Üldözött banyák
Címlap / Ezotéria / Üldözött banyák

Üldözött banyák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

A mi generációnk már csak a mesékből ismeri a boszorkányokat. A feketébe öltözött, seprűnyélen lovagló banyáktól talán féltünk is gyerekkorunkban. Néhány évszázaddal korábban az emberek úgy tartották, hogy a boszik köztünk járnak. Sőt, jelenleg is vannak, akik azt állítják magukról, hogy boszorkányok.  

A boszorkányüldözések során több embert öltek meg, mint az első világháborúban.


1585-ben a német trieri egyházmegye két falujában mindössze egy nő maradt életben. Genf egyik püspöke három hónap alatt 500 boszorkányt égettetett meg, a savoyai szenátus egyetlen tárgyaláson 800 embert ítélt halálra. 1692-ben 30 ember esett áldozatul Salemben a boszorkányüldözésnek. 1728. július 23-án 13 boszorkánynak kikiáltott nő halt meg Szegeden, a Boszorkányszigeten. Félelmetes adatok.


Hogy kik is voltak azok a boszorkányok?


Nos eleinte azokat a nőket tartották banyáknak, akiknek vasorrukon bibircsók nőtt… na jó…szóval azokat, akik még a kereszténység elterjedése előtti anyaistennőket és szarvas termékenységisteneket imádták.

A kora középkori egyház még türelmesnek mutatkozott ezekkel a nőkkel szemben: egyszerűen badarságnak tartotta ezeket a hiedelmeket. A XIV. századtól kezdve változott meg a hivatalos egyházi politika: heves boszorkányüldözésbe kezdtek, ami a XV. századra már el is érte csúcspontját. VIII. Innocent pápa 1484-es bullája bélyegezte csak meg a boszorkányságot halállal büntetendő szentségtörésnek.

Az üldözöttek gyakran olyan átlagemberek voltak, akiket vagyonuk megszerzése érdekében kínoztak és égettek meg.


A dolog szépsége, hogy a börtön és bíráskodás költségeit az elhunyt „boszorkány” rokonaival fizetették meg, és ebben többnyire az ügyvédek és bírák által másnap tartott, a jó munkáért járó, lakoma is benne foglaltatott. A zsákmány elosztása változott, de a hagyományos arány szerint egyharmad jutott a Vatikánnak, egyharmad a helyi inkvizítornak, egyharmad pedig a helyi városi tanácsnak.


Magyarországon is folyt boszorkányüldözés 


Habár a köztudatban Könyves Kálmán már a XII. században kijelentette, hogy „márpedig boszorkányok nincsenek”, és ezzel be is tiltotta üldözésüket, valójában csak az állattá átváltozó boszorkányok, démonok és lidércek létét kérdőjelezte meg, de általánosságban nem vonta kétségbe a boszorkányok létezését.

Európában az utolsó boszorkányper Svájcban volt, mégpedig 1782-ben, amikor már diadalmenetben haladt előre a felvilágosodás, csak hát nem mindenütt...Akadtak persze olyanok is akik hittek természetfeletti képességükben és a Sátánnal vagy Diannával, a boszorkányok istennőjével, kötött szövetségükben.


A boszorkányság hagyományát soha sem számolták fel teljesen, a mai napig virágzik.


A legnagyobb hatású XX. századi mágus Aleister Crowley, aki szerényen felvette az Írország, Iona és egész Britannia legfőbb és szent királya címét. A boszorkányság megújítása Gerals B. Gardner (1884-1964) nevéhez fűződik, aki 1939-ben csatlakozott egy dél-angliai titkos boszorkánytársasághoz. Később saját csoportot alapított, a Wiccát. Az ezt az ágat választó boszorkányok jó boszorkányok: nem foglalkoznak ártással, nem átkozódnak, a látható és láthatatlan természet tiszteletén alapuló több ezer éves mágikus termékenységkultusz folytatása. Vallásuknak ma már több százezres követője van. Leginkább Nyugat-Európában és Amerikában divatosak, de a globalizációval együtt hazánkba is betört ez a vallás.

Hazai „főpapja” Vitó, a szobafestő-mázolóból lett boszorkány, ő például 9 éve egy angol okleveles banyától leste el a fortélyokat.
Persze ma már nem kell személyesen felkeresnünk a legközelebbi elérhető boszorkányt. Az interneten is rendelhetünk rontást vagy áldást, némi ellenszolgáltatásért cserébe. Az ilyen web-lapokra a rend kedvéért ki van írva, hogy szolgáltatásaikat csak 18 éven felüliek vehetik igénybe.


Ha mi magunk szeretnénk elintézni a dolgot... íme, néhány bájitalrecept, csak elszántaknak.


Kezdjük egy szerelmi bájital receptjével, a philtrummal: porrá őrölt békacsont, rákláb, szárított gyíkpor, macskavelő, fecskeszív, galambvér és verébmáj. Ezt kéne elvileg megitatnunk szívünk választottjával.

Szerintem, ha eddig voltak is esélyeink, a főzet elfogyasztása után már biztos, hogy nem lesznek.

Egy másik, egyszerűbb philtrum: amikor a Jupiter a Vénusz házába ér (pontos időzítést igényel a dolog) a kétségbeesett szerelmesnek egy darab kenyeret és jércesültet kell a hóna alatt melegíteni, és utána megkínálni belőle kiválasztottját. Ez még mindig jobban hangzik, mint az előző.


 
 

És hogy vessünk véget rossz házasságunknak?


Tartsunk egy kakast nyolc napon át a megölni kívánt férfi ágyában, majd teliholdkor (feltéve, hogy addig nem fedezi fel a kakast áldozatunk az ágyában) vigyük ki a kakast az udvarra és vágjuk el a nyakát. Juj.

A profi boszorkányok állítják, hogy ezek a varázslatok csak a néphagyományban élnek és igazi hatásuk nincs. Aki biztosra akar menni, azoknak őket kell felkeresnie.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x