A Tudat Titkai: egészségmegőrzés és öngyógyítás
Címlap / Ezotéria / A Tudat Titkai: egészségmegőrzés és öngyógyítás

Szabad Mihály

A Tudat Titkai: egészségmegőrzés és öngyógyítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Napjainkban egyre újabb és újabb típusú egészségmegőrző és gyógyító rendszerek jelennek meg. Ezek közül az egyik legdinamikusabban fejlődő irányvonal az információs medicina, vagy más néven a kvantumgyógyítás, melynek sokféle irányzata létezik. Óriási különbségek vannak köztük a technikákban, melynek oktatására a tréningeken jelentős hangsúlyt fektetnek.  

Amiről viszont kevés szó esik, pedig ebben minden gyakorlati felhasználó egyetért, az a Tudat és tudatosság szerepe. Pedig ez sokkal fontosabb tényező, mint a módszer fajtája, Már ha valóban használni szeretnénk a kvantumgyógyítást.

Az egyik legszebb definíciót talán Deepak Chopra, a világhírű orvos és író fogalmazta meg, amikor ezt írta: „A kvantumgyógyítás a tudatosság egyik formájának (az elmének) azon képessége, hogy spontán módon kijavítsa a tudatosság egy másik formájában, (a testen) jelentkező hibákat. Ez egy egymásba visszatérő folyamat, melynek során a természetes béke helyreáll, s a dualitásból keletkezett félelem és konfliktus megszűnik, s az egyén visszanyeri természetes állapotát.”” Még rövidebben fogalmazva ezt írja: „Ha rövidebb definíciót követelnének, egyszerűen azt mondanám, hogy a kvantumgyógyítás békét teremt.

A kvantumgyógyítás nem a fejlett technológiát használó különleges műszerekre, hanem a Test - Elme- Tudat egyensúly helyreállítására, (más néven a Quantum Balance) helyezi a hangsúlyt.

A külső módszerek, eszközök mellett - mint például vegyszerek, gépek, műszerek, stb. - a test, az elme és a tudat összefüggéseinek, kölcsönhatásainak, kapcsolatainak felismerésére helyezi a hangsúlyt. Ezen valóságszintek között hoz létre egy dinamikus egyensúlyt.

Természetesen az is nagyon hasznos, ha valaki sokat tud, vagy helyesebben fogalmazva sok ismerettel rendelkezik a test, vagy az elme működéséről. Azonban azt is látni kell, hogy az anyag az energia egy sűrűbb, materiális megjelenési formája, ami az emberi lénynek csak a felszíni valóságát jelenti. A sejtek, szövetek, szervek, és azok rendszerén át el lehet jutni az elme finomabb rétegeihez, s a gondolatok és érzelmek finom rétegein túl egészen a nem anyagi rész, a Tudat átéléséig. Némi gyakorlással és tapasztalattal meg lehet élni azt az elengedett állapotot, melyben a Tudat hoz létre egy egyensúlyt, mely kihat mind a test, mind az elme harmonikus működésére, s természetesen azok egymáshoz való viszonyára.


Ebben az egyensúlyi állapotban, meggyógyul a „Szív”, (ahogy az iszlám misztika szufi mesterei mondták) és megjelenik annak világossága. Ezért lehet képes a kvantumgyógyítás alkalmazója másokat hozzásegíteni az öngyógyításhoz. Abban az egyensúlyban, azon keresztül valami sokkal nagyobb, korlátlan Intelligencia jelenik meg, és alakítja át a valóság szövetét. Ez nem igazán a tanult technikán múlik, hanem azon mennyi a tudatosság az elengedés, és a szeretet a gyógyító folyamatban.

Deepak Chopra, a világhírű orvos és író több könyvében is hivatkozik azokra a kutatásokra, melyek azt mutatták, hogy az orvostudomány szerint „spontán, csodával határos gyógyulások” szinte mindig együtt jártak valami hatalmas tudati változással. A beteg gyakran tudta, meg fog gyógyulni. A gyógyulás pillanatában pedig megérezte egy nem fizikai erő, energia, Intelligencia aktív jelenlétét, ami messze túlmutat az anyagi létezésen. Az ilyen jelenségek úgy is megfogalmazhatók, mint kvantumugrás az elme és a tudat között. Ilyenkor a változás egyik pillanatról a másikra következik be. A köznyelvben ezt az érzelmekben és a „lelkiállapotban” bekövetkező gyökeres változásnak nevezik, s mindenkinek meg is van a saját tapasztalata róla, csak nagy valószínűséggel nem tulajdonított fontosságának megfelelő figyelmet. Tehát nem feltétlenül szükséges például egy gyógyító a jelenséghez. Természetesen sokat segít, hiszen neki megvan a megfelelő tapasztalata és könnyebben jut el a Tudat azon szintjére ahol, már más törvényszerűségek uralkodnak.

 
 
Napjainkban nagyon sokat hallhatjuk a tudatosság kifejezést, de a gyógyászatban ez sokkal ritkább. Ennek a valószínűsíthető oka, hogy a modern orvostudomány még nem ismerte fel teljes mértékben a tudatosság és az elme alkotóerejét - általában a világban, vagy akár a fizikai testen. Pedig mindenki rendelkezik vele, a tudatos teremtő erő képességével, egyszerűen csak meg kell tanulni néhány elvet, sokat gyakorolni az Éber Figyelmet, és játszani a lehetőségekkel.

Összefoglalva tehát azt lehet mondani, hogy a gyógyítás kulcsa a mélyebb tudatállapot megélése a folyamat során, nem pedig a módszer vagy a technika. Még csak nem is az adott gyógyító rendszerben, vagy annak létrehozójában való hit. Azok persze segítenek, de az csak másodlagos jelentőségű, a mélyebb tudatállapotok megtapasztalása mellett.

Ha érdekel a téma, látogass el a kvantumszemlélet oldalra, és olvass bele “A Bizonytalanság biztonsága” című könyvbe.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8594 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x