Hogyan kezd újra? 5 tipp a sikeres újrakezdéshez
Címlap / Ezotéria / Hogyan kezd újra? 5 tipp a sikeres újrakezdéshez

Hogyan kezd újra? 5 tipp a sikeres újrakezdéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-28

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor belevágunk valami újba, ám közben elakadunk. Ilyenkor a folytatásban a legnagyobb nehézséget a saját sikertelenségünk kapcsán megélt kudarcélmény jelenti. Pedig az akadály természetes velejárója az életnek, így minden változásnak óhatatlanul részét fogja képezni. Érdemes tehát előre számolni vele. 

Amikor eldöntjük, hogy az életünk egy bizonyos területén változtatni fogunk, gyakran látjuk magunk előtt a célt, ahová szeretnénk eljutni, ritkán számolunk azonban mindazzal a nehézséggel, lehetséges akadállyal, mely a sikeres változás útjában állhat. Éppen ezért az első megtorpanásra hajlamosak leszünk feladással válaszolni.

 

Minél nagyobb a távolság a realitás és a vágyott állapot között, annál nagyobb munkát fog jelenteni a változás folyamata. Nem szabad tehát túl szigorúnak lennünk önmagunkhoz.

Számolnunk kell a lehetséges akadályokkal éppúgy, ahogyan a saját képességeinkkel, adottságainkkal. Figyelembe kell vennünk azt, mit és mennyi idő alatt várunk önmagunktól, és szükség esetén részcélok felállításával erősíteni a motivációnkat az apró sikerélmények formájában.
 

5 tipp a sikeres újrakezdéshez:

1. Cél újragondolása

Az elakadás egyik oka a túl magas elvárások megfogalmazásából fakad önmagunkkal szemben. A változás akkor lehet tartós és sikeres, ha a célkitűzés reális. Olykor érdemes tehát a lécet kicsit alacsonyabbra helyezni, hogy az így megélt sikerélmény növelje az önbizalmunkat, és új lendületet adjon egy nagyobb célkitűzés eléréséhez.

2. Erőforrások felmérése

Ha már tudjuk, hová szeretnénk eljutni, érdemes azzal is tisztában lennünk, milyen erőforrások, eszközök állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezt el is érjük. Az erőforrások lehetnek külsők és belsők, tudnunk kell azonban, hogy mire támaszkodhatunk, mi segíthet bennünket a változás folyamatában.


  
3. Akadályok megnevezése

Minden úton vannak akadályok. Ilyen a változás is. Érdemes számolnunk ezekkel, ha ugyanis nem váratlanul érnek bennünket, kisebb a valószínűsége annak, hogy végső megtorpanást eredményeznek. Az akadályok egy része kikerülhető, másokra fel lehet készülni. A legfontosabb az, hogy a velük való találkozást ne a változás folyamatának kudarcaként értékeljük.

4. Időtáv kijelölése

A célok elérésének egyik fő akadálya, hogy rosszul ítéljük meg az ehhez szükséges időtartamot. Ha nem hagyunk elég időt a sikeres változásra, akkor elégedetlenek leszünk az aktuális teljesítményünkkel, ami a viselkedés leállásához, és a célunk feladásához vezethet.

5. Hibázás lehetőségének megengedése

Bármilyen reális a célkitűzésünk, pontos a tervünk, előfordulhat, hogy mégis megtorpanunk. Meg kell tehát engednünk időnként a hibázás lehetőségét magunknak. Ha ugyanis túl szigorúan ítéljük meg önmagunkat, és az aktuális teljesítményünket, akkor elveszíthetjük a motivációnkat a folytatáshoz, így pedig a vágyott állapot elérése is elmarad.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x