Mire is jó a homeopátia?
Címlap / Szépség-Egészség / Mire is jó a homeopátia?

Mire is jó a homeopátia?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Azt vettem észre mostanában, hogy akik hozzám fordulnak segítségért, egyre többen kezdik úgy, hogy nem is tudnak sokat a homeopátiáról. Mire, milyen betegségekre lehet alkalmazni és hogyan is hat valójában? Ezekre a kérdésekre szeretnék most válaszolni, mert valószínű, hogy sokakban felmerültek már ezek a gondolatok.  

Hogyan hat a homeopátia?
Talán ez a legérdekesebb kérdés, mert még mindig keresik rá a választ. A jelen tudomásunk szerint a homeopátia egy információ, mely utasítást ad az immunrendszernek az egészséges állapot visszaállítására. Egy homeopátiás gyógyszervizsgálat során, az egészséges emberben kiváltott műbetegség tüneteit jegyzetelik le a homeopata orvosok majd a klinikai tesztelésük során ugyan ezt a gyógyszert már a hasonló betegségben szenvedő alanyoknak adják be. Az előbb azt írtam, hogy műbetegség, mert tényleg műbetegséget produkálnak a gyógyszerkísérletben résztvevők. A homeopátia nem vált ki mellékhatást és nem okoz szervi elváltozást sem, csak betegségre jellemző tüneteket produkál, mely tünetek megegyeznek azzal a valós betegséggel, melyet gyógyítani kívánunk. Szóval ha megtaláltuk a legmegfelelőbb homeopátiás szert mely lefedi a beteg tüneteit, akkor ez a gyógyszer egy erősebb műbetegséget idéz elő a már hasonló betegségben szenvedő betegben, de az immunrendszerünk az erősebb betegség ellen fordul ezzel meggyógyítva a tényleges betegséget, mivel azok egy és ugyan azok a betegségek. 
 
Összegezve: a homeopátia egy információ, egy utasítás a szervezetünknek, hogy hogyan gyógyítsa meg önmagát.


Milyen betegségekre jó a homeopátia?
A homeopátia szinte minden betegségben alkalmazható. Legyen az egy akut betegség, egy megfázás, nátha, felfázás, menstruációs görcs, torokgyulladás, köhögés, ideg becsípődés, horzsolás vagy égés. Mivel a homeopátia a tüneteket nézi, hogyan és miként, mire javul, mire rosszabbodik, hol érzi, hova hat ki és még sok egyéb kérdés, így szinte bármely akut tünetre gyógyír lehet.
Ugyan így a krónikus folyamatokban is nagy segítség. Krónikus folyamat alatt azt a betegséget értjük, mely több időn keresztül áll fenn, vagy már többször, visszatérő betegségként diagnosztizálták.
 
Ilyen esetekben alkalmazhatjuk a homeopátiát mint önálló gyógymód, de alkalmazhatjuk kiegészítő terápiaként. Homeopátiát szedhetünk a már meglévő gyógyszereink mellé is. A homeopátia nem befolyásolja a másik gyógyszer hatását és nem is hatástalanítja.
De nem csak fizikai panaszokra lehet hatásos a homeopátia, sok olyan esetben is segítséget tud nyújtani, ahol a mentális probléma áll fenn vagy olyan esetekben, ahol a klinikai orvoslás már nem tud többet nyújtani. Mentális problémáknál, pszichológiai vagy pszichiátria panaszokban. Segítség lehet figyelemzavaros és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknél, autista gyermekeknél, demenciában vagy Alzheimer’s kórban szenvedő idősebb embereknél és a még számos más esetben. Terápiásan lehet alkalmazni daganatos folyamatoknál, szervi problémáknál, hormon zavar esetén és itt is folytathatnám még a felsorolást sok egyébbel.
Alkalmazhatjuk oltások kivezetésénél is, hogy az oltóanyagban lévő élő vírus ne károsítsa annyira a szervezetet és információt adjunk a szervezetnek a legyengített betegség leküzdéséhez. De ugyan ezzel a folyamattal az oltó anyagokban lévő nehézfémek kiválasztásában is segít.
Alkalmazhatjuk a homeopátiát diagnosztikai gépek által kibocsájtott terhelő anyagok kiválasztásához is és alkalmazhatjuk izopátiásan is. Izopátia alatt azt érjük, hogy az adott betegségből vagy méregből készített homeopátiás gyógyszer segítségével gyógyíthatjuk a mérgezést, gyulladásos folyamatot, vagy effektív az adott vírusos fertőzést.
 
Összegezve: a homeopátia akut és krónikus betegségeknél, fizikai vagy mentális megbetegedéseknél, önálló vagy kiegészítő terápiaként alkalmazható.

 
Milyen homeopata kezelők vannak?
Magyarországon orvosi diplomához kötött a homeopátiás gyógyítás, de számos más európai országban találkozhatunk nem orvos homeopatákkal is. A nem orvos homeopatáknak nagyon szigorú szabálynak kell megfelelniük, folyamatos továbbképzéseken kell részt venniük, és az adott állam engedélyével gyógyíthatnak. 
Vannak a klinikai homeopaták, akik az adott betegségre fókuszálnak és csak azt a diagnózisnak megfelelően gyógyítják. Ebben az esetben a kezelés általában 15-30 perc közé esik. Nincs hosszú kikérdezés, csak és kizárólag az adott betegség tüneteit járják körül.
 
A klasszikus homeopaták, ide tartoznak a nem orvos homeopaták is, már jóval kiterjedtebb a kérdezési skálájuk. Itt több időt is szánnak ránk, általában 1-1,5 óra egy kezelés. Az adott betegségen kívül számos más kérdést is feltesznek, korábbi betegségek, szülők betegségei stb. és rákérdeznek még a személyesebb dolgokra is, hobbi, gyerekkor, élethelyzetek stb.. Ebben az esetben már szélesebb képet kap a kezelő és nem csak az adott betegséget gyógyítja, hanem segítséget ad a régebbi bajokra, valamint támogatást ad a szervezetnek a jövőre tekintve is. Ez egy komplexebb kezelés, itt már tényleg az egyén teljes egészében a gyógyítandó.
Új indiai irányzat is kialakult az elmúlt években. Itt már nem is annyira a fizikai panaszokra kíváncsi a kezelő, hanem mondhatni teljes egészében a mentális viselkedésre. Egy adott helyzetben miként reagál az egyén, milyen érzetei vannak, vannak-e visszatérő álmai stb. Ez sokkal inkább egy pszichológiai, önismereti beszélgetés.
 
A fent felsorolt három irányzat mindegyike nagyon hatékony és rengeteg gyógyult esetről számolnak be. Előre természetesen nem lehet megmondani, hogy milyen homeopatához kerülünk, de egy biztos, hogy mindegyik irányzat képviselője segíteni tud rajtunk.
 
Összegezve: különböző homeopátiás irányzatok vannak, klinikai, klasszikus és érzet/indiai módszer.
Magyarországon magán praxisban lévő homeopata orvosokhoz tudunk fordulni, de egyes kórházban és magánrendelőkben is találhatunk olyan orvost, aki homeopátiás kezelésben tud minket részesíteni. Számos fogorvos is beépítette már a praxisába a homeopátiás szerek alkalmazását.
Európa több országában orvos és nem orvos homeopatához is fordulhatunk segítségért. A nem orvos homeopaták is részt vehetnek különböző ambuláns és járó beteg szakellátásban. Vannak klinkák, melyek kifejezetten a homeopátiás terápiára álltak rá, ezek főleg specifikus klinikák, mint pl: rák klinika, adhd gyermek klinika, gyermek klinika, szülészeti klinika, termékenységi klinika, kardiológiai klinika és rehabilitációs klinika is. Több kórház minősítette át pár osztályát, homeopátiás részleggé de vannak olyan kórházak is melyek felajánlják a betegeiknek az integrált kezelés lehetőségét. Ezalatt azt kell érteni, hogy a modern gyógyászat mellett az alternatív kezelést is kapja a páciens. 
 
Amerika legtöbb államában is hasonló a helyzet mint Európában, sőt még a kórházak homeopátiás kutató részleget is támogatnak és foglalkoztatnak. 
Ázsiában a hagyományos kínai orvoslás mellett a második legkeresettebb alternatív gyógymód a homeopátia. Több kórházban már a bejáratnál választhat a beteg, hogy modern gyógyászati- vagy homeopátiás kezelést szeretne.
 
Összegezve: a homeopátia nagyon elterjedt gyógymód a világban.
 
Merjük használni a homeopátiát. A homeopátiában nem hinni kell hanem megtapasztalni és gyógyulni vele. A homeopátia nem tartalmaz kémiai vegyületeket, nem toxikus és nem okoz mellékhatást.
 
Kíméletes és természetes gyógyulást kívánok mindenkinek!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x