Pénzügyi karakterek az enneagram szerint - Te melyik vagy?
Címlap / Ezotéria / Pénzügyi karakterek az enneagram szerint - Te melyik vagy?

Pénzügyi karakterek az enneagram szerint - Te melyik vagy?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A több ezer éves önismereti és spirituális iskola, az enneagram - mint minden valamirevaló módszer - erre is alkalmas. Egyre többet hallani arról, hogy a bőség megteremtésében mennyire fontos a pénzügyi önismeret: aki ismeri képességei, tudása, ideje valódi értékét, azt nem lehet alulfizetni, aki viszont légvárépítő, az könnyen pórul járhat. Lássuk hát a jellegzetes hitrendszereket, csapdákat, működésmódokat, vagyis a "kilencfalú gumiszoba" számozott karakterpontjait - könnyed módon!  

Az Egyes
Ritkán fordul elő beosztottként – ha az élet rákényszeríti, szenved tőle. Igazi maximalista, tökéletességre törekvő, ráadásul gyakran emberbarát-jótékonysági hajlamai vannak. Ennek az lehet az eredménye, hogy tökéletesen hagyja magát kihasználni. Az általa adományozott használtruha egészen biztosan márkás, frissen mosott, ropogósra vasalt. Beosztással, takarékosan, sőt akár aszkétikusan él, holmija kevés van, de az minőségi. Igazi őskeresztény ideál. A gond csak azzal van, ha „túl tökéletes” – nem lehetetlen, hogy titokban, a makulátlan kirakat mögött sanda üzelmei vannak. Szívesen hoz létre cégeket, alapítványokat – az ő „alapító atyai” portréja szokott bekeretezve lógni a főnök irodájában. Utódai rendszerint már nem Egyesek, így a megvesztegethetetlen, puritán, szigorú Egyes stílust valóban csak a portré őrzi... Jellemző módon az Egyes portréja szokta a díszíteni a bankjegyeket is (Lincoln, István király).



A Kettes

Nagyon is érdekli a pénz, a pénzen megvehető hatalom. Mindezt azonban nem durvasággal, hanem a folyondárstratégiával éri el: felkúszik a sikeremberek környezetében, gyakran ő a vezérigazgató titkárnője, titkára – netán felesége (Hillary Clinton, Barbara Bush…). Tévedhetetlen érzéke van a pénzhez, eközben nagyon csinos és vonzó lény, aki szívesen gondoskodik is másokról – ám jaj annak, aki nem elég hálás! A Kettes nagyon ad magára, drága ruhatára van, luxustermékekre sosem sajnálja a pénzt. Adakozik, mert ettől érzi magát nélkülözhetetlennek, és el is éri, hogy valóban nélkülözhetetlen legyen. Eközben alaposan túl is vállalja magát! Hajlamos a tanácsadásra – nem is érti, hogy más miért nem tud gazdag és sikeres lenni? Hát majd ő megtanít jól mindenkit – közben persze elkéri az árát ennek a segítésnek…

A Hármas
A Hármas rendszerint nagyon is jómódú és sikeres – a sikerre külön antennája van, ezért a Hármasok egymás között nagy meccseket folytatnak a csúcsra kerülésért (A Hatos Rubint Rékának nem volt sok esélye a Hármas Béres Alexandrával szemben.) Emiatt jó sok irigye és ellensége is lehet. A Hármasok gyerekkoruktól a teljesítményre vannak „idomítva”, és elképesztően sokat dolgoznak is a sikerért. A legtöbb Hármasnak több állása van egyszerre: mondjuk reggel fitnessel indít, nappal designer, délután megy a stúdióba, este rádiós műsort vezet, hajnalban megválaszolja a napi háromszáz íméljét… A Hármast nemigen lehet rávenni arra, hogy ingyen dolgozzon, ha mégis, akkor mindenhol fel kell tüntetni a nevét, telefonszámát, honlapcímét és legutóbb megjelent könyvének, DVD-jének címét.

A Négyes
A Négyes gyakran igen jómódú, mégis ágrólszakadt benyomást tud kelteni. Amolyan „ments meg” nebántsvirág, törékeny és érzékeny lény, finom és kifinomult – nem csoda, hogy a divatszakmában, a színészi és művészi világban találjuk őt meg. Gyakran beszél arról könnybe lábadt szemmel, hogy mi mindent elveszített már, mi mindene nincs – miközben még mindig több valamije van, mint a többieknek, akiket viszont nagyon tud irigyelni. Egyébként egészen ügyesen boldogul. Az igazán hardcore Négyesek viszont képesek magukat teljesen tönkretenni a minél hitelesebb haldokló virágszál, áldozat stb. szerep kedvéért. Nem is okvetlen mások használják ki: kihasználja ő saját magát is, ha más nem akad (droggal, tékozlással, bántalmazás eltűrésével.) Jó példa a Négyes stílusra Edith Piaf, aki szívesen adott a koldusoknak súlyos ezreseket sajnálatból, és akit nagyon sokan szerettek, ő mégse érezte magát szeretetreméltónak. Szóval a Négyesnek határozottan dolga van a „bőségtudattal”. Ha ezt eléri, már akadály nélkül tud teremteni, mert valódi életművésszé válik.

Az Ötös
Az Ötöst szimbolizáló állat a hörcsög. Ez sok mindent elmond az Ötösnek a bőséghez való viszonyáról. Mivel szenvedélyesen független, ezt kétféleképpen tudja megteremteni: vagy annyi pénzt halmoz fel, hogy bármit megtehessen (persze, nem tesz, mert visszahúzódva szeret élni), illetve teljesen függetleníti magát a pénz világától: elvonul remetének, vagy önellátó biogazdálkodásba fog valami istenhátamögötti faluban, ahol lehetőleg térerő sincs. Nem éppen gyakorlatias alkat. Nem arról van szó, hogy az Ötös sok pénzt keres: egyszerűen csak nem költi el. Ezért valószínűtlenül kevésből meg tud élni. Kicsit sem adakozó típus. Szükségleteit is képes a végletekig leredukálni. Amerika különc, fukar milliomosai (pl. Howard Hughes) Ötösök. De Ötös a zseniális matematikus, Perelman is, aki nem vette át az egymillió dolláros díjat, mondván minek az neki.
 
 

A Hatos

Hol találunk Hatosokat? Például pénzügyi tréningeken, „bőségvarázsló” szemináriumokon. Ugyanis a Hatos nem hisz az ösztöneinek, állandóan kételkedik, és igényli, hogy megmondják neki a tutit. (A megmondóember is Hatos, aki így bizonygatja a dolgot önmaga előtt.) A Hatos azért szeret pénzügyi tanfolyamokra járni, mert ott megtanulhatja, amit egyébként is tudott. Ettől egy időre megnyugszik, aztán megint kezdi az ön-elbizonytalanítást. Ezáltal a tréningrésztvevők utánpótlása biztosítottnak látszik. A Hatos keményen dolgozik, és rendszerint alul van fizetve. Vágyakozni, képzelődni, vizualizálni nagyon tud. Mégse változtat, mert hűséges a munkahelyéhez, és fél a jövőtől. Sajnálatosan hiszékeny lehet MLM tagság, valutavásárlás, hitel felvételek ügyében (ott is van megmondóember…) Kedves Harmonet-olvasó, nagy valószínűséggel Te is a Hatos pontba tartozol mert a Hatosok szeretik az ezoterikus oldalakat is!

A Hetes
A Hetes gyakran születik gazdag, vagy híres családba, így a „gazdagságtudat” a vérében van. Hajlamos minden svindlit megúszni. Gazdagságtudata miatt lazán veszi az életet, könnyedén vált munkahelyet – „úgyis lesz valahogy”. Szeret utazni, két kézzel szórni a pénzt, a nehézségek idején is bulizik, nem veszi a lelkére a pénzügyi gondokat. Parafadugóként lebeg a pénzügyi válság hullámain. Igazi hippialkat – és sokszor be is jön neki a dolog. Dolgozni nemigen szeret, játszani annál inkább: a neki való munka tehát a játék, például a pókerezés… Mulattatóként, showmanként, humoristaként, „mamagésaként” nagyon testre szabott neki a népszerűség. A lényeg: mindenki rá figyeljen! A bölcsebb Hetesek ráébrednek, hogy a világ más részein nem olyan hepik az emberek: ilyenkor adakozni kezd, hogy mosolyt csaljon az afrikai gyermekek arcára. A bohócdoktor mozgalom is Hetes.

A Nyolcas
A Nyolcasok nem játszmáznak: eszközük a nyílt megfélemlítés. Ezt már a megjelenésükkel elérik. Nyolcas nem létezik beosztott munkakörben: vagy ő a főnök, vagy egyéni vállakozó, de ha egyik se jön össze: akkor hajléktalan lesz. De őt senki se utasítgassa! Szereti a pénzt, amennyiben az a vágyott hatalomhoz és kényelemhez hozzájuttatja, és lelki válságot sem okoz számára, hogy elvegye másoktól. Igazi diktátor. A képzetlenebbek bankrablással, a képzettebbek jogszabályhozatallal érik ezt el. A bölcsebb Nyolcasok támogatják és védelmezik „övéiket”, de még az áldozataikat is – lásd a Maffia működését, ahol gondoskodnak a Maffia által lelőtt áldozatok gyermekeinek taníttatásáról…

A Kilences
Ugye mindenki látott már nagydarab, szőrös, ősállatszerű fickókat elnyúlni a fotelben, melegvizes medencében, napozóágyon? Nos, ők a Kilencesek, akik mindennél többre becsülik a lelki békét és a kényelmet. Gondoljunk csak Micimackóra. Ha megvan a mézescsupor, gondja nincs is a világgal: „nyáron nyaralok, télen telelek”. Kényelmessége miatt bele tud ragadni – no nem a mézbe – hanem a túlérett helyzetekbe. Igazából nem sok dolog zavarja, nem éppen munkamániás alkat. Ha sok pénze lenne, Harley Davidson motort venne rajta. Némelyik vesz is. Ha totál eladósodik, valahogy ez se izgatja nagyon – és gyakran be is jön neki a jámbor, stresszmentes hozzáállás.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x