Szerelemre hangolva
Címlap / Everness / Szerelemre hangolva

Lukács Tünde

Szerelemre hangolva

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A párkapcsolat, a szerelem örökzöld téma. De vajon mi is a szerelem? Tényleg csak a hormonok összjátéka lenne, vagy valami ennél sokkal több? Milyen a valódi szerelem, és mikor tévesztjük össze más érzésekkel? És vajon létezik-e sírig tartó szerelem, és ha igen, mi szükséges hozzá?  

A segítséget kérők 80 százaléka párkapcsolati problémákkal érkezik. Sokszor kiábrándultan a férfiakból/nőkből, és magából a szerelemből is. Gyakran hallom, hogy a sérülések miatt már nem mernek bízni senkiben. Jobb egyedül, vagy felszínes kapcsolatokban, ahol nincsenek érzelmek, mint ismét megkockáztatni egy csalódást. Pedig a kapcsolatok jelentős része ismét boldog lehetne, ha tisztában lennénk néhány alap dologgal.A legtöbb esetben csak azt érzékeljük, hogy a párunk bánt bennünket. Hazudik, megcsal, elhagy, nem megbízható, nem akar elköteleződni, nem tud felelősséget vállalni. Ilyenkor egy ideig próbálkozunk, hátha megváltozik, hátha mégis dönteni tud. Aztán egy idő után feladjuk. Kilépünk, és vagy az egyedüllétet választjuk, vagy megpróbáljuk mással. Pedig a feladat, a megtanulandó lecke éppen ott van, ahol a sérülés ért. Persze, van olyan helyzet, amikor tovább kell lépni, de a kapcsolatok több mint fele nem ilyen. A legtöbb esetben bizony maradni kellene.

Legtöbbet a párunktól tanulhatunk, és főképpen magunkról. Ő tud leginkább rávilágítani arra az árnyékoldalunkra, amivel nem akarunk szembesülni, amivel nem szeretnénk foglalkozni. Éppen ezért menekülünk el. Ezért lépünk ki gyakran a kapcsolatból, mert túl fájdalmas a kép, amit mutat, túl mély a seb, amivel foglalkozni kellene. Ezért aztán megyünk tovább, mert azt gondoljuk, így kikerülhetjük lelki sebeink gyógyítását, ami nagyon gyakran fájdalmas folyamat. A következő kapcsolatban aztán megint jönnek majd a problémák, lehet, hogy más köntösbe bújtatva, de megjelennek.

 
 
Hogyan tudjuk eldönteni, hogy együtt kell maradunk, vagy el kell válnunk? Honnét tudjuk, hogy valódi a szerelem, vagy illúzió? Miért kapjuk a bántást, miért fáj annyira a seb, amit párunk ejt rajtunk? Ki a hibás félrelépésnél? Mit mutat a tükör, amit a társ tart nekünk? Hogyan vonzzuk be a nekünk megfelelő társat?

Minderről és még sok más témáról lesz szó június 22-én az Everness fesztiválon, a Harmonet sátorban. Várlak téged is 15-16.30 óráig a Szerelemre hangolva workshopomra, ahol egy kicsit saját magadra is rá fogsz látni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1925 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x