Szeresd akkor is, ha alzheimeres!
Címlap / Ezotéria / Szeresd akkor is, ha alzheimeres!

Szeresd akkor is, ha alzheimeres!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Olyan emberrel élni, akinek Alzheimere van, mindennapos kihívást jelenthet. Sokan érezhetik magukat áldozatnak, olyan kívülről jövő próbatételnek, amit nem tudnak kezelni. Stresszessé válik az életük, és ez feszültséget hoz az emberi kapcsolataikban is. Nem csak a családon belül, hanem ami a legrosszabb, önmagukkal sem tudnak békében élni.  

A demencia napjaink egyik legsúlyosabb egészségügyi és szociális kihívása, de ennek ellenére az egész világon nem kap megfelelő figyelmet.
A világ nagyobbik részén a demenciát még mindig az öregedési folyamat normális velejárójának tekintik.

Világszerte 18 millió ember szenved demenciában. A demencia leggyakoribb oka az Alzheimer-kór, a demenciák 60-70%-át képezi.

Az elkövetkező 20 évben a demenciával élők száma várhatóan megduplázódik, így 2025-re már eléri a 34 milliót, ami azt jelenti, hogy mindennap újabb 2000 ember betegszik meg demenciában világszerte, és ebből naponta legalább 1200-1400 a rettegett Alzheimer-kór áldozata lesz. Sürgősen cselekednünk kell tehát.Amerikai szakértők legújabb adatai szerint, a lakosság öregedésével 2015-ben - csak az Egyesült Államokban - 16 millió embert ér majd el a ma még gyógyíthatatlan Alzheimer-kór (MTI, 2005. 08. 15.).

A szakértők és a szakirodalom becslései alapján, valamint figyelembe véve a demencia-előfordulás európai gyakoriságát, Magyarországon a 60 év feletti lakosság 12-15%-ánál, azaz 250-300 ezer embernél fordul elő valamilyen demencia.
Az Alzheimer-kórban szenvedők száma elérheti a 160 ezret, de a betegségben érintettek (családtagok) száma viszont ennek a többszöröse, hiszen a 160 ezer beteg ugyanennyi család, gyermek és unoka életét változtatja meg gyökeresen a későbbiek során.

Az Alzheimer-kór nemcsak a beteg és családja, szűkebb környezete problémája, hanem össztársadalmi probléma gazdaságilag és szociálisan egyaránt.
A kór nem válogat és nincsenek társadalmi, gazdasági, kulturális, etnikai vagy földrajzi határai, így bárki „áldozata” lehet a gyógyíthatatlan betegségnek.A demencia világszerte megoldatlan, milliókat érintő népegészségügyi problémájára - amelyért túlnyomó részben az Alzehimer-kórt teszik felelőssé -  másfajta megközelítés is létezik, amely azonban csodás eredményeket hozhat. Ez a másfajta megközelítés a teljes, 100%-os felelősségvállalás az életünkért, a kapcsolatainkért és a saját békénkért.

 
 
A Ho’oponopono (hawaii eredetű, ősi problémamegoldó módszer) minden helyzetben, mindenkinek és minden probléma megoldására működik. Egyszerű és hatékony eszközöket használ, ezért is nevezik a legkönnyebb útnak – ahogy Mabel Katz könyvének címe nyomán elterjedt. Mabel békenagykövetként, több földrészt bejárva arra törekszik, hogy élhető valósággá tegye kampányának jelmondatát: A béke velem kezdődik. A belső béke maga a világbéke.

Készített egy angol nyelvű anyagot, melyet magyar felirattal, regisztrálás után itt láthatsz: „Szeresd akkor is, ha alzheimeres” címmel.

Mabel Katz magyar nyelvű weboldalát itt találod.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7512 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x