Nagyszombat - amikor újra és újra megöljük Jézust
Címlap / Ezotéria / Nagyszombat - amikor újra és újra megöljük Jézust

Nagyszombat - amikor újra és újra megöljük Jézust

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Tudom, tudom, te nem ... Te nem tennél ilyet, te tanítvány lennél, te nem hagytad volna magára, te nem csókoltoad volna meg akkor és ott, te nem futottál volna meg, de adtál volna innia, vitted volna a keresztjét, és különben is jobb PR ügynök lettél volna, és nem engedted volna, hogy Barabást engedjék szabadon ...  

 Mennyire szeretjük azt hinni magunkról, hogy mi biztosan máshogy viselkedtünk volna akkor és ott. Mi nem mondtunk volna itéletet arra, aki másként gondolkodik. 
Elhinni magunkról, hogy amit teszünk, az helyes. Azt gondolni, hogy ha Jézus ma itt járna köztünk, elsőként ismernénk fel őt. 

A valóság azonban - csak kukkants bele egy keresztény komment szekcióba bárhol a neten - hogy ma, ha lehet, még sokkal hamarabb rántanánk rá Jézusra a töviskoronát, sőt még meg is mozgatnánk kicsit, hogy jól üljön a fején. Szelfiznénk mellette, mutanánk, hogy jól megadtuk ennek a másként gondolkodónak ami jár. Bekövetnénk Barabást Instán, hogy lássuk, merre jár az, akit megszabadítottunk.

Megvennénk a lapokat és még hetekig foglalkoznánk vele, hogy a latrok magánélete milyen volt. Vadul csámcsogva olvasnánk szomszédaik nyilatkozatát, mely szerint mindegyik egész rendes fickónak tűnt, és nem is gondolták volna, hogy ide jutnak - aj de nagy szégyen ez a falunak. Na meg "szegényanyja". 

Máriáról brit tudósok genetikai tesztje kiderítené, hogy ki is az igazi apja ennek a fura Jézus nevű alaknak. József szégyenében külföldön vállalna munkát - furcsa, migránsképű alak, gyanakodnának rá és fél fizetést kapna egész munkáért a hajógyárban. 

Máté, Márk, Lukács és János azonnal leblogolná a sztorit - kicsit mind máshogy emlékezne és ezért Pál mindig megmorogná őket levelekben. 

Péter esszéket írna vezető politikai lapokba, maga mellé állítaná az értelmiséget, Facebook csoportokban tömörülve szerveznék az egyházat. 

 
 
A Feltámadáskor nem csak Tamás, hanem a teljes szkeptikus társaság ott ülne. Személyesen Boldogkői Zsolt menne disputába, megmagyarázná, hogy miért nem azt látjuk, amit látunk, ott lenne minden reggeli műsorban. Az ő szava állna szemben egy pénzváltóéval, vagy halászéval - senki nem hinne nekik. 

Mária Magdolna meggyőzné a feministákat és lelkesen követnék a blogger apostolok szavait és komolyan érvelnének Péter mellett. 

Az ördög lepacsizna Cukiheggyel, és elégedetten dőlne hátra - egy kör újra letudva - mondaná és rágyújtana egy vicces cigire. 


Persze lehetne máshogy is. Lehetne újra megváltás. Lehetne újra megértés, hiszen ez már egyszer megörtént máshogy, jól és az összes ember érdekében. Vajon elvakultságunkban megérthetjük-e, hogy minden mégis ma történik, és hogy rajtunk múlik, hogy megismerjük-e magunkban a megváltó jézus szeretetét. Független attól, hogy mi a vallásunk, mert a tanítás egyetemes és örök. Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3831 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x