Tedd, amit tenned kell
Címlap / Ezotéria / Tedd, amit tenned kell

Terdik Réka

Tedd, amit tenned kell

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Az egyéni és a közösségi fontossági kör értékei, valódi jelentésük, és helyük a körön belül. Életösztön vs. eszmék és érzelmek. Pontosan az egyéni és közösségi kör értékrendszere az oka annak is, ha egy újrajátszási szituációban az életösztönt háttérbe szorítja az eszmék és érzelmek védelme.  

Az emberi cselekedetek biológiai alapjairól röviden a traumatérkép szempontjából

Ilyenkor három eset van.

1. A közvetlen környezet (közösség) összefog, hogy visszaterelje a "csellengőt" a közösségbe, hogy azáltal stabilizálja a kölcsönös megmaradást.

2. Az egyén másik, hozzá hasonlóan érző és gondolkodó új túlélő közeget keres, vagy,

3. Segítő közösség híján - vagy mert nincs, vagy mert nem keres - életveszélynek teszi ki magát.

Egy ember közösségben betöltött szerepe az újrajátszásainak megfelelően változik. Ez pedig a túlélési ösztön mentén meghatározza a viselkedést. És bármennyire is barbárnak tűnjön, amit most leírok: a túlélést kizárólag ÁLLATI ösztönképességek mozgatják.

Az ember szellemi és érzelmi (tehát nem érzeti) viselkedésmódja ezen állati (természetesen a szó legnemesebb értelmében) ösztönök megértéséből és alkalmazásából fakad.
Ámbár emberré kétségkívül a logikus gondolkodás - mi a következménye bizonyos cselekedeteknek, és itt most végtelenül egyszerű cselekedetekre gondoljunk, mint pld. a tűzgyújtás, vagy ételkészítés ; -ok -okozati eseményláncok megértése megfigyelés alapján, stb.. - és a szeretet különböző formáinak alkalmazása tesz.


Tehát a máz, amit hol rajtunk éreznek mások, hol mi érezzük másokon, az az ösztönvilág a szublimált - gondolattá és érzelemmé alakított- leplezési technikáiból fakad. Magyarul mimikri.
Ami azt jelenti, hogy az emberi viselkedés változáskövető!

Ám a természeti változásokat képes leginkább követni, a "máz" gondolat-érzelem típusú változásokat, megfelelő belső minta híján, csak megtanulni és alkalmazni képes fedőtörténet gyanánt, ezt viszont a viselkedés alaprétege a valóban figyelő, törődő ember számára elárulja, mert ez a képesség is az emberi túlélés záloga. És hogy miért is? Mert alapvetően a természeti környezet biztosít mindent, amire az élethez a Földnevű bolygón szükség van. Sem több, sem kevesebb oka nincsen.

 
 
Ennél fogva az ember nem anyagi eszközei pedig a következők:

- figyelem, megértés (innen születik a logikus gondolkodás, és ezért a tudományok),

- együttérzés (mert bár sokszor nehéz ezt elhinni némely viselkedés láttán, de a közösségek számára minden tag fontos),

- és a gondoskodás, (mert bár sokszor nem úgy tűnik, vagy pont túlzottan is úgy, de szimbiózisban, egymásrautaltságban élünk, ezért maga a gondoskodás rítusa is természetes velejárója a létezésnek.)

A személyes traumatérképed pedig pontosan meg fogja mutatni, hol kell majd nagy erőkkel előkapnod az ösztöneidet!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6967 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x