Az arany alkímiája
Címlap / Ezotéria / Az arany alkímiája

Az arany alkímiája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-12

Ki ne hallott volna már "aranycsinálókról", vagy alkimista műhelyekről? Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy ha meglelné a Bölcsek Kövét, mi mindent tehetne? Aki azonban kicsit mélyebbre ásott a mágikus tudományok és művészetek iskoláiban, az rájött arra, hogy az aranycsinálás maga nem csupán az arany (AU) néven törzskönyvbe foglalt vegyi anyag mesterséges "alkímiai konjunkcióval" történő létrehozását jelenti, ahogyan a Bölcsek Köve sem egy darab kavics. 

 

Ki ne hallott volna már „aranycsinálókról”, vagy alkimista műhelyekről? Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy ha meglelné a Bölcsek Kövét, mi mindent tehetne? Aki azonban kicsit mélyebbre ásott a mágikus tudományok és művészetek iskoláiban, az rájött arra, hogy az aranycsinálás maga nem csupán az arany (AU) néven törzskönyvbe foglalt vegyi anyag mesterséges „alkímiai konjunkcióval” történő létrehozását jelenti, ahogyan a Bölcsek Köve sem egy darab kavics.

Az Aurum
Az arany az anyagi érték mértékegysége volt már a történelem előtti időktől. Noha vannak és voltak nála értékesebb dolgok, gyémántok, rubinok, smaragdok, mégis az aranyat használták az értékek mérésére. Miért tették ezt? Miért az arany? Miért nem valami más? Az arany – a „függőleges világkép” szerint a Nappal, (Oroszlán csillagképpel, az uralom, hatalom megtestesítőjével) analóg, ami gazdagságot is jelenti egyben. A nap, a nappali időszakról, a tevékenységről, a tetterős, a világi dolgokról szó, áradó és nagyon-nagyon erőteljes, férfias. A Ji Csing szerint az arany a Csien (A teremtő) a Ta Ju (nagybani birtoklás) és a Ta Csuang (A Nagy Hatalma) jegyekkel van szinkronicitásban.

Nem mind arany, ami fénylik
Az arany – éppen a fentiek miatt – mindig is az emberek vágyainak középpontja volt, az egyik legfontosabb dolog, amit el akartak érni. Az emberek többnyire gazdagságot, az egészséget és a békét tartják a legtöbbre. Ha ez a három dolog egyensúlyban van, akkor minden rendben van és Isten bennünk lakozik. Az arany tehát nem csupán az ördög csábítása, hanem a teljes békéhez szükséges alappillérek egyike. De milyen értelemben? Hisz az nyilvánvaló, hogy nem a milliárdosok kezében összpontosulnak a spirituális hatalmak. Az is nyilvánvaló, hogy látszólag ellentmondás van ezek között a dolgok között.

A Három Király ajándékai
Nézzük csak, mit vittek a Napkeleti Bölcsek a gyermek Jézus házához? Három dolgot vittek, mint ajándékot, útravalót az élethez. Tömjént, aranyat és mirhát. Ha az arany nem lett volna szükséges szimbólum, akkor valószínűleg ez kimaradt volna az ajándékok közül. Bár jézus az élete során a szegénységet hirdette, de nem a földi értelemben. Nem a boldogtalan, éhes, hiányokkal küzdő nincstelenségről beszélt. Van egy példázat, melyben egy ifjú látogat el Jézushoz. Az ifjú meghallgatta tanításait, azok mélyen érintették őt, és azok szerint élt. Azért kereste fel Jézust, hogy mit tehetne még. Jézus Azt tanácsolja, hogy adja át mindenét, amije van. Az ifjú erre szomorúan távozik, hisz igen vagyonos családból való. Jézus pontosan tudta, hogy a fiú – életkoránál fogva és életvitelénél fogva – még képtelen lesz arra, amit tanácsol neki. A mágikus beavatások során a mesterek is ilyen feladatokat adnak az adeptusnak. Aminek nagyon nehéz a megvalósítása, és mégis véghezvihető. Légy úgy gazdag, hogy a gazdagságban felfedezd a belső arany kincsét, és akkor mindig meglesz mindened, amire csak szükséged van.

Az arany imádata
A mai kor vezéreszménye a pénz és a vagyon megszerzése, vagyis az arany imádata. Sokan ezért szegényednek el, mások pedig azért gazdagszanak meg végletes módon, mert az arany nincs egyensúlyban világukban. Mivel tudjuk, hogy a végletes szegénység és a végletes gazdagság egyaránt kizárja a boldogságot (és ezáltal a belső békétől függő) egészséget is, a legfontosabb, hogy ráleljünk a középútra. Az arany imádata és utálata tehát egyaránt helytelen ösvény. A tudósok kimutatták, hogy a szívünk közepében, testünk középpontjában is egy atomnyi arany található. Bizonyára ez sem a véletlen műve.

Dr. Bánlaki János

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3686 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x