A természetes negatív érzelmekről
Címlap / Ezotéria / A természetes negatív érzelmekről

Terdik Réka

A természetes negatív érzelmekről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A katasztrófahelyzetek elkerülésének legalapvetőbb ősi technikája a természetes "negatív" érzelmek alkalmazása. 

A "negatív" érzelmek, az életet nem támogató helyzetek érzékelésen túli, vagy érzékszervi felfogásából érzetek születnek.

Hadd mutassam be a létező legegyszerűbb példán: ha a kisgyermek éles tárgyat vesz a kezébe, pláne, ha azzal szaladgálni kezd, a szülőt félelem, aggodalom keríti hatalmába, mégpedig, konkrét halálfélelem.
Mi is zajlik ekkor: A szülő észleli (érzet) az életet nem támogató vagyis életveszélyes helyzetet. A teste pedig azonnal sugározni kezdi az összes csatornán (akusztikus, vizuális és fizikai/tevőleges) hogy „ezt ne tedd”. Mert veszélyes.

Egy csomó "negatív", tehát tiltó, más szóval óvó-védő, tanító impulzus árad a gyerek felé, mert az életben maradáshoz, túléléshez meg kell tanulnia mit nem szabad, mert az életveszélyes.
Ezen a módon ösztönzik tanulásra, emlékek előhívására, figyelemre, méghozzá szerteágazó, ösztönös figyelemre kora gyermekkortól az embereket a természetes "negatív" érzelmek. Így szolgálják az életben maradást.


A nem természetes negatív érzelmek abból fakadnak a traumatérkép egyik alaptörvénye szerint, hogy a természetes "negatív" érzelem, a figyelmeztető reakció tovább tart, mint az evolúciósan indokolt lenne.

Így születnek meg a természetes, figyelemre tanító módszerből, amit kivétel nélkül mindig a halálfélelem indukál, az aggodalom, a pánik, a harag, a gyűlölet és az agresszió/erőszak. ( Ezek az érzelmek a testben ugyanolyan kémiai anyagokként jelenek meg, mint a mérgek. Ezt ma már vérvizsgálattal egybekötött kutatások igazolják.)

Ez azt az egyszerű megoldó képletet hívja elő, hogy ha nem hagyjuk, hogy az érzelmeink, a kelleténél tovább uralkodjanak rajtunk, akkor a "mérgek"-nek lehetőségük van időben (!) kiürülni szervezetből. Tehát minden területen,érzelmi, gondolati, ergó testi szinten is felszabadulhatunk = regenerálódunk. (Ez kötelező is lenne, mert a változások erőszakos megakadályozása súlyos életet nem támogató következményekkel jár, pld betegséges, lassú reakció idő okozta vészhelyzetek, rossz helyzetfelismerésből fakadó téves reakciók, etc…)

A bármilyen természetes érzelmek pedig azok a fizikai, ösztönszintű válaszreakciók, amelyeket a bennünket érő impulzusokra, hatásokra, érzetekre adunk, hiszen az élet impulzus alapú.

Az egyéni érzelmi reakciók viszont komplikált (mert sok tényezős), bennünk létező réges-régi - ámbár ma is érvényes, hiszen mi éljük meg -, érzethalmazok újrajátszásai, a kornak, környezetnek és az egyéni lehetőségeknek megfelelően. Az újrajátszások minden időszakunkban kizárólag a mi sejtszintű beidegződéseinknek megfelelően játszódnak le.

A személyes traumatérkép megmutatja, mikor, hol bújnak elő belőlünk rejtett vagy épp csak fejlesztésre váró képességeink, újrajátszásaink, és hogy mely helyzetek, események okoznak számunkra nem természetes negatív érzelmeket.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x