Téli születésűek: a megnyugvás és megfagyás csillagjegyei...
Címlap / Ezotéria / Téli születésűek: a megnyugvás és megfagyás csillagjegyei

Téli születésűek: a megnyugvás és megfagyás csillagjegyei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A téli születésű csillagjegyek átlagon felül lelassultak és befelé fordulók. Ez alól némi kivételt képez a Vízöntő, aki beszédesebb, kommunikatívabb a másik két jelnél. Közös vonásuk, ahogy az a télre jellemző, hogy eltakarják, betakarják magukat valamivel, védekeznek. A Bak gyakorta takarózik pusztán és őszintén elzártságával, fagyos és megközelíthetetlen, a Vízöntő vicces, szójátékok és a nyíltság álcája mögé a Halak érzelmeit pedig szétszórtsága mögé rejti. Közel nem annyira szétesett ugyanis, amennyire édesen el tudja azt játszani.  

A tél dinamikája

A téli jelek a megpihenésről szólnak, és szükséges ez a megpihenés ahhoz, hogy tovább tudjon pörögni fordulni az év, anélkül ugyanis, nem kapna erőre, nem lenne benne elég lendület és energia. A tél lefagyaszt minden be nem fejezett tevékenységet, minden meg nem óvott kis tövet. Terveinket, melyek kezdetlegesek maradtak, gyökerestül tépi szét. Éppen így, a téli jegyek nem szeretik a befejezetlen dolgokat, és óvakodnak attól, hogy új dologba kezdjenek, mert folyton magukon érzik a tél szelét. A téli születésű személyek gyakran betegesek, erőtlenebbek társaiknál, kivéve talán a Halak, mivel sokáig nem lehet kivinni kisbaba korban a gyermeket a szabadba. Mindenbe viszonylag későn fognak bele, a tettek előtt a még várakozni kell álláspontot képviseli, és ez érződik rajtuk mindenben.

A tél csillagjegyei

A fagyasztó erő: A tél első jele a bak. A Bak nagyon fontos karmikus feladatot képvisel. Mivel ura a Szaturnusz ezért ő maga az idő, a végzet, a sors, karma és mindenféle olyan téma és energia ami képes megölni, végleg felélni vagy végleg megszilárdítani egy dolgot. A Bak jel üzenete, a meg kell hogy haljon, el kell engedd a dolgokat, ahhoz, hogy újrakezdhess. Mindenféle olyan témát átölel, amikor szükségünk van a dolgok elengedésére hogy szabad kapacitásunk maradjon. Igaz ez hobbira, munkára párkapcsolatra. Mi ad nekem erőt, ha ez nem ad, csak elvesz, akkor ezt el kell engednem. A Bak terhe, hogy megszokik dolgokat, és nehezen enged, merev, mint a jég, mégis éppen ez a megfagyasztás szükséges ahhoz, hogy a rossz hajtásokat elpusztítsa. Ha pl. egy fa levelet hoz novemberben, alighanem valamilyen genetikai problémáról lehet szó, hiszen normális eseten ilyet nem tenne szegény csemete. Ám januárban, Bak havában ez a hibás rész biztosan elpusztul, és a természetes, erős és helyes marad általa életben. Ez a folyamatos ítélkezés, bírálat jegye is, de nem szabad a Bakoknak a a bíró szerepébe képzelni magukat, legyenek csak végrehajtók. Jó az érzékük ezért a törvénykezéshez, joghoz, államügyekhez, de kiváló könyvelők és pénzügyi szakemberek is lehetnek, ahol forrásokat feltölteni vagy épp elapasztani kell.

Híres Bak: A világ legharciasabb asszonya, Jeanne d’Arc, aki levágta haját, elengedett minden társadalmi konvenciót, meghalt a nagyvilág számára, hogy férfiként vehessen részt a csatában. Az éles elméjű, az anyagot tökéletesen leíró, de tovább nem szemlélődő, szigorú, örök szabályokat kereső Newton, és az ég törvényeit és szabályosságait felmérő Kepler.

A felolvasztó erő: A teljes és végleges megfagyás mindent elpusztít ami nem saját medrében halad. Ez után a fagyosság után viszont szükség van felolvasztásra. Vízöntő jeléhez kapcsolódik a tisztaság, megtisztulás és megújhodás is. A vízöntő természeténél fogva képes bármilyen fagyos helyzetben megtalálni a szikrát, és feléleszteni a parazsat. Megkeresi a rügyeket, előkeresi a még értelmes, lehetséges szálakat, legyen ez munkában, kapcsolatban, vagy bármely más módon, és feléleszti ezeket a lehetőségeket. Összehozza az embereket és robbanásszerűen, ahogy Ura, az Uránusz diktálja, a semmiből valamit épít. Üzenete, hogy kreativitással, ötletességgel, az eszméléssel képesek vagyunk teremteni ha kapunk hozzá alapokat, erőt az égtől. A Vízöntő tehát újraformálja a már halottnak vélt dolgokat a társadalom, és a nagy elvek jegye is.

Híres Vízöntő: Madách Imre, aki leghíresebb művében, Az ember tragédiájában rémisztő  pontossággal ad leírást a jövőről. Látomásában az emberi társadalom torz képe jelenik meg, s mi meghökkenve tapasztalhatjuk igazságait. Utópisztikus és tökéletes társadalomkritika! E jel szülötte az USA-t forradalmasító Lincoln, és a forradalmi elképzeléssel előálló Charles Darwin is.

A meghódoló erő: A tél utolsó csillagjegye a Halak. A Halak nagyon különleges jelkép, a lehető legközelebb áll az isteni szférákhoz, és fontos tanítása van. Lehetünk akármilyen kreatívak, a folyamatos és légből kapott ötletelés, akár meddő ötlet is lehet, vagy káros felvetés. Vannak dolgok, amik pedig sehogy sem éleszthetők fel. Szükség van összefogásra – erre a Halak az egyenrangú és tiszta kapcsolatokat, barátságot választja – és szükség van meghódolásra. Elfogadni egy felsőbb erő, felsőbb irányító szükségességét. A Halak vallásos jel, amely a szeretetteljes és alázatos vallásokhoz, pl. a kereszténységhez kapcsolódik. Ugyanakkor a Halak részéről szüksége van arra is, hogy utat engedjen a találkozásnak. A feltámadás, húsvét ideje mindig a Halak és Kos közötti váltásra esik, és a halaknak el kell engednie az év körforgását, be kell hódolni az új robogó erőnek, a Kosnak, ahhoz, hogy ismét megszülethessen. Az újjászületésre, az új életre szükség van megadáshoz és önátadáshoz. Ezek az éterben elvontan lebegő fogalmak a Halak jele számára nem ködösek, sőt érthetőek. Szertelensége folytán ballépésekre hajlamos de végül mindig megadja magát, és csak ez számít.

Híres Halak: A számunkra felfoghatatlan zseni Albert Einstein, A zongorabűvész Chopin, a légies szépséget megragadó művész, Michelangelo, az író fenomén Jókai Mór, és a kenderködbe burkolózó, meg nem értett Kurt Cobain.

A téli jelek másik arca

Bár a téli jeleket elsősorban mint a meghalás, elengedés, pusztulás és megfagyás jegyeiként említettük, valójában a téli jelek másik arca az új kezdet optimizmusát hordozza. Ezek a jelek képesek megvalósítani az önmagukon való továbblépés lehetőségét, ugyanakkor sajnos rendkívül introvertáltak, spirituálisan zártak és feszengők, szorongók is lehetnek. Társadalomszemléletük különösen fejlett, s Isten az életükben kétségkívül mindig jelen van. A Bak inkább elszenvedi Őt, a Vízöntő kíváncsian kutatgatja, esetleg szkeptikusan illeti, a Halak pedig érzelmeivel fordul Felé. A fagyos jelek legfontosabb tulajdonsága azonban az, hogy az évkör békéjét, nyugalmát, pihenését adják.

Nézd meg a többi évszak jellemzőit is!

>>
Tavaszi születésűek: a lendület és érzékiség csillagjegyei
>> Nyári születésűek: az életöröm és kiégés csillagjegyei
>> Őszi születésűek: a transzformáció és befelé fordulás csillagjegyei
 
   
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14568 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x