Ramazan, vagy Ramadan? - megkezdődött a szent böjt
Címlap / Ezotéria / Ramazan, vagy Ramadan? - megkezdődött a szent böjt

Ramazan, vagy Ramadan? - megkezdődött a szent böjt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A böjtnek nem csak testi értelme van, nem egy fajtája a fogyókúrának. Spirituális útönmagunkhoz. Az iszlám böjt - a nemzetközileg ismert böjtök között a legnagyobb - különösen alkalmas időpont arra, hogy megtaláljuk belső bölcsességünk forrását. Ám nem mindenki számára ...  

Ramazan vagy Ramadan?
Tulajdonképpen mindegy, hiszen a szótő jelentése adja meg a valódi magyarázatot. A Ramazan szó az arab "ramaz" szóból ered, melynek eredeti jelentése a szárazságtól felrepedezett föld felső rétege. A kiszáradt földlemezkék széle víz után vágyakozva az ég felé hajlik, hogy a megváltást hozó eső első cseppjeit felfoghassák. Egyetlen megfogható hasonlat sem szimbolizálja szebben az eredetéhez visszatérő lélek erőfeszítéseit és írja le jobban a valódi böjtölő belső állapotát.

Szufik és a Ramazan
A szufi út, valódi vallás egy módszer azok számára, akik a belső úton akarnak menni, egy olyan spirituális iskola, melyben tanárok, feladatok, és vizsgák is vannak. A Ramazan havi böjt ebben az "iskolában" a feladatok egyike. Nem arról a vallásról van itt szó, melyet az emberek az évszázadok során kedvük és érdekük szerint alakítottak, hanem arról a belső útról, mely elvezet bennünket lényünk forrásához és a Lét végtelen tudásához.

Az élet valódi iskolája - a lecke fel van adva
Nem mindenki szeretne orvos lenni. Akik viszont szeretnének, azoknak tanulmányokat kell folytatni egy magasabb fennhatóság által elrendelt és elismert felsőoktatási intézményben, ahol olyan előadások és gyakorlatok folynak, melyeket az egyetem professzorai írnak elő. Az elméleti oktatás után gyakorlati feladatok következnek, melyeket a hallgatóknak meg kell oldaniuk. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy senkiből sem lehet orvos, akárhány ovosi könyvet tanult is meg kívülről. Az orvosi fogásokat csak az elmélet után a gyakorlatban lehet megtanulni.

Ez egy kézzelfogható szakma, mint az orvostudomány esetén magától értetődik. Ellenben ha meg nem fogható dolgokról, mint a lélek, a szellem, élet és a halál kérdéseiről van szó, akkor könnyen elfeledjük a logikát, pedig ez ugyanolyan egyszerű. Minden egészséges emberben benne rejlik az orvossá válás képessége, de csak kevesen vállalják fel az ehhez szükséges egyetemi tanulmányok fáradalmait. A valódi vallás is egy "egyetemi tanulmány", melynek végén az ember saját léte fölötti tudás áll. Ennek során nem sejtett képességek fejlődnek ki és a tanítvány elsajátít egy olyan átfogó tudást, mely az előbb említett anyagi példával szemben nem korlátozott, hanem végtelen, mint ahogy maga lét is az.

Az összes képesség kifejlődik
Ezen képességek kifejlesztésének és a végtelen tudás felfedezésének képessége mindenkiben ott rejlik, csak nem mindenki szeretne errõl tudni. Sokan szeretnének erről tudni, de csak kevesen vállalják az ehez szükséges fáradalmakat. A lehetõség mindenki számára fennáll, csak kevesen élnek vele.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6090 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x