Wicca: vallásos hit a természetben
Címlap / Ezotéria / Wicca: vallásos hit a természetben

Wicca: vallásos hit a természetben

Forrás: Wicca
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A wicca kultusz a természethez ma talán legközelebb álló spirituális és vallásos irányzat. Nem kötött, intézményrendszerű vallás, hanem hit, életmód és a misztikus energiák működtetésének ötvözése. A panteizmuson is túlmutató mágikus út. Ismerd meg!  

„A legkülönfélébb boszorkány irányzatok követőinek közös sajátosságuk, hogy varázsolni akarnak. Vannak meggondolatlan varázslók, és vannak nagy tudásúak. Abban azonban egyetért bármelyik boszorkány irányzat művelője, hogy nincs boszorkányság a mágia művészete nélkül. „A mágia a természeti energiák meghatározott cél érdekében történő kivetítése.” (Scott Cunningham)

A wicca alapja: a mágia
A wicca mágia lényege, hogy visszavezeti az energiát a pusztulófélben lévő bolygóhoz, oly módon, hogy a mágiát gyakorló belső fejlődését is elősegíti. Az Istenség és a wicca mágus kapcsolatát is kifejezi. Persze nem számít minden varázslat imának, és a bűvös igék sem egyszerűen másként elmondott könyörgések. A wicca ugyanakkor nehezen nevezhető pusztán mágiának, vagy mágusságnak. A kifejezés a witch (boszorkány) szóra utal vissza. A wicca ma egy út, egy belső spirituális ösvény, a természettel való harmóniában élésre, a természet finomfizikai erőinek manipulációra, önfejlesztésre és ha kell az anyagi energiákkal való finom varázslatokra. Fő irányvonalai a gyógyítás, a szexuális energiák és érzelmek befolyásolása, valamint az akarati és mentálmágiás vonalak.

A személyes energia
Maga az életerő. Lehetővé teszi az anyag létezését. Testünket uralja, a Nap, a Hold, a víz és az ételek energiáiból nyerjük. Szüléshez, a mozgáshoz és a szexuális élethez is ez az energia szabadul fel bennünk. A mágiában először ezt a személyes erőt ébresztjük fel, és azután a célra irányítva a cél elérése érdekében bocsátjuk útjára.A Föld energiája

A bolygó felszíni képződményeiben, élővilágában és belsejében mindenütt jelen van. A kövek, a fák, a szél, a tűz, a víz a kristályok és más természeti elemek és jelenségek mind-mind egyedi, különleges energiákat hordoznak. Ezeket rendszeresen használjuk a mágikus szertartáshoz.

Isteni energia
A személyes energiák és a Föld energiái egyaránt az Isteni energia kifejeződései. Az univerzális energia, amely minden létező teremtésben részt vesz. Ez az összetett erő az Istenben és az Istennőben is benne lakozó életerő.

A Wiccák arra kérik isteneiket, hogy az erejükkel adják áldásukat a varázslatokra. A megidéző szertartás alatt személyes energiáikat irányítják istenségeik felé, hogy kívánságuk teljesüljön. Ez a valódi, de nem kötötten vallásos mágia! A wicca alapvetően egy istenpárt tisztel, ők eredetileg a Nagy Anya, vagy boszorkány istennő, illetve a szarvasisten, akik minden évben, annak misztikus körforgásában egyesülnek. (Éppen május elején, Beltanekor, amely 2009-ben az égen május 9-re esik!)

A wicca nem panteizmus!
Ezt viszont nagyon fontos leszögeznünk a félreértések elkerülése végett. Hiszen a wicca istenpárt tisztel, ezáltal, a férfi és női energiák, pólusok minőségi megnyilvánulásait és tükröződéseit a világban. A panteizmus csak az anyagi, természeti oldal személytelen tiszteletét fogadja el, amely által gyakorlatilag spirituális materializmussá válik.

A mágia folyamata
A mágia a folyamat, melyben a teremtő energiákat munkára fogják. A cél a létezés fellendítése, a bolygó működéséhez szükséges erők alkalmi kölcsönzése. A mágia az a módszer, amivel mi is átvehetjük a hatalmat a szabad akarattal irányítható egyéni sors felett. Nem természetfölötti jelenség, csak még a tudományos világ által fel nem tárt módszerekkel és eljárásokkal dolgozik.

HarmoNet tipp: Az újjászületés napja a boszorkányságban >>

Mindegy, mely mágikus módszert választjuk, ha a tapasztalati mágiában akarunk jártasságra szert tenni. A személyes erőnket a célra irányítva sikert érhetünk el. A mágia energiái az élet energiái. Aki valóban kíváncsi a mágia természetére, gyakorolja azt, elengedhetetlen azonban egy megfelelő követő!

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x