Tartós fogyás jógával 2.rész
Címlap / Ezotéria / Tartós fogyás jógával 2.rész

Tartós fogyás jógával 2.rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Az előző cikkben megnéztük, miért előnyös, ha jógával segítjük elő fogyásunkat. Megvizsgáltuk, hogy a szervezet gyengéden állítja vissza az egyensúlyt a jógagyakorlatokkal - az ászanákkal - és a súlygyarapodás alapját képező lelki okokat is megtalálhatjuk a jóga segítségével, legyenek azok érzelmi vagy mentális eredetűek. 

A  cikk előző részéhez kattints ide >>

Csupán a megfelelő jógapózokat kell megtalálni, s a rendszeres jógával a heti 2-3 kilótól is megszabadulhatunk. Mint minden más módszernél a kitartás és a rendszeresség a lényeg. S persze nagy előnye, hogy nincsenek mellékhatásai, tartós fogyást biztosít és még változatos is.
Valójában a könnyebb, kezdő szintű jógagyakorlatok közepes erőfeszítéssel történő elvégzése is elegendő ahhoz, hogy elinduljunk a súlycsökkenés útján.

A következő jóga gyakorlattal  ugyanis hatásosan javítjuk az emésztést, felébresztjük az emésztés tűzét,  s ezáltal intenzív anyagcsere folyamatokat indítanak be, méregtelenítenek.
Rövid bemelegítés után végezzük el a következő ászanákat.

Baba-póz:
 • Üljünk a sarkokon, homlokunk a talajon.
 • Karjainkat a törzs mellett hátranyújtjuk.
 • Egyenletesen lélegezzünk. A póz kitartása közben a belső szervek – az emésztő szervek- intenzív masszázsban részesülnek.


Ülésből előre-hajlás (Paschimottasana):
 • Nyújtott lábakkal kényelmesen, egyenes gerinccel elhelyezkedünk a talajon, majd mindkét karunkat emeljük a magasba, s egy nagy nyújtózás után, kilégzés közben előre hajolunk. Fogjuk meg lábszárunkat, vagy a talpunkat ha elérjük.
 • Folyamatosan lélegezzünk nyugodt, egyenletes hasi légzéssel a pózban.
 • Addig maradjunk a pózban, amíg jól esik, aztán lassan visszajövünk. Hogy kilazítsuk a gerincünk deréktáji szakaszát, a kezeinket letesszük a törzs mögé, a talpainkat stabilan elhelyezzük a talajon, és kiemeljük a csípőt, olyan magasra, amennyire csak tudjuk.
 • Majd megpihenünk. A gyomor,a máj, az epe és a hasnyálmirigy is erőteljes méregtelenítésben részesül,  valamint energetizálódik.Kutyapóz – Lefelé néző Kutyapóz - (Adho mukha Svanasana):
 • Helyezkedjünk egy négykézláb tartásba. Ujjaink előre felé nézzenek. Csípőnket emeljük magasba.
 • Talpunkat közelítsük a talaj irányába, ha tudjuk, tegyük le. Mellkasunkat közelítsük  a combok irányába. Vállunkat nyomjuk sarkaink irányába. Gerincünket egyenesítsük ki. Csípőnket nyomjuk kissé hátra. Koncentráljunk a lábak hátsó részének minél alaposabb nyújtására. Térdünket tartsuk nyújtva. Sarkunkat nyomjuk a talaj irányába.
 • Fejünk búbjával a talaj irányába ( hogy tarkó izmaink minél hosszabbra nyúljanak).
 • Tartsuk ki 5 – 10 légzés erejéig, majd engedjük le nagyon lassan a térdünket a talajra és pihenjünk meg Babapózban ( popsi sarkakon, ráülünk, homlok a talajon és a karok a törzs mellett lazán, a tenyerek a plafon irányába)
 • Majd ismételjük meg a jógapózt még kétszer. Mint minden fél-fordított testhelyzet intenzív méregtelenítést indít be.


A jógapózok azért hatásosak, mivel mély szöveti, szervi, illetve a mirigyek szintjén támogatják a fogyást. A Félfordított, illetve a fordított ászanák  a pajzsmirigyre gyakorolt hatásukon keresztül szabályozzák az anyagcsere-folyamatokat. A gerinccsavaró jógagyakorlatok kifejezetten a vastagbélből segítik a pangó fölösleget a bél faláról leválasztani. Míg a derék területét megmozgató jógapózok a derék körüli zsírpárnákat csökkentik. A sejtekben ezektől a jógapózoktól fokozódik a vérkeringés, szinte átmossa az adott területeket a friss vér, így fokozott mértékben távoznak a lerakódások, a méreganyagok.

Ki kell emelnünk még a jóga légzőgyakorlatait, melyek szintén segítik a karcsúsodást, mivel a légző gyakorlatok az energiákat ébresztik, az energiapályákat pedig tisztítják. Ami akadály az energiatestben elhárul az energia szabad áramlása elől, azon a területen a fizikai testben is eltűnnek a lerakódások, s karcsúbbak leszünk.

A jóga ősi, több ezer éves szellemi rendszer, mely legfőbb célja a testi-lelki-szellemi egység megvalósítása. S ha ez a harmónia létrejön, akkor nem borul fel az anyagcserénk, sőt az oly annyira vágyott testsúlyt is könnyen elérhetjük.


Kívánok Neked ebben kitartást és tudatosságot!

A következő cikkünkben megnézünk pár jógás fogyókúrás receptet, melyek egyben elősegítik a  "belső nagytakarítást" is a szervezetünkben.


Gyuró Éva
A Baraka Jóga Iskola vezetője,  Jógaoktató
www.barakajoga.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11884 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x