Kínai horoszkóp - Ló ( 1954; 1966; 1978; 1990; 2002; 2014;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp - Ló ( 1954; 1966; 1978; 1990; 2002; 2014; 2026; 2038;)

Kínai horoszkóp - Ló ( 1954; 1966; 1978; 1990; 2002; 2014; 2026; 2038;)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Ló évében a szórakozás, kikapcsolódás ideje van. A Ló jegyében született személyek lendületesek és anyagiakban bővelkednek. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Ló jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre. 1966 a különleges "Tűz ló" éve.  

Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi a kínai csillagjegyed, kattints ide >> 

A Ló által uralt évek:


1906 január 25. - 1907 február 12.
1918 február 11. - 1919 január 31.
1930 január 30. - 1931 február 16.
1942 február 15. - 1943 február 4.
1954 február 3. - 1955 január 23.
1966 január 21. - 1967 február 8.
1978 február 7. - 1979 január 27.
1990 január 27. - 1991 február 14.
2002 február 12. - 2003 január 31.
2014 január 31. - 2015 február 18.
2026 február 17. - 2027 február 5.
2038 február 4. - 2039 január 23.

A Ló jegyűek általános jellemzői:


Vidámságod és életkedved mindenkire jó hatással van. Istenien tudsz szórakozni. Legfőbb jellemződ a szabadság szeretete, önállóságodat mindig előtérbe helyezed. Szabályok alól te szeretsz a kivétel lenni, nem bírod a kötöttségeket.

Negatív tulajdonságok: A Lovak gyakran hiúak, szeretnek feltűnést kelteni. Ha belépsz valahova, rögtön magadra vonod a figyelmet és a többiek mellékszereplőkké válnak. Hajlamos vagy fejjel menni a falnak. Ilyenkor nem segít a jó tanács sem. Mindig azt teszed, amit jónak látsz. Spontán elhatározásaiddal kétségbe ejted partnerüket. Olykor nagyképű is tudsz lenni, de ez közkedveltségedet nem csökkenti. Gyakran megrészegülsz saját hatalmadtól, sikeredtől. Mások felé nagy öntudatot és magabiztosságot közvetítesz, de nagyon is tisztában vagy gyengéiddel.

Pozitív tulajdonságok: Mindig szükséged van biztos otthonra, szerető partnerre. Szenvedélyes szerető vagy. A szerelem fontos szerepet játszik az életedben. Szerelemből a legnagyobb ostobaságokra is képes vagy. De elhatározásodtól persze ekkor sem lehet eltéríteni. A hűséggel hadi lábon állsz. Amilyen gyorsan fellángolsz, olyan gyorsan le is lohadnak érzéseid. Szereted a szabadságot és a függetlenséget. Ez már gyerekkorodban is nyilvánvaló volt. Óriási, szinte kimeríthetetlen energiával rendelkezel. Ha még meg is dicsérnek, csúcsteljesítményre vagy képes.

Szívesen utazol, légszívesebben társaságban.. Nem szívesen maradsz meg egy helyen vagy egyedül. Nyugtalanságod, s türelmetlenséged miatt képtelen vagy egy tájat, egy országot igazán élvezni. A négy fal között, otthon ülni a legborzalmasabb gondolat a Ló számára.
A biztonsággal nemigen törődsz, bár az anyagi jólétet sokra tartod. Pénzügyekben szinte hatodik érzékkel rendelkezel.

Középkoruk felé a legvadabb Lovak is lecsitulnak, lendületük is alábbhagy. A nagy láng takarékon ég tovább. Lehiggadnak, kiegyensúlyozottabbak, elégedettebbek lesznek. Gyakran életművésszé válnak.

Minden hatvanadik évben születik a "Tűzló". Azok a "Tűzlovak", akik ma élnek, 1906-ban vagy 1966-ban látták meg a napvilágot. A "Tűzlovak" nem átlagemberek. Nem köznapi módon élnek, sokra viszik, nagy művészek, politikusok lesznek, de akad olyan is, aki tönkreteszi önmagát és családját.

A Ló-nők szívesebben vesznek, mint sütnek süteményt, hiszen a boltban olyan jókat lehet fecsegni! A Ló-nő mindig követi a legújabb divatot. Általában karcsú és jó megjelenésű. Ért hozzá, hogy férfi nélkül is érvényesüljön. Már tizenéves korában is saját útját járja a Ló-lány. Szoros kapcsolatra ifjú éveiben nem törekszik. A Ló-nőknek nagyok az igényeik, nincs könnyű dolga annak a férfinak, aki elveszi őket feleségül. Folyton folyvást a saját akaratukkal akarják érvényre juttatni a szerelemben is. A válási arány közöttük igen magas.

A Ló-férfiak imádják a kalandokat, keresik a veszélyt. Anyagi helyzetük viszont igen jól alakul. Nehezen állapodnak meg, a szerelemben is a kalandot keresik. Fiatalságuk elmúltával viszont kiváló társ lesz belőlük.

Híres Lovak: Ingmar Bergman, Delacroix, Hruscsov, James Joyce, Josephine Baker, Renoir, Vivaldi, Puccini, Rembrandt, Virginia Woolf, Sosztakovics, Roosevelt

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt Ló típus



1. Víz-Ló
A legfogékonyabb Ló vagy az újdonságok, a változások iránt. Vidám partnernek és jó társaságnak tartanak, bár barátaiddal türelmetlenné és ingerlékennyé válhatsz. Lelkesen vágsz bele az új dolgokba, de terveidet sohasem tudod véghez vinni.

2. Tűz-Ló
A kínaiak félnek tőled, veszélyes Ló hírében állsz. Mély sebeket, csalódásokat okozhatsz meggondolatlanságoddal. Nem beszélve arról, hogy ha több önfegyelmed lenne, sok kritikus helyzetet elkerülhetnél. Lelkesedésed és kalandvágyad egyre újabb és újabb érzelmek, tapasztalatok felé űz.

3. Fa-Ló
A Fa elem befolyásolása visszafogja szenvedélyes természetedet. Hasznosan működsz együtt másokkal, ha több benned a fegyelem és kevesebb az indulat. Saját érzelmeidet is fékezni tudod, igazságosabb és rugalmasabb vagy a többi Lóhoz képest.

4. Fém-Ló
Benned gyűltek össze a Ló főbb jellemvonásai. Élvezed befolyásodat, uralkodsz a többiek felett. Mozgásigényed kimeríthetetlen, kalandozásaidnak se vége, se hossza. A felelősséget nem tudod elviselni, saját függetlenséged szerelmese vagy.

5. Föld-Ló
A Föld elem nyugalmat, viszonylagos megfontoltságot ad neked. Ennek köszönhetően logikusabban gondolkodsz társaidnál. Néha talán túlságosan is megfontolod döntéseidet, ami pedig nem jellemző a Lovakra. Amibe belevágsz, azt véghez is viszed, amíg siker nem koronázza tetteidet.


A Ló szülött kapcsolata a többi jeggyel:


Ló-Ló: Bár megértik egymást, nem lesz felhőtlen kapcsolatuk. Például a pénz miatt, amiből soha nem elég. De ha anyagilag nem rózsás a helyzetük, említett hatodik érzékük mindig kihúzza őket a bajból. Akkor tartós az együttlétük, ha egyenrangú partnernek tartják társukat. Boldog kapcsolat alakulhat ki közöttük, ha tiszteletben tartják egymás függetlenségi igényét, nem telepednek túlzottan egymásra.

Ló-Patkány: Csak kivételes esetekben alakul ki jó kapcsolat közöttük. Békés egymás mellett élés ritkán adódik kettőjük kapcsolatában. Ha mégis, sokat tanulhatnak egymástól. A Patkány megtanulhatja a Lótól, hogyan kell élvezni az életet; a Ló pedig azt, miként lehet elérni valamit türelmetlenkedés és hangoskodás helyett kedvességgel, bájjal, taktikával. Ha szerelem szövődik közöttük, a Lónak kell kompromisszumot kötnie.

Ló-Bivaly: Sok súrlódás adódik kettőjük között. A Bivaly túlzott kényelmessége a Ló idegeire megy. Sokszor esik a Bivaly a szenvedélyes Ló karjaiba anélkül, hogy valójában akarná. A kijózanodás később következik be, főleg akkor, ha a türelmetlen Ló megunja a Bivaly ragaszkodását. De néha sikerül a Ló lelkesedését átvinni a Bivalyra is, és akkor semmi sem áll boldogságuk útjában.

Ló-Tigris: A viharos, forradalmár típusú Tigrist elismeri a Ló szülöttet. Tüzes, féktelen természete megfelel ízlésének. Együtt olyan erősnek érzik magukat, hogy semmi sem lehetetlen vagy elérhetetlen számukra. Ha van kitartásuk, győznek. A Tigris idealizmusát nem mindig érti meg igazán a felületes Ló, de soha nem fogja a Tigrist cserbenhagyni. Jó társa lesz a Tigrisnek, reális tanácsaival segíti, és a Tigrisnek szüksége is van ezekre.

Ló-Nyúl: Az életről merőben eltérő a felfogásuk. Mégis titkos rokonszenv él a nagy Ló és a kis Nyúl között. A Ló jó kedélye jól megfér a Nyúl békés természetével. De ha a Ló sokat henceg, a Nyúl undorodva elfordul tőle. A Ló rámenős, a Nyúl szeret csendesen otthon üldögélni. Ahhoz, hogy hosszú távon jó legyen a kapcsolatuk, bizonyos szabadságot kell egymásnak adniuk.

Ló-Sárkány: A Ló és a Sárkány lendületükkel az élet minden gondjának-bajának nekivághatnak. De a Sárkány igazán önzetlen, a Ló pedig inkább önző. Néha úgy el tudja vakítani a Sárkányt, hogy az észre sem veszi ezt a hibáját. Később, amikor már kritikusabban nézik egymást, az új kalandokra törekvő Ló az igényes és bonyolult lelkű Sárkányt terhesnek találja.

Ló-Kígyó: Egy elbűvölő pár. Féktelen vadság az egyik részről, tartózkodás a másikról. Egyikük sem törődik sokat mások véleményével. A Kígyó a dolgok igényegét kutatja, a Lónak viszont nincs sem ideje, sem kedve ezeket boncolgatni. Bár a Kígyó nem veszi túl komolyan az igazságot, azt mégsem nézi el, ha a Ló be akarja csapni.

Ló-Kecske: A Kecske bájos lényében kedvét leli a Ló. Az érzékeny Kecske, védő ösztönöket vált ki a Lóban és a tettre kész Ló rendezi ebben a kapcsolatban az anyagiakat. Mindketten romantikára, gyöngédségre és szeretetre vágynak, így kapcsolatuk nagyon jó, komoly válságokat is elbír.

Ló-Majom: A Majom a Ló fején táncol. Az ugrabugra Majomban a Ló vetélytársat lát. Állandóan túl akarják szárnyalni egymást ötletességben. A szerelmük is gyakran a versengés egy fajtájává lesz. Általában a Ló marad alul, mert ő még forrón szeret, amikor a felszínesebb Majom már új kalandokra indul.

Ló-Kakas: Kalandvágy mindkettejükben bőven van. A Ló szívesen villog eszes Kakasával. Soha nem unatkoznak. A Kakas jól érti, miként vidítsa fel a Lovat, hogyan tartsa ébren érdeklődését. A Kakas félrelépései azonban súlyos sebeket ejthetnek. Sokban hasonlítanak egymásra, kapcsolatuk tehát tartósan jó lehet.

Ló-Kutya: A Kutya képviseli a szeretett Ló érdekeit. Kalandos vállalkozások esetében sem áll a Ló útjába. A Lónak pedig szüksége van a Kutya gondoskodására: A Lónak nem kell semmitől tartania ebben a kapcsolatban. A Kutya gondoskodik róla, hogy minden rendben legyen.

Ló-Disznó: A Disznónak nem sok vidám órája lesz a Ló mellett. Nem tud mit kezdeni ekkora energiával. A Disznó egyenessége és jósága ingerli a Lovat. Anyagi téren is nehezen tudnak zöldágra vergődni. A Disznó szerint a Ló túlságosan könnyelmű. Csak a szerelemben értik meg egymást, sokszor váratlan módon.

 


További kínai horoszkópok:
 

 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 501291 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x