Magyar Camino: Interjú Sándor Anikóval
Címlap / Ezotéria / Magyar Camino: Interjú Sándor Anikóval

Magyar Camino: Interjú Sándor Anikóval

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Sándor Anikó egyszer csak gondolt egyet, ott hagyta a régi életét, kilépett a munkahelyéről és útnak indult, hogy végigjárja a Caminot. Az egyik út hozta a másikat, egyik könyv a másikat. Legújabb könyve, a Magyar Camino a héten jelent meg. 

-    Hogyan értékeled a Camino utáni  évek történéseit?

-    Mindössze két és fél év telt el azóta, hogy az első, a „nagy” Caminóról hazaértem. Az életem gyökerestől átalakult azóta. Még a zarándoklatot megelőzően otthagytam a munkahelyemet, ami bár biztonságot és jó megélhetést nyújtott, de képtelen voltam jó szívvel végezni, mert sok mindennel nem értettem egyet. Elképzelésem sem volt, mi lesz velem, hogyan tovább. Az Út segített megtalálni a választ erre a kérdésemre is. Új és új kapuk nyílnak meg előttem azóta, mindig tudom, merre van a számomra jó irány. Idén például a Szent Jakab út magyarországi szakasza volt az, a Magyar Camino. Nagyon tanulságos volt. Az elmúlt két évben, mióta először a Szent Jakab útra léptem, szinte minden megváltozott körülöttem: könyveket írok, és már új munkahelyem is van, a  www.teutad.com, ahol coach-ként, azaz életvezetési segítőként dolgozom. Ezt mind az Úttól kaptam, ez volt a válasza a kérdésemre: Hogyan tovább?


-    Miért tartod fontosnak a Caminot? Vajon a csoda azon az Úton vár, vagy belül zajlik, bármerre is indulj el?

-    Mindenkinek meg kell találnia a maga caminóját. A többség akkor kap észbe, amikor már késő, és a halálos ágyán mondogatja, mennyire megbánta, hogy nem úgy élte az életét, ahogyan szerette volna. A bölcs ember még idejében elindul önmaga felé, és teljesen mindegy, merre visz az út, Spanyolországba, vagy Magyarországon át, Indiába vagy Jeruzsálembe, netán ki sem kell lépni hozzá a lakás ajtaján. A lényeg, hogy rátaláljon a befelé vezető útra, mert meggyőződésem szerint odabent van valaki, akire érdemes hallgatni. Az El Camino, vagy a Magyar Camino ehhez különösen jó terep, hiszen gyaloglás közben kizárólag magával van elfoglalva az ember. De megtapasztaltam azt is, hogy ezeken az utakon jelen van valami különleges erő, ami segíti a vándort. Mindegy, minek nevezed, Sors, Isten, Gondviselés vagy tudatalatti… a lényeg ugyanaz. Persze máshol is választ lehet kapni a kérdéseinkre, csak itt talán könnyebb.


-    Milyen mértékű tudatosság van a jelenlegi életed alakításában? A Camino hozta a többi kalandot vagy tudatosan készültél arra, hogy sorra könyveket vetsz papírra és amolyan útmutató írónőként éled az életed?


-    Ha tudatosság alatt a tervezést érted, akkor semmi. Már évek óta nem tervezem meg a következő lépést, hanem figyelek, és abból gazdálkodom, amit kapok. És hát kapok… Jobbnál jobb ötleteket, csodálatos lehetőségeket. Talán régen is így volt, csak nem vettem észre. Nem készültem könyvet írni a Caminóról, valahogy kikéredzkedett belőlem az első könyv. Aztán meg arra gondoltam, ha ez a kalandom ennyire érdekelte az embereket, akkor talán a többi is fogja. Ami pedig az útmutatást illeti: boldogan vállalom, hiszen ha nekem sikerült ekkorát váltani, a példámból okulva, másnak miért ne sikerülhetne?

-    Van-e valami, ami hiányzik a jelenlegi életedből?

-    Mindenem van, ami kell, és egy ideje olyan különleges helyzetben vagyok, hogy ha valami mégis hiányzik, elég csak őszintén vágynom rá, és hamarosan megkapom. De ezek a vágyott dolgok már egészen másfélék, mint régen voltak. Ha akarod, elmondom, mi a legújabb vágyam.
Szeretnék létrehozni egy alapítványt, bántalmazott gyerekek segítésére. A nem régen meggyilkolt kisfiú, Szita Bence emlékének szeretnék adózni vele, és minden erőmmel azon leszek, hogy minél több rossz sorsú gyereknek segíthessek megmenekülni. Kimondhatatlan fájdalommal tölt el a tudat, hogy sok-sok kisgyerek él bántalmazó felnőtteknek kiszolgáltatva, és nem tudok beletörődni, hogy ez ellen nem lehet semmit tenni. Naponta kapunk hírt valami iszonyatos tragédiáról, és ezt meg kell állítani! Mostanában körvonalazódik a fejemben a terv, és az ehhez kapcsolódó témájú könyvem teljes bevételét ennek az alapítványnak szánom. Most várom a jó sorsomat, hogy megmutassa, merre kell indulnom a megvalósítás érdekében.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x