Mágia: pénz, siker, szerelem és hatalom a túlvilág felett...
Címlap / Ezotéria / Mágia: pénz, siker, szerelem és hatalom a túlvilág felett - Rítus és metódus az Ősök Éjjelén

Mágia: pénz, siker, szerelem és hatalom a túlvilág felett - Rítus és metódus az Ősök Éjjelén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-01

A halottak napja körüli ünnepkör egyik a legősibb ünnepek közül. Öregeiről, őseiről ugyanis majd minden kultúra megemlékezett, más és más módon. A természeti népeknél, illetve a természetet kedvelő politeista kultúrákban, az ősök tisztelete nagyon erős volt. A temetkezési szertartások a mai napig a személy utolsó kéréseként, végakarataként értelmezendők, és a lélek túlvilági tartózkodását, illetve lelki békéjét szavatolták. Fontossága nem is lehet kérdés. A temetkezési szokások sokrétűek, ahogy az összes öregről megemlékező halottak napi hagyományok is.  

A teljes ünnepkör 

Az ünnep többszörös. Először az Ősök Éjjelét üdvözölhetjük, ezt követi Mindenszentek, majd a Halottak napja. Az Ősök Éjjele egy misztikus kapu, amely megnyílik a világok között, a lelki és az anyagi síkok között. Ilyenkor többen nem megmagyarázható eseményeket élnek át, egyesek képzeletbeli, vagy még valósabbnak tűnő utazásokat tesznek rejtett világokba. Az ősök éjjelén közelebb kerülhetünk a fizikait övező transzcendens birodalmakhoz, egyesek szerint azonban egyfajta pokolbeli lényekkel találkozhatunk csak, vagyis ezek a lények, és ezek a világok mentesek minden jótól, és óvakodnunk kellene tőlük.

Sokan ezeket az alkalmakat rítusokra használják fel, mivel alkalmas belenyúlni úgymond a rendszerbe, felülírni a lelkit, amelynek leképeződése az anyag. Az bizonyos, hogy az ősök éjjelén végzett rítusok a legerősebbek, és a legkönnyebben működnek. Elsősorban a testet elhagyó, mondhatni ártó, életellenes, megbénító varázslatok működnek, illetve az elmúláshoz kapcsolódó metódusok. Ilyenkor tudjuk legkönnyebben kitenni életünkből azt, ami rossz. Mások egészen odáig mennek el, hogy valamely rendszer szerint - pl. Énoch mágia, egyéb Grimoire-ok - szellemidézést hajtanak végre, e szellemektől pedig tudást vagy hatalmat akarnak kicsikarni.

 

Ez a megközelítés teljesen etikátlan, hiszen egyetlen lény sem azért született, hogy szolgáljon minket, és gondoljuk csak bele, milyen pokoli dolog lehet, ha meccsnézés, fagyizás, vagy fürdés közben valaki kiidéz helyzetünkből, testünkből, s látszólag egy pohárban csücsülünk - mert igen gyakran az idéző borzasztó tudatlan és testben lévő lelket köt meg. Vagyis a szellem, és annak fizikai kontrollja, az elme, ilyenkor máshol érzi, látja, tapasztalja meg magát. Ez tökéletesen barbár megoldás, és mint ilyen, elítélendő.

Áldozatbemutatás

Az Ősök Éjjelén a legszebb rítusok az áldozatok, amelyek elsősorban gabonafélék, gyümölcsök, illetve bor lehet - a gabonát égetni szokták. A húsételeket, tetemeket, gombát és egyéb lebontó folyamatokat támogató szervezeteket sokkal kevésbé illik felajánlani, nem kapcsolódó. Az Új év első napja is azonban egy-egy magányos, kihalt, rideg és fárasztó időszakkal kezdődik. Egészen december 21-ig tart, amikor a 1Fény, Isten fia, Jézus megszületik, minden évben újra és újra az évkörön, ez már Yule ünnepe.

A Fény születéséig ez a jó másfél hónap nagyon sok mindenre nem alkalmas. Ilyenkor nem érdemes pl. virágot ültetni, még szobai cserépbe sem, és a gyermeknemzést is, ha tudatosan végezzük, jobb, ha egy kicsit eltoljuk időben. Ezen kívül, ilyenkor kevésbé jó, tervezett, nem életmentő műtéteket csináltatni. Amikor szükséges, valóban életmentésről van szó, akkor ezt felül kell írnunk, természetesen, bátran vágjunk bele, de ha pl. egy csípőprotézis beültetésére éveket vártunk, akkor ne ezen a hat héten múljon már.

Az Ősök Éjjele tehát egy mondhatni, rendkívüli erővel bíró időszak. Valójában ez az első teliholdas időszak a Halottak napját követően, a dátum szerinti megegyezés, a Holdnaptár követését elvetve, csak egy felszínes időpont, mégis ma ezt ismerjük. A telihold most éppen november 13-án éjjel várható, annyira közel az ősök éjjeléhez, pontosan ez az a telihold, amely kijelöli az átjáró éjszakát. Megemlékezni azonban október 31-én is meglehet. A valódi holdnaptár szerinti Ősök Éjjelén azonban nagyon sok rítus végrehajtható.

Rítusok és próbák

Képzeletbeli pokoljárás, reinkarnációs meditációk - bizonyos kockázati faktorral, de hatékonyabban, mint máskor - jövőbenézés, jóslások végzése, illetve teremtő varázslatok, amelyek attól a naptól vonatkoznak: értsd pl. egy olyan szerelmi varázslat nem működik, sőt romokba dőlhet a kapcsolat, ha egy már meglévő kapcsolatot akarok még erősebbé tenni ez alkalomból.

 De ha egy nem létező párkapcsolatot szeretnék a nulláról felépíteni, akkor újult erőt kapok, hiszen ez az év első napja. Azonban mocskosul etikátlan az, aki bárminemű varázslathoz fordul, hagyományos társkeresési módszereken kívül. Sajnos mégis vannak páran. Hát ezen a szép napon meg is égethetik magukat, ha nem elég szemfülesek...

Pontosan mikor végzendő?

Az időt tekintve 2008-ban, november 13-án napnyugtától, 14-én napnyugtáig tart az ünnep, a megemlékezés tarthat október 31.-től november 1. napnyugtáig, hagyományos módon. Maga az ősök éjjele azonban november 13 napnyugtától, szürkülettől 14-én pirkadatig él - ekkor vannak nyitva azok a bizonyos kapuk. Mindössze néhány óra van arra, hogy a negatív elemeket elküldjük, és hatásos, jó dolgokat hozzunk be életünkbe.

Bizarr, mégis valós események

Ez az időszak mindenki számára zaklatott lehet. Ilyenkor előfordulnak rémálmok, mozgó tárgyak a lakásban, illetve furcsa, különös viselkedést is tapasztalhatunk ismerőseinken. A legjobb ezt az éjjelt barátaink, rokonaink társaságában tölteni, és virrasztani nem belekotnyeleskedve más világok számunkra ismeretlen régióiba. Gyújtsunk mécsest, és ünnepeljünk mértékkel, szeretettel emlékezve. 

A legfontosabb tanulnivaló ebben a pár napban az elmúlás szeretete, az alázat és tisztelet.
  1. Az elmúlást megérteni és megszeretni annyit jelent, mint felfogni, hogy az új élethez szükség van az előző halálára. A falevelek bölcsessége hogy örömmel, és önként hullnak le a fáról, amikor közeleg a tél, tudva, hogy következő évben egy új generációnak kell helyt adniuk. Mi lenne, ha nem halna meg egy falevél sem, hova férnének az újabbak? A természetben megállna az élet! Ezek a falevelek ráadásul igazi színpompát produkálnak avarként is.
  2. Alázattal fordulni az időszakhoz azt jelenti, hogy türelmesen és nem követelőzően a transzcendens világokba nem belekotnyeleskedve szeretném megismerni a dolgot. Szeretnék hallani ezekről a rítusokról, metódusokról, de érzem magam annyira kicsinek és porszemnek ahhoz, hogy ne fogjak bele mindenféle rituáléba csak azért, mert olvastam róla. Ezt csak beavatottak tehetik. A beavatás nem egyenlő holmi kitalált máguskör látványos, de tudatlan felszentelésével. Ez hagyomány, a régi rend követése, a láncolat, a tudás átadása. Ez életmódot követel.
  3. Végül, de nem utolsó sorban tisztelet, hogy nem idézgetek szellemeket, embereket ezen az éjjelen, csak azért, mert én tudni szeretném, hogy halt meg a nagyapám, vagy mi vár rám a jövőben, és semmiféle rítusba nem fogok, amely más lélek személyi jogát, létezését megsértheti, akármilyen erősnek is gondolom magam, és esetleg módomban állna.
Az ősök éjjelén valóban hatalom szerezhető, azonban ez a hatalom kétféle lehet. Ostoba és bölcs. Az ostoba hatalom erővel, és az anyagi mágia egyes rítusaival elvett. Igazán jól csinálni csak kevesen tudják, általában akik képesek rá, azokban kialakult már egyfajta tisztelet annyira, hogy nagy bajt nem okoznak, sőt...

Bölcsen hatalmat szerezni pedig az elmúlás megismerése, a tudás által lehet. Ez a tudás valódi tudás, valódi érték, amely személyiségünket, spiritualitásunkat, gondolkodásunkat fejleszti, és mint ilyen, erőt és lehetőségeket ad nekünk a jövőben.

Puritán és hatékony - a jó rítus ismérvei

Ha szeretnénk most egy sikertelenség sorozattól megválni, akkor azt megtehetjük, ha leírjuk a negatív dolgokat, és egy hófehér gyertyában elégetjük papírkánkat!

Fontos, hogy az ehhez kapcsolódó pozitív megerősítéseket már most elkezdjük fejben, ezek igazán tökéletes papírra vetése azonban december 21-e, amikor is érdemes aranyszínű, esetleg vörös színű, energetizáló fényű gyertya lángjában elégetni kívánságainkat, vagy elásni az anyaföldbe. Most is leírhatjuk kéréseinket és vágyainkat, de ez az időszak inkább az eltávozás ideje. Tehát: Most elküldöm, amit nem szeretek az életemben, decemberben behozhatom, amit a helyére kérek. A kettő között türelemmel várok.

Az érzékelés mesterei - a gyermekek

Fontos még megemlíteni, hogy a gyermekek, különösen a 3-5 év alatti gyermekek, nagyon intuitívak és érzékenyek. Ilyenkor a kicsik félhetnek, olykor sírnak, mások nevetve beszélgetnek lényekkel. Ez teljesen természetes találkozás, és egyáltalán nem kell miatta aggódnunk. Ha az adott lények jelenléte nem szűnik meg, pár nap alatt, érdemes elküldeni őket, vagy szakember segítségét kérni, a szakembert pedig, szigorú kritériumok szerint válasszuk meg.

Azoknak, akik ilyenkor éjjelenként a temetőket járják, és gótikus hangulatú sétákat tesznek a temetőkertben egy jószándékú javaslat, jelezzék a temető kerítésénél, hogy sétát kívánnak tenni, hogy nem ártó szándékkal érkeztek, és igyekezzenek halkan beszélgetni és tisztelettel viselkedni a lelkekkel, illetve egykori gazdáikkal.

Mágia és metódus

Ebben az ünnepi, elmélkedős időszakban vérrel kapcsolatos mágiát, illetve rítusokat nem illik alkalmazni, és meglehetősen veszélyes is belemerítkezni ezekbe.

A metódus lényege ezért most az elengedés, amely elmében zajlik. A rítus maga egyszerű. A kettő együtt a tisztelet és tökéletesség csúcspontja.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x