Lányok a kilencfalú gumiszobában
Címlap / Ezotéria / Lányok a kilencfalú gumiszobában

Lányok a kilencfalú gumiszobában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az ősi Enneagram azt állítja, hogy kilencféle módon tudjuk megélni a létezést, kilencféle sajátos "bűn" távolít el a Teljességtől, vagy másképpen: kilencfajta neurózis zár bennünket önnön elménk gumiszobájába. Néhány héttel ezelőtt az Enneagram karakterismereti rendszer kapcsán arról volt szó, hogy milyen férfi-típusokkal találkozhatunk. Sokan hozzászóltak a cikkhez, hogy a lányokkal-asszonyokkal mi lesz? Úgyhogy lássuk dióhéjban a kilenc változatot! 

Az Egyes nő
Pedáns, szigorú, maximalista. Született tanfelügyelő vagy bírónő. Haja szigorú kontyban, esetleg tradicionális fonatban fejére betonozva található, az ékszerek közül a jegygyűrűhöz ragaszkodik. Alakja szálegyenes. Hagyománytisztelő és „tökéletes háziasszony”, a perem alatt is öli a baktériumokat. Igazi puritán és takarékos családanya, öko-házakban, netán jurtákban gyakran találkozhatunk vele. Napirendje tökéletes, huszonhat órát dolgozik naponta, mégse kócolódik össze a frizurája. A sivatag közepén is képes tökéletes háztartást vezetni, még akkor is, ha hat gyermeke van. Az Egyes nők királynői megjelenéséhez nagyon illik a népviselet vagy a történelmi ruhák – elképzelhetetlen, hogy egy Egyes trehányul, görbén tartsa magát. A régi korok nagyasszonyai között igen sok Egyes lehetett.
Híres Egyesek: Margaret Thatcher (a Vaslady), Ida Rolf.

A Kettes nő
Akár ellentéte is lehet az Egyesnek. Szintén „tökéletes”, de nem háziasszonyi, hanem anyai minőségben. Lételeme a szülés és a kisgyermekek nevelése, egyébként bárkit képes a kisgyermekének tekinteni, vagyis: etet, itat, gondoskodik, ha belepusztulsz is. Vagy ha ő belepusztul is: ugyanis hajlamos magára venni a világról való gondoskodás terhét. Emellett viszont veszedelmes dühbe tud gurulni, ha gondozottjai „nem elég” hálásak neki. A Kettes nő gyakran igazi nőideál: hosszú lábak, hosszú haj, dús ajkak, gyönyörű barbibaba-tekintet. A kinézet megtévesztő: a babaszerű küllem acélos akaratot rejt! Rendszerint ő az, aki a háttérből mozgatja a szálakat (a férjét), ezért az elnökök, vezérigazgatók vezértitkárnője, felesége igen gyakran egy Kettes.
Híres Kettesek: Julia Roberts, Geréb Ági, Hillary Clinton.



A Hármas nő

Ugyanúgy, ahogy a Hármas férfinak, a Hármas nőnek is a siker a mozgatórugója. A Hármas nő képes karriert is csinálni, meg családot is faragni – a család, illetve párkapcsolat mintegy illusztrációja a „sikeres modern nőnek”. Mögötte teljesítménykényszer és mélységes érzelmi hiány húzódik meg. A kudarc összetöri! Nem olyan könnyű sikeresnek, csillogónak, karcsúnak és hibátlannak lenni, mint ahogy a Hármas nő beállítja! Ugyanis ő született reklámszakember, beszédstílusa is amolyan önreklám. Profi módon tudja „eladni magát”, ő testesíti meg a média által generált ideált. Emiatt a plasztikai sebészet, fogyó- és szépségipar fő szakértője és fogyasztója. Mindig még szebb, még elfogadottabb szeretne lenni – semmi és senki nem elég!
Híres Hármasok: Naomi Campbell, Béres Alexandra, Gregor Bernadett.

A Négyes nő
Akár a Négyes férfit, őt is felismerni „haldokló virágszál” tekintetéről. Hatalmas szemei mintha mindig könnyben úsznának, körüllengi egy egyfajta „bocsássatok meg, mentsetek meg”!-erőtér, még a fejét is gyakran ferdén tartja vézna nyakán, amolyan hervadó jelleggel. Egyébként igen szívós, nem annyira törékeny és esendő, mint amilyennek látszik. Vékony alkata, vézna tagjai meglepő erőt rejtenek. Ő is képes a semmiből sikert kovácsolni, mint a Hármasok, mivel különleges a megjelenése és éhezi a figyelmet, szeretetet, a kevés ma élő Négyes nő többsége valamilyen kapcsolatban áll a szereplés és a művészet világával. A Négyesek mintha egy másik kor vagy bolygó tündérszerű, idegen lényei volnának, áthatja őket az érzelmek világa. Ha valaki Négyes nőket kíván látni, nagyobb számban szoktak feldúsulni biopiacokon (gyakran allergások a „durva mai világra”), népi vásárokon és turkálókban, ahol natúr zsákvászon ruhákat vagy elomló, díszes lepleket vásárolnak.
Híres Négyesek: Audrey Tatou, Edith Piaf, Gryllus Dorka.

Az Ötös nő
Hol bukkanhatunk rá? Szinte sehol, mivel rejtőzködő életmódot folytat. Könyvtáros, tudományos kutató, esetleg nőnemű informatikus vagy filozófus. Másodlagos nemi jellegekkel alig-alig rendelkező, elvont lény, aki megjelenésére nem ad igazán. Gyakorlatilag észrevehetetlen. Tudósköpeny nagy zsebekkel, divatjamúlt retróborzalom, vastag keretes szemüveg, hajráf. Sűrűn áll apácának is: a régi idők aszketikus szentjei között feltűnően sok volt az Ötös. Igen ritkán lép házasságra – számára a tudomány vagy az egyház világa sokkal otthonosabb, mint a háztartásé, talán még serpenyő helyett is lombikokat használ. Igazi bitagyú teremtés, egyébként remek humorú, megbízható, bizarr szófordulatokat használó társ válik belőle – már ha sikerül feloldani mélységes bizalmatlanságát és „nenyúljhozzám!” jellegét.
Híres Ötösök: Marlene Dietrich, Janikovszky Éva.



A Hatos nő

A mai világban a leggyakoribb karakter. A Hatos nők csapatostul csinálnak mindent, ha kíváncsi vagy, hogy kik Hatosok a munkahelyeden, csak figyeld meg: kik mennek együtt ebédelni, cigizni, sőt pisilni. Lételeme, hogy társadalmilag elfogadott legyen (ez mondjuk az Ötöst egyáltalán nem érdekli), vagyis olyan, mint a többiek: emiatt hajlamos a média elvárásait komolyan venni, aztán szenved, hogy nem olyan tökéletes (anya, feleség, munkatárs), mint a „sztárok”. Ezen persze bestresszel és még többet vállal, igazi Nagy Magyar Anya, aki végsőkig kimerülve is húzza az igát. A Hatos nők alapból képtelenek lazítani, ezért számukra kitalálták a „wellnesst”, ahol szervezetten és tudományos alapon lazíthatnak, pontos napirend szerint, ahogy a személyi tanácsadó előírja. A Hatos nő nem hisz az ösztöneinek, de még a szemének és józan eszének sem, ezért az ezotéria nagy fogyasztója, a jósnők és asztrológusok gyakori vendége.
Híres Hatosok: Renée Zellweger, Gór Nagy Mária, Detre Annamária.

A Hetes nő
Könnyed, vidám, játékos – és kicsit sem bírja a háztartásvezetés monotóniáját. A Hetes feleség mellett vidám és kalandos az élet, de nem mindig van vacsora. Imádja a vendégséget, a takarítást kevésbé. Számára a főzés társadalmi esemény, minden Hetes hihetetlen mértékben igényli a társaságot. Igazi bohóc, a társaság középpontja, megnevettetője - de nem biztos, hogy visszaadja, amit kölcsönkért (hol van az már…), de valahogy nem lehet rá haragudni. Szeret gyerekes, mókás ruhákat felvenni, és még egy szülői értekezletet is bohózatba fullasztani. Tulajdonképpen a Hetesek sohasem nőnek fel, és nem erősségük a felelősségvállalás. Viszont mindent megtesznek a szeretetért és a jó társaságért.
Híres Hetesek: Whoopy Goldberg, Hernádi Judit, Soma Mamagésa.

A Nyolcas nő
Nos, ő egy igazi kemény harcos. Az átlag (Hatos) tengerészgyalogos, katona, kommandós elbújhat egy Nyolcas nő félelmetes energiája elől! Jó, ha ezt a félelmetes energiát valami jó ügy szolgálatába állíthatja Nyolcasunk, például a gyengék és elesettek oltalmazására (sokuk meg is teszi, mint Sampat Pal Devi vagy Wirth Judit). Igazi vezetésre született lény, akivel nem lehet kukoricázni. Nem „családanya”, hanem „kormányzó”. Védőszárnyai alá vonja az övéit, mint a Maffia – apropó, a Maffia igazi vezetői, a feketeszoknyás, beton-homlokú, szúrós tekintetű szicíliai özvegyek rendszerint Nyolcasok. Egy Nyolcast nem lehet irányítani, megy a saját feje után, és sosem kér: utasít. Viszont erénye, hogy biztonságos érzést kelt erős akaratával a bizonytalankodókban: emiatt nő létére gyakran köt ki vezető pozícióban, mint Tarja Halonen vagy Indira Gandhi.
Híres Nyolcasok: Demi Moore, Gobbi Hilda, Szulák Andi.


A Kilences nő

Nyugodt, békés, kiegyensúlyozott, nagydarab asszonyság, gyakran kiválóan főz (de mosogatni ő sem szeret). Igazi földanya. Kényelmes ruhákban, nem túl faxnis frizurákkal látjuk őt, gyakran smink nélkül (az macerás). Látszólag könnyedén lát vendégül nagy tömegeket, állandóan kibékít embereket, lakásában mindig tanyázik pár ember a szanaszét lévő párnákon, puffokon és kanapékon. Rend, az nincs, de minek is? Fáradhatatlanul tud mesélni, a gyerekek szinte csüngnek rajta, a hátán gyakorlatilag fát lehet vágni (persze van egy utolsó csepp a pohárban, amikor Kilencesünk félelmetes dührohamban tör ki). Természetes módon tud gondoskodni, de nem viszi túlzásba, mint a Kettes, és nem használja marketingcélokra, mint a Hármas, de áldozatszerepet se játszik miatta, mint a Négyes. Jó érzéke van ahhoz, hogy mire van szüksége másoknak, ezért jó ingatlanos, cukrász, szakács, ápolónő – Ursula nővér a meséből minden bizonnyal egy Kilences.
Híres Kilencesek: Kalkuttai Teréz Anya, Tolnay Klári, Ábel Anita.

Halász Alexandra

Képek:
piqs.de: Daniel Faßbender - Lucca mit Mamma
piqs.de: coexistenz - St. Joan
piqs.de: Zach Klein - DSC_0217
piqs.de: Helvetica: Schneewittchen
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x