mondani, és várd ki, míg megtalálod azt a társat, aki büszke lesz rád, és aki tisztelni fogja benned a NŐT. Aki valóban szeret, azért amilyen vagy. Egy megalázó kapcsolatban nem fogod nőnek érezni magad, még több sérülést okozol a lelkednek, és nem értékesebbnek, hanem még értéktelenebbnek fogod érezni magad.
Mi nők, sokszor felháborodunk, hogy a férfiak nem tisztelnek bennünket, lenéznek, és csak „arra” kellünk nekik. Nos, amikor hagyod, hogy kihasználjanak, amikor tudod azt, hogy nem szeretnek igazából, és mégsem teszel semmit, akkor pontosan azokat az érzéseket erősíted a férfiakban, ami ellen lázadsz.
Amikor a szexualitást használod fel arra, hogy megszerezz vagy megtarts valakit, és amikor a nőiességedet teszed ki a kirakatba, akkor szintén ezeket az érzéseket erősíted a férfiakban.
Ne csodálkozz, ha ezek után valóban „csak” arra kellesz nekik. Hisz ezt sugárzod ki magadból: „tessék, itt vagyok, bármikor megkaphatsz”!



Az elkövetkezendő időkben nem lesz jobb a helyzet. Még több kapcsolat, házasság fog szétválással végződni. Ez azonban nem baj. Tudom, hogy most felháborodsz, miért mondok ilyet, de meg fogod érteni ennek a globális kapcsolati válságnak az értelmét. Ahhoz, hogy kialakuljon egy új rendszer, a réginek romba kell dőlnie. Most pontosan ez a folyamat zajlik. Nem csak a párkapcsolatokban, hanem az életünk minden területén.
A legfontosabb, hogy megértsed: ha most nincs melletted férfi, akkor is teljes értékű nő vagy. Akkor keress párt, ha valóban úgy érzed, hogy egy társra vágysz, és ne csak azért, mert a társadalomban és a környezetedben is ez az, amit elvárnak. Ha éppen nincs társad, akkor is élj. Ne gubózz be, ne ülj otthon, élvezd azt, hogy szabad vagy. Járj el a barátokkal, iratkozz be egy tanfolyamra, amire eddig sosem volt időd, kezdj el sportolni, találj egy hobbit, amivel szívesen töltöd az idődet. És ki tudja. Lehet, hogy épp egy ilyen alkalom hozza meg a hozzád illő társat.





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7071 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x