Fényharcos, csapd le a spirituális egódat!
Címlap / Ezotéria / Fényharcos, csapd le a spirituális egódat!

Fényharcos, csapd le a spirituális egódat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

Nagy divat manapság spirituálisnak vagy ezoterikusnak lenni. A trend egyenes következménye, hogy jónéhány vadhajtással jár - aki az önismeret útját járja, valószínűleg találkozik ezek közül néhánnyal. Olyanok ezek, mint a gyerekbetegségek, mindenki átesik rajtuk, de mégsem marad benne a kórban örökké. Vagy mégis? 6 ezobullshit szöveg, amit nem mondasz, csak akkor, ha őrületbe akarod kergetni a környezetedet... és megfelelően felkészültél a következményekre.  

Aki ezotériával vagy lánykori nevén spiritualitással kezd foglalkozni, az évek hosszú sora alatt – jó esetben – mély tudásra tesz szert egy speciális területen, ami a Neptunusz uralma alatt áll és meglehetősen ingoványos.  Manapság pedig még könnyebb eltévedni az önjelölt tanítók, álguruk, kamujósok és pénzéhes gyógyítók soha nem látott nagyságú tömegében. Ember legyen a talpán, aki eligazodik a megélhetési ezotéria dzsungelében és szét tudja válogatni az ocsútól a búzát. Nem véletlenül van rossz híre és lassan már pejoratív színezete az ’ezoterikus’ szónak, ami eredendően a rejtett, titkos tanokra utalt.

Ma, mivel rengeteg információ hozzáférhető, sokan kevéssel is beérik és néhány egynapos tanfolyam, pár elolvasott könyv után gyógyítónak kiáltják ki magukat, főleg, ha a megfelelő csillagbeavatást is megkapták valamelyik kollégától. Sajnos azonban a beavatások és tanulmányok általában nem figyelmeztetnek előre néhány olyan extra körre, amelyet sokan bejárunk, amíg valódi megértéshez és tudáshoz jutunk.1. Te is jobban tennéd, ha emelnéd a rezgésszintedet, avagy kéretlen jótanácsok boldog-boldogtalannak

Nagyon örülünk, hogy megfejtetted az Univerzum működésének mikéntjét, megtaláltad az élet értelmét és most már tudod, hogy működnek a dolgok itt a 3D-ben. De miből gondolod, hogy anyád, a szomszéd néni vagy a sarki kisboltos is kíváncsi rá? Ja, hogy a barátaid már nem keresnek, mivel velük kezdted az észosztást?

2. Megtaláltam a tuti módszert, mégpedig... Nem ismered? Te mit csináltál eddig?!

És ide bátran behelyettesítheted a Hellingert, a prána nadit, a jógát, a reikit vagy bármi mást – naná, hogy mindenkinek más az, ami működik. A kérdés csak az, hogy miért kéne azt, ami nálad bevált, erőszakosan, agresszíven bárkire is rátukmálnod mint a legrosszabb mlm-es? Menj és tanulj még kicsit a megengedésről és a tiszteletről.

3. Nem tehetek róla, nálam ez karmikus.

Kétségtelenül a legjobb spiri kifogás azokra a helyzetekre, amikor béna, lusta, kishitű vagy, esetleg képtelen cselekedni, szembenézni a helyzettel.

4. Most miért idegesíted fel magad? Én csak tükrözöm azt, ami benned van!

Nagyon trükkös: a saját viselkedésbeli hiányosságomat remekül tudom palástolni azzal, ha rád fogom. Zseniális húzás, de csak benneragadsz a helyzetben, amiből ugyanolyan tanulnivalód van, mint a másik félnek. Illetve, bocs, lehet, hogy kicsit több: mások manipulációjára való hajlamodtól is célszerű lenne megszabadulni.

 
 
5. Már készülök a Nagy Művel, csak a világ még nem érett meg rá.

A meg nem értett művész maszkja közkedvelt, épp ezért kicsit már unalmas is, hogy majd éppen a tiéd lesz a Nagy Dobás. Mindannyian játékban vagyunk, mindenki ugyanolyan értékes, úgyhogy gyerünk, rukkolj elő bátran a remekműveddel, csak ne gondold, hogy anélkül nem fogunk felemelkedni a fénybe. Mindezt közösen csináljuk, mindenkinek az erőfeszítése ugyanannyira számít! És: mikor, ha nem most???

6. Még mindig itt tartasz? Miért nem tudod ezt végre elengedni?

A kedvencem, mert egy kilométerről ordít, hogy te hol tartasz – komoly elméleti tudásra tettél szert az ezoterikus tanok tanulmányozása során, és most éppen a spirituális egó diadalmas, ám mindenki mást lenéző szintjén pózolsz. Engedd el a fennhéjázást és tanúsíts több együttérzést, hidd el, több barátod marad.

Kép: Alexas_Fotos / Pixabay
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7754 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x