Ráérzésből logikus gondolkodás. Hogyan?
Címlap / Ezotéria / Ráérzésből logikus gondolkodás. Hogyan?

Terdik Réka

Ráérzésből logikus gondolkodás. Hogyan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Mivel életünket meghatározza a belső (öröklött tudás, tapasztalat) és a külső (szerzett tudás, tapasztalat) környezet, ezért mindezeket két szinten - érzelmek és gondolatok - dolgozzuk föl, hogy megjelenjenek a harmadik szinten, az események, cselekvés fizikai szintjén. A létező legtermészetesebb, tehát legészrevétlenebb módon zajló folyamatok ezek, és legfőképpen azért választottam témánkul, mert sokszor itt csúszik ki minden a kezünkből, a megfelelő ismeret hiányában. 

Tehát, amikor az egyén megszületik a maga öröklött és szerzett tudásával - mert természetesen a külső hatások a gyermeket már közvetett módon az anyaméhben is érik, az anya gondolati és érzelmi ingerekre adott válaszreakciói kapcsán -, akkor önállóan kell reagáljnia az őt ért impulzusokra. (Itt újra megismétlem, hogy magának az életnek a modus operandi-ja, működésének alapja, az inger, vagy impulzus.)

A gyermek igényeit meg kell tanulnia egy anyának vagy "anya típusú" gondozó személynek "olvasni", mert a gyermek nem önellátó. Gondoskodást méghozzá megértő, együtt érző gondoskodást igényel (a Szeretet alapelvének kifejeződése a gondolati, érzelmi és fizikai szinteken.). A gyermek folyton mintákat (fraktálokat) tanulva, ismételve, tapasztalva érik felnőtté. És nyilvánvalóan a készen kapott, öröklött minták alapján keresi és találja a helyét.
Amint felnőtt korba ér, az egész annyira magától értetődően, begyakorlottan megy, hogy NEM vesszük észre, mi és hol siklott ki.

Hát, egészen pontosan ott, hogy a gondolatokat elválasztjuk az érzelmektől.


Holott a folyamat egészen egyszerűen így zajlik:

Külső, belső inger érkezik, s az egyén éppen aktuális időszakának megfelelően gerjeszt egy választ. Érzetet. Az érzékelésen túli észlelés is ide tartozik, hiszen egy sokrétű, sokdimenziós érzelmi, gondolati rendszerekből álló összetett, bonyolult és nagy kiterjedésű hálózatnak vagyunk részei. Ne feledjük, ha nem lenne tűz, víz, föld, levegő, növényzet, állatvilág, stb... mi sem léteznénk. Tehát mindezeket az ingereket az érzékeink veszik fel és az éppen aktuális belső tudásunk, állapotunk szerint adunk rá automatikus választ.

Ez elsődlegesen érzelmi válasz, mert az érzet kivétel nélkül minden élő rendszerben érzelemként jelenik meg először, s csak utána tudjuk megfogalmazni.

Viszont ahhoz, hogy meg tudjuk fogalmazni mi ez, már szükségünk van a gondolatokra.
Összefoglaló néven tehát gondolatoknak nevezzük azt, ami a bennünk lévő dolgokat (érzeteket, érzéseket, eseményeket és azok milyenségét, mennyiségét, hatását, egyszóval jellemezőiket) elkülöníti, értelmezi, hogy az által bennünk a helyükre kerülhessenek.

Ne felejtsük el, hogy ez a hely, mindannyiunkban más és más, és minden általunk megismert rendszerben is más és más (!), habár azokban az a bizonyos "hely" megfelelően "rögzítve" van, azaz stabil. Azért szeretünk vagy fogadunk el bizonyos rendszereket vagy utasítunk el másokat, mert a bennünk található megfelelő hely (tudás), megegyezik annak a tapasztalás útján kiforrott rendszernek a tudásával.

www.traumaterkep.comNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5196 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x