Kezdődik a Disznó éve. Mi vár ránk 2019-ben?
Címlap / Ezotéria / Kezdődik a Disznó éve. Mi vár ránk 2019-ben?

Sásdi Bernadett

Kezdődik a Disznó éve. Mi vár ránk 2019-ben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

A kínai asztrológia YIN FÖLD 己 DISZNÓ 亥 éve hazánkban február 4-én a hajnali órákban kezdődik. Az energiáját sokan már most is érzékelik, mert ez nem éles, hanem fokozatos átmenet, melynek hatására beindulnak a változások.  

Visszatekintés a Kutya évére

A 2018-as Kutya éve sokaknak meghatározó eseményeket hozott. Általában elmondható, hogy érvényesült a két végletes hatás, miszerint haladnak a dolgok a maguk megszokott útján, nem voltak nagyobb kiugrások, a tervek az elképzelések mentén haladtak. A másik oldal pedig a teljes és erőteljes felfordulás volt. Ez utóbbi tábor drámákat, meghatározó pozitív és negatív eseményeket, alapvető változásokat tapasztaltak meg az év során. Ez nem véletlen, hiszen a meghatározó földes energiák törekedtek a stagnálásra, vagy ha ez nem volt tartható, akkor jött a földindulás, a maximális átalakulás.

Mire számíthatunk a Yin Föld Disznó évében?

A Disznó az ázsiai kultúra szerint igen szerencsés szimbólum, a hagyományok miatt így ők nagy reményekkel telve várják az új év kezdetét. Főként a jelenlegi ún. ARANY DISZNÓ évét. És ebben van is valami, de hogy ez szerencsében, anyagi gyarapodásban gazdag év lesz-e, az már leginkább az egyénektől, azaz a döntéseinktől és cselekedeteiktől függ. Mindenképp igaz, hogy igencsak aktív évnek nézünk elébe és aki tud és szeretne is élni ezzel a friss fuvallattal, annak sok kedvező lehetőség áll majd rendelkezésére.

Maga a yin föld a megművelni való, a jól kezelhető és befogadó földet szimbolizálja a kínai asztrológiában. Hatására idén sokan a munkába temetkeznek, kreatív ötleteik lesznek, mindenki azon gondolkodik, hogy mivel lehetne megújítani feladataikat, munkájukat vagy előrukkolni valami friss dologgal. A yin föld utal arra, hogy - főként az év első felében - inkább a kiszámíthatóság és nyugalom dominál…de ez valójában látszólagos. Hiszen a Disznó jegyre, mely vizet rejt magában sok minden jellemző csak a kiszámíthatóság és nyugalom nem. Ez pont az ellentéte az elfogadó, besimuló yin föld elemnek és mivel magában az év induló horoszkópjában is dominánsan jelen van a víz, elmondható, hogy ezt a kevéske föld elemet könnyedén elmossa, csak idő kérdése. Mit jelent ez a mindennapokban? Azt, hogy amit látunk, az nem feltétlenül felel meg a valóságnak. Mindenki próbál majd szebb képet mutatni magáról, az adott helyzetről. Törekszünk a konszenzusra, de valójában a mélyben egész más motiváció és valóságtartalom van.


A háttérben nagy energiák húzódnak meg, amelyek felfokozzák az erőnket és az akaratunkat. Ez segít abban, hogy jobban kiálljunk nézeteink és elveink mellett. Kevésbé fogjuk hagyni, hogy bárki vagy bármi a háttérbe szorítson. Bár nem szeretnénk, ha a külvilág látná a rejtett érzéseket, ugyanakkor, ha úgy adódik, simán beleállunk majd a vitába, olykor pedig a jófajta veszekedésbe. Nehezen viseljük majd, ha más akar dönteni helyettünk, vagy beleavatkozik a dolgainkba, ráadásul a türelem forrásától fényévekre kerülünk ebben az évben. A kifejezetten gyors és hirtelen változások és reagálások időszaka jön, ahogy bennünk, úgy a külvilágban is.

A nagyvilágot és szűkebb környezetünket is ez fogja jellemezni, így itt is érvényesül a hatás, hogy nem látunk igazán a dolgok mélyére. Lehet valami akármilyen szép és jó, de nem kizárt, hogy valójában egyáltalán nem az van, amit mondanak vagy el akarnak hitetni velünk. Ez érvényes lesz az üzleti életben, személyes kapcsolatainkban és ugyanúgy a kül- és belpolitikában is.

Miért kell erre jobban odafigyelnünk? Azért, mert az önrendelkezés és szabadság top téma lesz az idén, amiért már igazán fel merjük vállalni a konfliktust és kiállunk majd magunkért.

Maga a Disznó jegy a kínai asztrológiában az Utazó állat szimbólumok közé tartozik, és ezért meglehetősen aktív, olykor nyughatatlan. Az egyik legnagyobb életigenlő, szabadságvággyal rendelkező és az élet örömeit valójában igazán jól megélő jegy. Ugyanakkor képes az igazi káoszra és szétszórtságra is. Ezért a 2019-es év sok nagyszerű szórakozási lehetőséget hoz, kedvez mindenféle közösségi programnak, az utazásoknak, kirándulásoknak baráti összejöveteleknek, céges rendezvényeknek, stb. Ugyanakkor, ha nem figyelünk oda, vagy nincs megfelelő stratégiánk, akkor igencsak nehéz időszak vár ránk, mert kifolyik az idő a kezünkből, elúszunk a dolgainkkal, túlvállaljuk vagy szervezzük magunkat.

Összességében a 2019-es Disznó éve a nagy változások és kihívások éve. Sokunk életében teljesen új irányok indulnak meg, mások pedig sok problémát küzdenek le és még több feladatot teljesítenek. A lényeg, hogy senki nem fog unatkozni, felbolydul a világ a személyes és tágabb környezetünkben is.

FOLYTATJUK! A téma: Mit fogunk tapasztalni személyes életünkben? 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4997 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x