Parajelenség vagy miszticizmus? A jelek nyomában
Címlap / Ezotéria / Parajelenség vagy miszticizmus? A jelek nyomában

Parajelenség vagy miszticizmus? A jelek nyomában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az ember szinte állandóan kialakult ösztönei, szokásai szerint él. Az ösztönökön, érzéki benyomásokon keresztül az embert ide-oda rángatják az ellentmondó húzóerők. Ahhoz, hogy összefüggő személyiség jöjjön létre, szükség van bizonyos elemek kiválogatására és a többi "elnyomására". Ezáltal születik meg az a mentális réteg, amit hétköznapi éber tudatállapotnak nevezünk. Így az ember képes működő társadalmi lénnyé válni. Ámde amit elfojtottunk, abból lesz a személyes tudattalan. Ez az ösztönös származékok és elfojtott emlékek erődje.  

A tudattalan egy sötét világ, csábító szirénekkel és groteszk szörnyekkel benépesítve. Csak szikrákkal mutatja a magasabb tudati utat.

Ez az út az elmélyedés lenne, ha ki tudnánk küszöbölni az egoerősítő magánbeszélgetéseket. 

Ellazulás

A meditáló megtanítja testét, hogy minimálisra csökkentse a feszültségeit, a rosszul szervezett idegi energiák zavaró behatását, s ezzel a tudat egyre inkább figyelővé válhat. Itt kerül napvilágra az elnyomott anyag, ami az énség határait szűkre szabta. Tudatosítani kell az emlékképeket, és beépíteni énképünkbe. Amit a napsorán elnyomtunk, az mind itt vár ránk.

Ha pedig figyelmünket szilárdan a személyes tudattalanon túli célra függesztjük, sikeresen túljuthatunk rajta. 

Pszichózis

Veszélyes út ez. Aki eltéved az úton az pszichotikus lesz. A tudattalan teli van ördögi kísértésekkel, könnyen elveszhetünk benne. Ha nincs következetes cél, az akarat könnyen meginog. Vezető nélkül az utas lassan elmerülhet a személyes tudattalan mocsarában. 

Parapszichológia

Elgondolkozhatunk azon, vajon a parapszichológusok miért nem tudják megoldani minden problémájukat. A hétköznapi életben ugyanolyan botladozó útonjárók ők is, mint bármelyikünk. Eközben fenn a színpadon meglepő tevékenységeket hajtanak végre. 

Egy rövid találkozás a személyes tudattalanon kívülivel megzavarhatja az egót. Az énség határait valami megzavarja, hogy létrejöhessen a kapcsolat az énen kívüli területtel. Ám amikor ez véget ér, a határok nagyjából a megelőzőhöz térnek vissza. 

A kapcsolat a hétköznapi valóságon kívüli eseményekkel úgy jöhet létre, ha legalább időlegesen kiiktatjuk a szokásos „éntudatot.” Egyes médiumok nincsenek is eszüknél, amikor üzeneteket vesznek át transz állapotban.  Ez lényegében egyfajta delírium. Amikor a hétköznapi tudatállapot leáll, megszűnik a szűrés. Az adatfelvételet többé nem cenzúrázza semmi, hogy megtartsa az előre elképzelt „valóságot”. Ez a differenciálatlan tudatosság összeolvadása, mely hasonlóképpen lehetővé teszi, hogy az anya tudatában legyen gyermeke szükségleteinek. Ez egy fajta ösztönös telepátia. 

Megbízhatatlanság

Mivel ez a tudatos területen kívül esik, a „pszichikus élményeket” átélt emberek beszámolói megbízhatatlanok. Ezért a telepátia területén elért eredmények csak statisztikailag lehetnek értékesek, még a legtehetségesebb egyének is tévedhetnek. 

 

Ha egy pszichotikus beteg nagyon közeli kapcsolatba kerül a terapeutájával, felfokozódhat az érzékenysége a terapeuta iránt. Akár úgy is érezheti, hogy tudja, mit gondol. Ámde mivel fejletlen a valóságfelfogása, egy gyermekéhez hasonló, nem képes beállítani a szűrőjét, hogy a világ jelenlegi fejlődési szintjén hozzon következtetéseket. Tökéletesen tud azonosulni az érzékelés tárgyával. Nem képes jól beállítani az érzékelő műszerét, és kiválogatni azokat a benyomásokat, amelyek megteremtenék a világ kulturálisan elfogadható értelmezését. A tárgyra, avagy a másik emberre való figyelés olyan intenzív, hogy olyan csatornákat képes megnyitni, amelyek normálisan zárva vannak. 

A misztikus

A misztikus, aki képes napi rendszerességgel néhány órát foglalkozni önmagával, ezeket a fenti tapasztalatokat nem tartja értékesnek, bár ugyanúgy átéli, mint a pszichikus. Lehetnek megvalósuló jövőbe szóló látomásai is, de mivel ez nem akaratlagos, nem felsőbb tudatállapotok uralásának eredménye, nem sok figyelmet igényel. Bármilyen természetfeletti jelenség, vagy erő, mely ellenőrzés nélkül működik haszontalan időveszteség. Sőt az erre irányított figyelem akadálya lehet a további fejlődésnek. 

Aki tehát meditációs gyakorlata révén tudatosítja a tudattalant, azt tapasztalja, hogy egyre több energiája szabadul fel, hétköznapi munkavégzése is energikusabbá válik. Nem kell az álmok világába, különleges, látványos szerepekbe menekülnie. Még fenyegető helyzetekben sem szoronganak, a pillanatról pillanatra történő folyamatos tapasztalásban élnek. 
     
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x