Babaji, a yoga mesterek megalkotója
Címlap / Ezotéria / Babaji, a yoga mesterek megalkotója

Babaji, a yoga mesterek megalkotója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A halandó - halhatatlan mester, akit Babajinak hívunk i.u. 203-ban született Nagaresh-ben. Úgy mondják, hogy kalózok rabolták el gyermekként és eladták rabszolgának. A gazdája nagyon hamar felismerte különlegességét, és szabadon bocsátotta őt, hogy vándoroljon és tanuljon... 

A halandó - halhatatlan mester, akit Babajinak hívunk i.u. 203-ban született Nagaresh-ben. Úgy mondják, hogy kalózok rabolták el gyermekként és eladták rabszolgának. A gazdája nagyon hamar felismerte különlegességét, és szabadon bocsátotta őt, hogy vándoroljon és tanuljon. Ösztöndíjat kapott az egyik legkiválóbb iskolába, ahol beavatást nyert a Kundalini Yogába, az akkor élő legnagyobb mestertől. A Siddha Yoga és medicina gyakorlásával elérte a halhatatlanságot. Babaji évszázadokon keresztül megőrizte ezt az alakját, és sokakat megérintett, néhányaknak meg is jelent. MoolaGurunak hívták, a Mooladhara Csakra energia mesterének, ami a Kundalini energia székhelye. Magára vállalta a felelőséget azoknak a lelkeknek a yoga tanításáért, akik erre a bolygóra születtek, és időtlen idők óta szolgálta az emberiséget ily módon, vagy más formában.

A tanítványok nagyon valós álmokról számoltak be, melyben az ő lábainál ülnek az erdőben és tanulnak tőle. Sok történet szól figyelemre méltóképességeiről, melyeket olyan szerencsés tanítványok mondtak el, akik személyesen is megtapasztalhatták őt - mesék teleportáló képességéről. Egyszerre akár két helyen is tud lenni, hogy mindenről tudjon. Ha Babaji dolgozni akar valakivel, akkor figyelemre méltó módokon tapasztalhatják meg őt. Egy ausztráliai házaspár bozóttüzet nézett a dombokon, közel az otthonukhoz. Úgy tűnt, hogy a tűz füstje egy arcot formál meg. Először azt magyarázták egymásnak, hogy férfi arcra hasonlít, majd úgy tűnt, hogy inkább női vonásokat idéz fel. Ekkor, olyan tisztán, mintha csak mellettük állva beszélt volna valaki, azt hallották: „ Hamarosan veletek leszek." Néhány héttel később egy hétvégi intenzív tanfolyamra mentek el. Mikor meglátták Babaji arcképét az oltáron, azonnal felismerték és azonosították a füstben látott arccal. Mindketten komoly áttöréseket tapasztaltak azon a hétvégén. Bodhi Avinasha a következőket mesélte el: " Babajival kapcsolatos személyes tapasztalataim közül a legcsodálatosabb egy hétvégi tanfolyamon történt.

Nagyon fejlett csoport volt amiben dolgoztunk, és az általuk létrehozott energia nagyon magas , nagyon erős volt. Nagyon le voltam taglózva, épp csak annyit tudtam megfogalmazni, hogy befejezem a kurzust. Végezetül elénekeltük háromszor az OM-ot, de senki sem mozdult. Néhány perc múlva, mikor mindenki átérezte az áhítatot, azon vettem észre magam, hogy ezt mondom: " Nem vagyunk egyedül, itt van egy jelenés!" Az orgazmikus energia hullámok formájában elkezdett felkúszni a testemben, kikötve a szívemnél. Teljesen el voltam ragadtatva. Néha egy pillanatra tudatosítani akartam, hogy egy csoport vesz körül, de akkor egy következő hullám ért el, és már teljesen jelentéktelennek tűnt a jelenlétük. Ez kb. 45 percen át tartott Néhányan a csoportból, akik eléggé rá voltak hangolódva Babajira, azt mondták, látták őt ott. Természetesen mindenki érezte ott az ő energiáját."

Nem csak egy spirituális út létezik, és ez köszönhető az emberiség sokféle temperamentumának. Ami jó az egyiknek, taszítja a másikat. Különböző utak és technikák, de a célja mindegyiknek egy: a Legfelsőbb Lélekkel való teljes egyesülés, és az abban való teljes feloldódás. Babajinak legalább 12 személyes tanítványa van, akik a yoga különböző útjain segítenek átadni az Ő tanításait.

HATHA YOGA (fizikai gyakorlatok) Maha Buddha Baba
JNAN YOGA (a tudás elérése érdekében elmebeli találkozásokhoz folyamodók yogája) Dakshina Nurti
RAJA YOGA (tudat kontroll: Ki vagyok én?) Sankara a VIII. sz.-ban, Kabir a XV. sz.-ban.
KRIJA YOGA (tettek) Lahiri Mahasaya
BHAKTI YOGA (az Úrnak végzett odaadó szolgálat yogája) Paramhansa Brahmananda
SABDA YOGA (a korlátokon való felülemelkedés yogája) Burua Baba
MANSA YOGA Hairakhan Baba
MANTRA YOGA (imák éneklése) Nim Karoli Baba
TANTRA YOGA (a szexuális energia) Brahmani

A tantra eredete
A tantra tanítása Lord Shívától ered, a Yogik királyától, és feleségétől Parbatitól ( ez az Isteni Anya egyik megnevezése) Az eredeti leírást a Maha-Nirvana-Tantra című szentirat tartalmazza. Ez három részre osztja a testet: a nehéz fizikai test, a finom energia test, és a kozmikus spirituális test. A Tantra gyakorlása megszabadít ezekhez a testekhez való ragaszkodástól, felszabadít, hogy egyesülhessünk a tiszta Tudattal. Ez történik amikor a Yantrák (Szent Szimbólumok) és Mantrák ( az Isteni rezgés speciális szótagjai ) tisztító energiáival dolgozunk.

A tantra átadása
A tanítás egy igen nagy tudású nőtől ered, aki Bengalban született egy magas kasztban. 1200 mérföldet tett meg a Himalájában Babaji hívására, hogy a Tantra művészetét és tudományát befogadhassa. Ezt a nőt legismertebb nevén Brahmininak hívták (Aki ismeri Brahmat, az Igazi Ént) Ismert volt még Bhairavi néven is (ez Shíva egy másik neve). Babaji vezetése alatt, ő néhány nagymestert tanított ki. A legtöbb, amit ma Tantra néven gyakorolnak, ebből az átadásból származik, és az innen eredő mantrákkal, yantrákkal és maithuna rituálékkal dolgozik.

Tatár Anikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4921 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x