HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Ezotéria / Az ezotéria alapkönyvtára - Raguel hét tanítványa

Az ezotéria alapkönyvtára - Raguel hét tanítványa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Szepes Mária másik híres könyvével folytatódik sorozatunk, melyben az ezotériával ismerkedőknek szeretnénk támpontokat nyújtani, mely könyvek azok a sokasodó kínálatban, amik kiállják az idő próbáját, és mindig sokat nyújtanak a keresőnek.  

 

Rendezvénynaptár

A sorozatot szerkesztve - magam is betűket faló, író-olvasó emberként - úgy gondolom, hogy a tudományoskodó, és elvont irományok előtt nagyon fontos, hogy szórakoztató módon, de azért tanulva forduljunk az ezotéria témái felé. Ha akarjuk, akkor ezen a fokozaton még csupán kedves irodalmi élményként tekinthetünk olvasmányainkra, de valószínűbb, hogyha néhány irodalmi remeket végigolvasunk, akkor szomjazni fogunk a tudás egyéb forrásaira is.

A most ajánlott regény folyam - tulajdonképpen 7 könyvről van szó! - szerintem alapvető fontosságú nem csak a keresők, de a tanítók, gyógyítók számára is.

Raguel 7 tanítványa
1948-ban kezdte, és 1977-ig érlelte Szepes Mária a A Vörös Oroszlánnál nem kevésbé fontosabb, ám jóval kevesebbet emlegetett regényfolyamát, a Raguel hét tanítványát. A mű sok életrajzi elemet tartalmaz önmagáról, és Viktor bátyjáról is.

"A "Raguel-Saga" írása közben plasztikusan életre kelt valamennyi hősöm, hősnőm alakjával annyira azonosultam, hogy velük együtt éltem át szerelmeiket, csalódásaikat, sikereiket, kudarcaikat, örömeiket, vergődésüket. Velük merültem poklok szakadékába, s emelkedtem a Kozmosz végtelenné táguló kiterjedései közé. Ma is velem vannak. Szellemi, érzelmi gazdagságot sugároznak, megosztják azokkal az olvasókkal, akik elméjüket, lelkület megnyitják előttünk."

Raguel, az időtlen, évszázadokon át újjászületett Mester (vagy maga Raguel arkangyal?) magához hívja tanítványait, a zodiákus jegyeinek 7 képviselőjét, amúgy közönséges földi halandókat, hogy együtt vészeljék át a közelgő Világalkonyt, és megalapozzák a jövendő emberiség létét. Ám még a nagy találkozás előtt megismerhetjük a szereplőket. A jellemábrázolások kitűnőek. Szinte minden szereplő életét születésétől fogva nyomon követhetjük, azoknak lelki-szellemi fejlődésével egyetemben.

A 7 főszereplő a 7 alkímiai bolygó: a Hold, a Mars, a Merkur, a Jupiter, a Vénusz, a Szaturnusz, és a Nap őstípusa, de ugyanúgy jelenti a beavatás 7 fokát. Amíg „véletlenül” mindannyian eljutnak Mythenburg várába, a végkifejletig.

Magánkiadásban szerették volna megjelentetni, ami Szepes Béla - a szerző férje - utolsó kívánsága is volt, de végül ez a beavatási regény is csak a rendszerváltozás után, 1990-ben kerülhetett először a nagyközönség elé.

Ma már csak antikváriumokban kapható, részekben összeszedhető például a www.ah.hu oldalon. Képünkön a régi kiadás egyik darabja.

"A Raguel hét tanítványát életem főművének, és utolsó nagy opuszának tartom. Egyes részeit ma bizonyosan másképp írnám meg, mégsem változtattam rajta, mert minden mozzanata összefügg szellemi fejlődésem szakaszaival, az egyre bővülő körű tanulmányokkal, amelyeket folytattam. Tudom, hogy a Raguel nem publikálható ma ebben az országban. De szilárd meggyőződésem, hogy amikor elérkezik az ideje, mindazok olvasni fogják, akikhez a benne rejlő fontos üzenetek szólnak..." Írta Szepes Mária 1977-ben.

A művet azóta németre is lefordították (Der Berg der Adepten; Weltendämmerung) Az adeptusok hegye illetve Világalkony címmel, két kötetben.

(A Wikipédia felhasználásával)

A sorozat előző része >>>
A sorozat folytatása >>>


 
 
[9587]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x