Siker, pénz, egészség! Mantrázz!
Címlap / Ezotéria / Siker, pénz, egészség! Mantrázz!

Siker, pénz, egészség! Mantrázz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Létezik egy pénz nélkül, pusztán akaraterő befektetésével működő módszer, amely gyógyír minden betegségre, anyagi gondokra és a szellemi útra terel. Ismered?  

Míg sokan csak az agykontroll gyakorlatokra esküsznek, egyre többen jönnek rá, az elmének szüksége van a speciális táplálékokra. A mantra szó szanszkrit nyelvből ered, jelentése az elme felszabadítására utal, és tulajdonképpen egy védikus himnuszt takar, olyat amely az Istenség Személyiségéhez, vagy bármely istenen való meditációhoz segít hozzá, s melyet általában a tanítótól, gurutól kap meg az ember.

A mantrák gyakorlatilag transzcendentális hangsorok, amelyek egyfajta üzenetekként működnek az elme számára, különleges parancsokként és így hatásaik könnyedebben beágyazódnak az egyébként mindenben ellenkező elmébe is. A mantra képi megfelelője a jantra, amely szimbolikus kivetülése a mantrában lévő transzcendentális erőnek.

A mantrák egy jó része Indiában honos, vagyis a Védákból, a szentírásokból erednek, és szinte csak ott ismerik őket a hívek. (Valójában valódi mantrák csak ezek lehetnek, de aköznyelv ma sok mantrát elfogad.) Ezek olyan versek, melyeknek transzcendentális hatásuk, egyéb eredményük is van amellett, hogy kellemes esztétikai irodalmi élményt nyújtanak.
A mantrák a buddhizmushoz is köthetők. Így sokszor Tibet falai között képzelik el ezeket a mantrákat, amint egy kitartó szerzetes mormolja őket. A leghíresebb, és méltán, az Aum, vagy om mantra, amely egy transzcendentális hang, és leírja az Istent magát. Vibrálása lehetséges bárki számára, de tisztán és tisztelettel ejteni csak a képzett szerzetesek tudják. Természetesen ahogy Buddha maga, az Aum is Indiából és így szanszkritból, az emberiség egyik legősibb nyelvéből ered. A leghíresebb mantra, és talán már mondhatjuk imaforma a buddhizmusban az om mani padme hum, melynek jelentését ezerféleképpen definiálták. Egyik megközelítése: A Kincs a lótuszban van. Utal a tudásra, a természetfelettire.

Ma mantrákra nagyon sok vallási irányzat épül. 
A legtöbben kiegészítésként ajánlják híveiknek. A Krisna tudatú hívők közössége a kor törvényének mondja ki a mahá vagy is a nagy mantra éneklését, amely a Hare Krisna.

Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare
Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare

E 16 szó az univerzum egészét mutatja be, mindegyik transzcendentális szótag e mentrában a Legfelsőbbről szóló tudást mutatja be, ennek ismerete a misztikus beavatotti tudás része.

Szintén rendkívül nehéz tisztán és sértések nélkül énekelni, de a kezdés, a használat nagyon fontos.

Vannak hétköznapi mantráink is, amelyek csak mantraformák, valójában nem transzcendentálisak. Ezek nagyon sokat adhatnak egy ember hétköznapjához. Ha saját megnyugtatásunkra mantrázunk, az szintén nagy eredményt hozhat életünkbe. De ha vágyainkat mantrázzuk, az is egy tudatos teremtési forma.
 
A legjobb, hogyha a mantrát mint eszközt gyakorta, napi szinten használjuk. Érdemes a negatív kommunikációt kerülni saját elménkkel, vagyis a nem vagyok ideges fő a nyugalom mantra, amit főként kifáradt kismamák szájából hallani vélhetőleg nem vezet eredményre, ezzel szemben az egyre jobban haladok naponta való elismétlése, elmantrázása, az agynak meggyőző információkat visz, méghozzá a véráramhoz hasonló lüktetést kap az üzenet zeneiségétől, így az oxigén sejtekbe való beépüléséhez hasonlóan a mantra hatása szétárad az elmében. Ha egészséget vagy jólétet kívánsz, a dugóban ne bosszankodj, hanem fogadd úgy, hogy lehetőség a mantrázásra.

Kapcsolat Istennel

Ha életed minden terén kipróbáltad már, gondolj bele, kitől, mitől kapod azt a csodás és remek eredményt amellyel  létezni tudsz, mint pl. az egészség, az öröm, vagy a gazdagság. Próbálj mantrázni az Istennel való kapcsolatodért, a világ megértéséért, a szeretetért, ezek a már magasabb szintű mantra technikák, itt már nem a te tested és az anyag a cél, hanem túllépsz, a transzcendens felé nyitsz. Ha egyensúlyban használod mindkettőt, és finoman haladsz vele, előre a szellemi felé, ennek mellékhatásaként életed is rendeződik.

 
 
Készíts mantrát magadnak!

Ha mantrákat készítesz, próbálj meg kevésbé vicceseket kreálni, amin te magad is visítva röhögsz vélhetőleg nem tud elmélyülni, ha nem érzed magad elég kreatívnak számtalan mantrát lelhetsz az Interneten, de a legjobb, ha egy vallás hiteles képviselőjét kéred meg erre. A kereszténységben a mantrákat az imák helyettesítik, noha működési elvük, beivódásuk, egészen más. Míg a mantra monotonitása kihat az elmére, addig az imát gyakran az intelligenciánk érzékeli és már kódolva küldi tovább az elmének, az elme ugyanis alacsonyabb szinten áll, s többnyire a szellemi galibáinkért ő a felelős. Képzeljünk el, egy egyszerűbb, és egy képzettebb embert, vajon melyikkel könnyebb megértetni a filozófia mélységeit?

A kereszténység imái is elsősorban Istenhez és a szentekhez szólnak, szintén az alázatosságot és az alázatosságon át az örömöket adják az ember életébe, noha egy évezreden keresztül azt gondolták a kereszténység elöljárói, hogy az anyagi, földi lét büntetés az ember számára, s nincs benne semmi kellemes. Ma már tudjuk, hogy a földi lét is tartogathat örömöket, de nem árt tudni a helyünket a világban. Amíg nem találjuk meg a megfelelő munkát vagy az egyenrangú érett párkapcsolatot, sokszor kerülhetünk feszült helyzetbe. Ilyenkor segítenek a vallások által adott, illetve akár vészhelyzetben a magunknak mondott kis mantrák, amelyek tisztítják, és regenerálják az egész testet a mentális szinteken keresztül!

Addig is készíts magadnak egy mantrát, s közben keresd az utadat a szellemi felé.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 15333 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x