Varázsoljunk tartós ünnepet!
Címlap / Ezotéria / Varázsoljunk tartós ünnepet!

Móra Klára

Varázsoljunk tartós ünnepet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-23

Sok a gyűlölet a világban, csaknem mindenki harcol valaki ellen (vagy mellett?), küzd, erejét megfeszítve akarja elérni az igazát. Vagy talán a békéjét. Valami azért nincs rendben. Ki és mi ellen küzdünk? Miért harcolunk? A béke ugyanis egyenként tőlünk függ, mindannyian a sajátunkért vagyunk felelősök.  

Valós vagy vélt ellenségeink mindig akadnak. Mert így hisszük. Úgy gondoljuk, hogy folyton kivont karddal kell járnunk, még a hétköznapjainkban is, hiszen olyan, de olyan rossz ez a világ. Kétségtelen, hogy ami eljut a nagyvilágból és a szűkebb környezetünkből a tudatunkig, az nem kecsegtet sok jóval. Mi és honnan érkezik az életünkbe? Olvasgatunk, keresgélünk, ha nem akarunk, akkor is belebotlunk ilyen-olyan hírekbe, ál- vagy valódi (?) történésekbe. De kérdezem én: ki válogatja meg helyettünk, hogy minek adunk hitelt? Ki kötelez arra, hogy bizonyos dolgokat megnézzük vagy elolvassunk? Ki válogatja meg helyettünk a mi hozzáállásunkat, a mi reakcióinkat?

Megfeledkezünk arról, hogy a vonzás univerzális törvénye működik, és bizony azt vonzzuk be, aminek helyet adunk, amire gondolunk, amire fókuszálunk.Mi magunk felelünk a választásainkért. Mi vonzzuk az életünkbe a rémséget, a jóságot, a küzdelmet és a békességet is. Tudom, kényelmes a külvilágot okolni, más felelőst keresni, mutogatni, véleményezni, elítélni. Ez a kényelem azonban még több harcot, csatát és gyűlöletet terem. Egymásnak esnek felek és ellenfelek, egyszerű híren vagy álhíren összekapva, vitatkozva, egymásra sarat dobálva, az eredeti témától fényévekre eltávolodva - azt veszik észre, hogy kiválóan felbosszantották magukat, jól odamondtak, hiszen csak meg kellett védeni az igazukat…

Mire jó hát a küzdelem? Semmire. Mire jó a belső béke megteremtése? Mindenre.

Aki békében van saját magával, az nem ítélkezik, nem vádaskodik, nem látja szükségét a harcnak. Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy mindannyian a békét keressük. Úgy tűnik, sokszor téves helyen keressük. A békéért szükségtelen harcolni, a harc békét soha nem teremthet. Legfeljebb ideig-óráig, de a harc árán szerzett béke sérülékeny. Mert paktumokkal igazolják, írásba fektetik, lehet, hogy egy időre a fegyvert is leteszik, és? Ez csak fegyverszünet. A harc valódi oka, ami a fejekben van, nem oldódik meg.

A béke egyetlen útja a tudatosság. A békéért nem vitával, nem csatával és nem küzdelemmel fizetünk. Sokkal egyszerűbben és „olcsóbban” megteremthetjük. Belső munkával. Ráfordított idővel, tudatossággal, elszánt akarattal és önuralommal. Hiába ismétlődnek az ünnepek, hiába harsogjuk a jókívánság-formulákat, hiába bújunk az ünnepi fények mögé, ha csak a hagyománytisztelet, a szokásaink diktálják a látszólagos békét, a korántsem szívből jövő szeretetet.

Ne harcolj a békéért. Békélj meg a békéért. Magaddal, a környezeteddel, a világgal. Készíts helyet a szeretetnek, az újnak, az elfogadásnak, a saját életed jobbításának. Kívánhatunk bármit, ha mi magunk ellene dolgozunk. Ha a fejünkben újabb háborút indítunk, azt elkerülhetetlenül a környezetünk ellen is indítjuk. A saját gondolatainkon senki más nem dolgozhat. Mi felelünk értük, és csak mi vagyunk képesek változtatni a saját hozzáállásunkon.

 

Mindannyian „varázslók” vagyunk. Varázsolhatunk magunknak és a szeretteinknek csodákkal teli ünnepet. Ha az ünnepek lehetnek varázslatosak, a hétköznapjaink is lehetnek azok. A békénk, a boldogságunk nem függ a gyertyák fényétől, sem a dekorációktól, sem a karácsonyi daloktól. A fény bennünk van, a szívünket bármikor ünneplőbe öltöztethetjük, és reagálhatunk a világ zajára azzal, hogy magunkban egy dallal, egy hálával, egy áldással békét teremtünk.

Lehet és legyen varázslatos karácsonyod, és legyen varázslatos minden más napod!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1850 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x