A tenyér rejtett titkai
Címlap / Ezotéria / A tenyér rejtett titkai

A tenyér rejtett titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-04

A titkok, a rejtelmek mindig is nagy hatást gyakoroltak az emberiségre. A titokzatos jövő kérdése, elrendelt sorsunk soha nem hagyta nyugodni az ember fiát. Se szeri, se száma a módszereknek, melyeket a különböző korok és népek a jövőbelátás biztosítására vagy legalább megkísérlésére megpróbáltak. A jövendőmondásnak az egyik ősrégi módszere a tenyérjóslás.  

Az élet térképe az emberi kéz, a tenyérben lévő vonalak.

Tudomány és művészet

A kéz elemzése az egyén lehetőségeit tárja fel, a már bekövetkezett vagy a későbbiekben való bekövetkezést sugallja, és pontos képet ad az illető pszichés és fizikai felépítéséről. Divatos nyelven a kézelemzést chirológiának hívják. A szó és maga a jóslási mód is keleti eredetű, és még ma is a Kelet e művészet hazája.A kínaiak, a perzsák, az indiaiak rendelkeznek ősi, kirológiai hagyományokkal. India déli vidékén például a tenyérelemzést naponta gyakorolják a falvakban és a városokban is egyaránt. Az egyik legrégibb, félve őrzött kéziratuk Valmika Maharasi tanítása a férfiúi tenyérjóslásról címet viseli. A mű 567 versszakból áll, a legenda szerint isteni forrásból adatott meg a szerzőnek a chiromantia művészetének a megalkotása.

Ez két különböző módszerből épül fel a tenyér vonalaiból való jellemolvasásból, beleértve az ujjak és a kézfej formáját. És a tenyér felszínén való vonalak és nyomok tanulmányozásából. Ez a két módszer egymástól nem független, ugyanis vannak , olyan információk, amelyek csak a másik módszer információjával összekötve magyarázhatóak.

Arisztotelésztől a boszorkányüldözéig

Bizonyított tény, hogy a tenyérjóslást a Római Birodalom idején is gyakorolták, a legrégebbi értelmezést Arisztotelésznél találjuk. A múltszázad utolsó évtizedében lendült fel a kézjóslás iránti érdeklődés D’ Arpentigny és Jung munkássága nyomán.

Annak ellenére, hogy ma már szélesebb körben elfogadott a kézanalízis az elmúlt néhány évszázadban, nyugaton elítélendő dolognak számított és ez tovább érezteti hatását a mai technológiai korban.. Az általános elképzelés a tenyérjóslás tudományáról az, hogy ez egyfajta játékos jövendölés, mely a semmittevő embereknek, lelki megnyugvást ad.

Mivel a chiromantia java része a jövendőmondással foglalkozik, azt gondolják, hogy csak a gyenge emberek fordulnak a tenyérjóshoz azért, hogy megnyugtató jövendölést kapjanak. Ez persze nem így van. A chirológia tudományának többféle képen is hasznát vesszük, kezdve az illető lehetséges hivatásának felfedezésétől egészen a teljes fizikai és lelki állapotáig.
  
 

 
Kép: Claudia van Zyl / Unsplash
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8698 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x