A lélegzet szerepe a jóslásban (szvára-jóga)
Címlap / Ezotéria / A lélegzet szerepe a jóslásban (szvára-jóga)

A lélegzet szerepe a jóslásban (szvára-jóga)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A védikus asztrológiában nem csak a születés vagy a kérdés feltevése idején fennálló bolygópozíciók érdemelnek figyelmet, hanem minden körülmény, például az asztrológus lélegzetvétele is.  

A védikus hagyományok szerint az emberi testben egy központi energiavezeték fut végig a gerinc mentén, amely az összes csakrát összeköti. Ezt szusumnának nevezzük. E csatorna két oldalán fut az ídá és pingalá nevű két vezeték, amelyek sorrendben a Hold és a Nap energiáját tartalmazzák. A férfiaknál a bal oldalon fut a Hold-vezeték, és jobb oldalon a Nap-vezeték. A nőknél általában fordítva helyezkednek el. E kettő megfelel a kínai hagyományból ismeret Jin és Jang energiáknak.

A következő meghatározások közül tehát azokat, amelyek a jobb vagy bal oldalhoz meghatározottan kötődnek, a nők esetében fordítva kell alkalmazni.Ébredés után érdemes azonnal megvizsgálni, hogy melyik orrlyukunkon keresztül lélegzünk. Ha hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken a lélegzet a bal orrlyukon keresztül áramlik, akkor az kedvező. Ha vasárnap, kedden vagy szombaton a jobb orrlyukon át áramlik, akkor az is kedvező. De ha fordítva történik, akkor az eredmény kedvezőtlen lesz. Sok jelentős eseményt meg lehet jósolni az orrlyukakon át áramló levegő tanulmányozása által.

Ha a lélegzet bármelyik napon kedvező, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ez jó egészséget, pénznyereséget, bőséges étkeket és más kedvező dolgokat jelez azon a napon. Ha kedvezőtlen, akkor az eredmény is kedvezőtlen lesz, vagyis az illető nem jut rendes ételhez, mindenkivel veszekedni fog, nem lesz jó az álma, és nem lesz kényelmes helyzetben még a természetes szükségleteit illetően sem.

Ha vasárnap kedvezőtlen a lehelet, akkor az egész testében fájdalmat érez; ha hétfőn, akkor vitatkozni fog; ha kedden, akkor saját maga vagy rokonai halála várható; ha szerdán, akkor távoli utazások; ha csütörtökön, akkor bajok lesznek az országában; ha pénteken, akkor a vállalkozásai kudarcba fulladnak; ha szombaton, akkor pénzügyi veszteség, megszégyenülés, gabona elvesztése és ingatlannal kapcsolatos pereskedés lesz az eredmény. A káros eredmények természetesen nem feltétlenül az adott napon belül, hanem a közeli jövőben is bekövetkezhetnek.

Az ídá akkor előnyös, amikor indulunk valahová, míg a pingalá akkor, amikor megérkezünk. A szusumná csak jógagyakorlatokhoz kedvező. Ha a kérdés betegséggel kapcsolatos, és a kérdés jobb oldalról érkezik, miközben a lélegzet ugyanazon az oldalon áramlik, akkor azt kell jósolni, hogy az illető meggyógyul. Ha a kérdés a bal oldalról jön, és a lélegzet is ugyanott halad át, akkor a betegség fokozódni fog. Ha a beteg egy nő, akkor a fordított eset igaz.

Ha a kérdést balról teszik fel, míg a lélegzet jobbról halad, vagy fordítva, akkor az illető csak nagy nehézségek árán fog meggyógyulni. Ha az illető akkor teszi fel a kérdést, amikor az asztrológus belélegzik, akkor megkönnyebbülés várható. Míg ha kilélegzik, akkor a beteg meg fog halni. Így láthatjuk, hogy az asztrológus a saját lélegzetét vizsgálva is képes választ adni a neki feltett kérdésekre.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2210 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x