Világunk a Teremtő tánca - Spiritualitás a csúcson és...
Címlap / Ezotéria / Világunk a Teremtő tánca - Spiritualitás a csúcson és Michael Jackson küldetése

Világunk a Teremtő tánca - Spiritualitás a csúcson és Michael Jackson küldetése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-31

Mennyire volt Michael Jackson spirituális? Mennyire játszottak szerepet a keleti vallások és filozófiák életében? Nyíltan soha nem vallotta magát buddhistának vagy taoistának, viszont dalszövegeiben és nyilatkozataiban felfedezhetők keleti "ízek". Környezetvédelem, emberségesség, erőszakmentesség, segítő erő, a popkirály küldetése. 

Váratlan halála megrázta a világot, mind a rajongókat, mind a tisztelőit, mind a kritikusokat. Zenéje világszerte ismert, annak ellenére, hogy magánélete nem volt fenékig tejfel, pozitív hozzáállása és üzenetei reményteljesek, hitt a nyomor és megkülönböztetés legyőzésében.
Dalaiban és a vele készített interjúkban gyakran tetten érhetőek spirituális témák. Igaz, hogy Jehova tanújaként nevelték szülei, viszont nézetei túlmutattak az otthonról hozott vallás hagyományain, egy univerzális világnézet olvasható sorai között. Gondolatai, képzetei között felfedezhetőek a buddhizmus és taoizmus tanai.

Kreatív tudatosság
Úgy gondolta, hogy a világ, melyben élünk, tulajdonképpen a Teremtő tánca. A táncosok jönnek-mennek egy szempillantás alatt, de tánc örökké él. A táncot szent eseményként élte meg, mikor lelke egyesül a világmindenséggel, minden létező lénnyel, beleértve az égitesteket is. Egyszerre érezte magát mesternek és a tanítványnak, az énekesnek és magának az éneknek. A tudósnak és a magának a tudásnak. Szerinte a tánc egy örök alkotás, teremtés. A Teremtő és a teremtmény egyesül az öröm egységében.
(… és valóban a keleti vallásokban, főként a monoteista elképzelésekben, a teremtő táncos kedvű, az univerzum pusztulásakor egyik formájában a halál, és visszahívás táncát járja el, az indiai templomokban naponta táncolnak az isteneknek, egyes formáikban az ember el sem fordulhat az istenszobrok elől. – a szerk.)


A buddhizmusban, taoizmusban, hinduizmusban alapgondolat az egység, a minden egy hite.
Ezekben az ősi vallásokban illetve filozófiákban megtalálható az az alapelv, miszerint minden egyén egyszer egyesül az univerzális kreativitással. Az viszont nem egyértelmű, hogy Jackson mélységében tanulmányozta a keleti spirituális filozófiát.

Véleménye saját kreativitásáról

Egy másik interjúban beszámolt arról, hogy ahogy felkel, papírt ragad és lejegyzi, amit álmában hallott. Utána csak ámul, hogy hogyan is kerültek azok a szavak oda általa. Soha nem szerette az elismerést dalszövegeiért, és szentül meg volt arról győződve, hogy az már valaha valahol megszületett, ő csak a közvetítő, aki elhozza erre a világra.

HarmoNet tipp: Az orvosok a felelősek? Mértéktelenül adagolták a pirulákat Jacko-nak! >>

A világ gyógyítása

A buddhizmusban a bodhiszattva fogalma fontos része a filozófiának. A megvilágosodott emberi lényt jelenti, aki azért marad ebben a világban az emberek között, hogy gyakorolja a bölcsességet és könyörületet.

Jackson egyik dalában (Can you feel it – /Érzed?/ 1980) a könyörületről is kölcsönös megértésről énekel. A dal arról szól, hogy minden szín szeresse a másikat, mivel mindannyiunkban ugyanolyan a vér folyik, és felszólít, hogy emellett ki is kellene állni.

Hasonló üzenet fedezhető fel a Heal the World (Gyógyítsd meg a világot) 1991 szövegében:
Gyógyítsd meg a világot, tedd jobbá, magadnak, nekem, az egész emberiségnek!

Végül ki ne ismerné  a We are the world című számot, mely jól ismert művészeket hozott össze a világ szegényei megsegítése céljából?

Jackson öröksége
Annak ellenére, hogy magánélete és pályafutása tele volt problémákkal, és komoly vádakkal is illették, elmondható, hogy üzenetei emberek millióihoz jutottak el világszerte.

HarmoNet tipp: Kész átverés - hasonmásra gyanakszik a nagyvilág >>

Nem igazán tekinthető  bódhiszattvának a filozófia értelmében, viszont szűnni nem akaró lelkesedése és kreativitása egyértelműen a spiritualitásról tesz tanúbizonyságot.

Dékány Márta
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x