Előrejelzés a nagyhétre a Tarot szerint
Címlap / Ezotéria / Előrejelzés a nagyhétre a Tarot szerint

Előrejelzés a nagyhétre a Tarot szerint

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Ezen a héten - ha eddig nem is tettük, vagy nem vagyunk katolikusok - akkor is érdemes lehet egy rövid böjtöt tartani, melyben a nehéz ételek és a húsok fogyasztásától tartjuk távol magunkat, de akár teljes böjtöt is csinálhatunk, amikor egyáltalán nem veszünk magunkhoz ételt. (Ez utóbbit egészségi állapotunktól és erőnlétünktől függően gondoljuk át.) 

Ezen a héten egy gyermeket kértünk meg arra, hogy húzzon a hét napjainak megfelelően egy-egy lapot.

„Engedjétek    hozzám    jönni    a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. Bizony mondom néktek:  aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen sem megy be abba.” - Márk Evangéliuma 10:14-15.

Hétfő - Az Ördög
Érdekes, hogy a 40 napos böjti időszak végén éppen a kísértővel indul el a hét. Nézzük a Bibliát, mit ír erről:
"Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. Ekkor odament hozzá a kísértő és ezt mondta: ‘Ha Isten fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré’. Ő így válaszolt: ‘Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.’ Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította, és így szólt hozza: ‘Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: ‘Angyalainak parancsot ad, és azok tenyerükön hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.’ Jézus ezt mondta neki: ‘Viszont meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!’ Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok minden dicsőségét, és ezt mondta neki: ‘Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem.’ Ekkor így szólt hozzá Jézus: ‘Távozz tőlem, sátán, mert meg van írva: Az Urat a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!’ Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki".

Vajon mit tanít ez a kártya nekünk ma, itt a XXI században, néhány nappal Húsvét előtt? Érdemes a tanításon saját személyes életünk eseményeiben, történéseiben elgondolkodni! A készen kapott jövendölés helyett befelé figyelni és az ige értelmét keresni. Vajon hol vannak azok a pontok az életemben, ahol folyamatosan vétek a magas rendű törvények ellen? Kik az én életem kísértői?


Kedd - A Csillag
A csillag, mely megjövendölte a Messiás születését újra felbukkan, ám most egész más értelmezésben.  A nagyhéten minden lapnak szükségszerűen van ráutaló jelentése a bibliai eseményekre, melyek most a zsidó-keresztény világot, az európai kultúrát meghatározzák.
A Csillag visszautal arra, hogy Jézus a Kiválasztott. Ő a Messiás, a megváltó, akinek már születése is determinálta életét. Itt talán arra érdemes visszatekintenünk, hogy mi magunk milyen körülmények közé, milyen elvárásokba, milyen küldetésekkel születtünk.
A mai napon mindig érdemes megnézni az aktuális horoszkópunkat is, mivel a Csillag lapja az ég felé vonzza tekintetünket.

Szerda - Nagyszerda - A Főpapnő kártyája

 A főpapnőt afféle érzelmi jövendölőként is számon tartják, nem véletlen tán, hogy épp mára érkezett ez a lap, amikor a hagyomány szerint Jézus megjósolta, hogy ki fogja őt elárulni. A mai napon a Főpapnő lapja arra figyelmeztet bennünket, hogy foglalkozzunk tudatosan érzéseinkkel, érzelmeinkkel. A mai napon különösen figyeljünk oda egészségünkre.

Csütörtök- A Mágus
A mágus lapja Nagycsütörtök, vagy zöld csütörtök napján érkezett. Következetesen visszatérnek itt is a keresztény jelképek, a kehely, melyből Jézus bort ivott – maga a rituálé, melyet követett akkor, amikor az étkeket megáldotta. A megváltó étkek mágiája, maga a húsvét, mint rituálé is egyben ez a kártyalap. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy forduljunk a hagyomány felé – például főzzünk ma zöld ételeket.

Péntek - Nagypéntek - A Halál

Soha máshol nincs is ennek ennyire helye, mint ekkor. Az újjászületés előtt meg kell halni. Ahhoz, hogy valami elkezdődhessen, valami másnak véget kell érnie – ezek fizikai törvényszerűségek. A Halál lapja arra hívja fel a figyelmet, hogy ma mindenképp önmagunkkal, saját lelkünkkel foglalkozzunk, kerüljük a bulizást, a hangos helyeket. 

Nagyszombatra és a húsvéti ünnepekre külön előrejelzést készítünk!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4176 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x