Őszi születésűek: a transzformáció és befelé fordulás...
Címlap / Ezotéria / Őszi születésűek: a transzformáció és befelé fordulás csillagjegyei

Őszi születésűek: a transzformáció és befelé fordulás csillagjegyei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Az ősz a természet átalakulása miatt befelé forduló és a megnyugvás első időszakát megélő. Ugyanakkor az elmúlás, átalakulás feszültsége is benne rejlik ebben az időszakban. Az ősz a transzformáció ideje. Nem javasol, mint a tavaszi vagy nyári csillagképek esetében, hanem utasít, hogy változz, alakulj át, legyél hernyóból lepke, vagy elpusztulsz, meghalsz, s ebben egymagad leszel.  

Az ősz dinamikája
Az őszi jelek lelassulósak, és általában gyengébbek, egészségtelenebbek társaiknál, mert mikor a kisbabát már ki lehetne hordani a friss levegőre, még éppen a legnagyobb hidegek vannak. Az őszi jelek, komótosak, lelassulók, de megszerzett eredményeik tartósak.

Az ősz csillagjegyei
A függeszkedő erő: Az ősz első csillagépe a Mérleg. Szeptember végétől, az első hűvösektől uralja ez a csillagkép az égboltot, és az elmúlás legijesztőbb pillanataival kénytelen szembenézni. „Még ifjú szívemben a lángsugarú nyár” írja Petőfi. Valahogy így érez a Mérleg, ha mosolyogni van kedve, és a csodás percektől elérzékenyül. Szentimentális és szerelmes, ha kell az egész életbe, de helyzetétől gyakran elbizonytalanodik és meginog. Bizonytalanságaiban társhoz folyamodik, akin viszont folyamatosan függeszkedik, s akitől hajlamos egészen függeni is. Az egyedüllétet nem kedveli, csak akkor van egyedül, ha nagyon muszáj. Folyamatosan a harmóniát és az egyensúlyt keresi, s ehhez eszményeket keres és talál. Hős költő, kitűnő forradalmár, miközben belül finom művészlélek. A Mérleg üzenete, hogy kapcsolódj, keresd meg a társad, de ne fojtsd meg, ne függj rajta, mert minden, így a vele való kapcsolat is múlandó, egyedül mész tovább. Amit hátrahagyhatsz magad után, azok a szép, finom dolgok, melyeket a művészet őriz meg. A Mérleg a gyermek eltávozása utáni állapot is egyben, a Rák megszülte, az Oroszlán kinevelte, a Szűz megoldozott érte, neki, a Mérleg pedig elengedi, s megint ketten marad társával.

Híres Mérleg: A szerelmes verseiről híres Balassi Bálint, aki ostrom alatt álló várakban, hősként, és szerelmesként írta legszebb alkotásait, a csodás hangzásokat megalkotó, művészetében is az egyensúlyt kereső Liszt Ferenc, és a zenei fenomén, finom hangzást kedvelő Verdi.

A transzformáló erő: Az évkör legviharosabb hangulatú jelképe a Skorpió, aki maga meghalás és átváltozás jele. Ő az, akiből élete során a kígyóból sas lesz, ha pedig nem sikerül transzformálódnia, akkor elpusztul. A Skorpiót egész életében gyötri a sietség és vágyja az átváltozást. Képes már lemondani társáról ám retteg így is az egyedülléttő, a magány szele erősen érinti, viszont elkezd befelé, az ősök és az olyan belső eszmények és hagyományok felé fordulni, mint haza, vagy éppen az emberek közös egysége, a kollektív tudattalan. Bejárja a világfát, megismeri a világ kuriózumait, s ha kell mindezt egyedül. Társkapcsolataiban is kicsit mindig elzárkózó, mert üzenete, hogy meg kell halnod, és csak varázslattal szerezheted meg az örök életet, ő kikezd Istennel. Azt is üzeni, egyedül kell tovább menned. A magány és az okkultizmus jegye, ugyanakkor a szenvedély, dac, és a halált semmibe vevő csillagkép, aki az utolsó lángolás jogán képes magában és bárkiben felizzítani a szenvedély tüzét. A Skorpió is elbeszéli az évkör történetét, csak ő a múltban, visszaemlékezve az elmúlt időkre. Az első hó ebben a hónapban esik le, eltakarja tőle és általa a világot.

Híres Skorpió: A szimbolista költőóriás Ady, aki pikáns módon éppen szenvedélyének köszönhetően egy asszony szerelméből szerzett betegségbe halt bele, a meg nem értett festő, Picasso, szintén zavaros magánéletével, a békekövet és egy nemzetet transzformáló szent: Gandhi, valamint a zárkózott személyiségű színésznő, Jodie Foster.

A célkitűző erő: Az ősz utolsó csillagképe, a télbe hajló, a Karácsonyt is magában foglaló Nyilas. A Nyilas az évkör álmodója, aki kinézi magának a célt és elindul felé. A első jel, aki igazán nagyot mer gondolni, s akiben a legkevesebb félelem van, olykor egészen vakmerő. Néha lusta, gyakrabban pedig csak tervez, de nem végzi be feladatát. Felfogta, hogy egyedül mehet csak tovább az életkörön, s beszédessége ellenére olykor egészen visszafogott, zárkózott. A Nyilas megérti, hogy még sincs annyira egyedül, belül kell lenni valakinek, valaminek, Teremtő erőnek, s elkezdi kutatni. Üzenete, hogy merj álmodni, mindig legyen célod, tudd merre tartasz, kövesd a világítótorony fényét. Éppen ezért sikeres sportban, elmélyül vallási-, és filozófiai irányzatokban, de bármilyen téren jó szakember. Kissé szertelen és kíváncsi, és olykor annyira mer álmodni, hogy elfelejt hű maradni. A Fény születésének idején a Nyilas az uralkodó csillagkép, ezért ő az, aki elhozza az újesztendő, az évkör fényét. Arról regél, amiket nem lát, csak az öregek, meséikben emlékezek rá.

Híres Nyilas: A különleges világokat álmodó, kreatív rendező, Steven Spielberg, a 28 évesen zárdába vonult, sportos szépfiú, Paddy Kelly, és a ma is fitt és dinamikus lady, a rocknagymama, s egyébként buddhista Tina Turner.

Az őszi jelek másik arca
Bár az őszi jeleket a halál jeleiként tüntettük fel, nagyon fontos életerejük és életképességük. Gyakran nagy prédikátorok, képesek bárkit, bármiről tanítani. A kommunikáció és nyitottság épp úgy erősségük, mint az őket elsodró jellemzőjük, a depresszió, a befelé fordulás, és a mélabús elzárkózás. E kettőség kíséri az őszi jegyeket tovább, a téli csillagképek tanításai felé.

Nézd meg a többi évszak jellemzőit is!

>>
Tavaszi születésűek: a lendület és érzékiség csillagjegyei
>>
Nyári születésűek: az életöröm és kiégés csillagjegyei
>> Téli születésűek: a megnyugvás és megfagyás csillagjegyei
   
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12099 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x