Hozd ki a maxot 2023-ból!
Címlap / Ezotéria / Hozd ki a maxot 2023-ból!

Hozd ki a maxot 2023-ból!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

2023 fontosabb asztrológiai eseményeit mutatom be, amelyekre ha odafigyelsz, és saját horoszkópodat alapul veszed, akkor velük áramolhatsz, és nem fogsz folyton akadályokba ütközni. Bármelyik asztrológiai jegyben halad a Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter, mindig megköveteli a figyelmet. Érintsen bármilyen házat, azaz életterületet, az mindig aktiválásra kerül. Különösen igaz ez jegyváltás során, ami 2023-ban mindhárom lassú mozgású, sorsformáló bolygót érinti.  

Sorsformáló tranzit Jupiter bolygónk a Kos jegyében halad előre májusig, ami az önbizalmunkat, ambíciónkat, erőnket és lendületünket növeli. A Kos a nagy szerencse bolygójának, a bőséges Jupiternek lendületet, erőt ad, aktivitásra készteti, sőt olykor-olykor sürgeti. A Jupiter 2023. május 16. után lép át a Bika jegyébe, és már nem lép vissza a Kosba, csak majd 2030 után. Bikában a Jupiter előnyös lesz mind az emberi kapcsolatokra, az élvezetekre, mind az ingatlanokra. Akinek a Napja, aszcendense, Hold jegye vagy születési uralkodója a Bika jegyében áll, őket jobban érinti a Jupiter Bika jegyében való vonulása, ami május közepétől kezdődik és körülbelül egy évig tart.

Kiábrándulás start! 2023. március 7.: Szaturnusz jegyet vált, átlép a Halakba

A Szaturnusz (a nagy tanító, a felelősség, az akadályok, korlátok, a rideg valóság jelölője) befejezi a vízöntői pályafutását március 7-vel, átlép a Halak jegyébe, és 2025 tavaszáig ott is fog tartózkodni. Nem igazán fogja jól vagy otthon érezni magát a Halakban, mert míg a Halak misztikus, ködös, álmodozó, határtalanságot hoz, addig a Szaturnusz épp az ellenkezőjét. Folyamatos ellentmondások érhetik azokat, akiknek Napja, aszcendense, Holdja vagy születési uralkodója a Halak jegyében áll. Kemény valóságok, sokszor rideg, kiábrándító tapasztalások árán fogja a Szaturnusz feloldani a Halakból eredő, álmodozásra, illúziókra épülő ködös „valóságot”. Nem lesz egy könnyed tapasztalás, és a legkevésbé sem szép időszak, de ha hosszú távon szeretnénk építkezni, akkor ideális lehet, mert lerombolja a hamis képet és lehetőségünk van nulláról kezdeni, tiszta lappal.Vizsgázni fogunk önszeretetből, tudatosságból és alázatból. Nem lesz könnyű átmenni a vizsgákon, és bár a Szaturnusz a Halak jegyében halad majd hol előre, hol hátrafele, azért senkinek ne legyenek illúziói, nem fogjuk megúszni a próbatételeit.

Ha már Szaturnusznál tartunk, csak egy érdekesség, hogy a numerológiában 2023 egy 7-es év, ami a Szaturnusz száma, a karmáé, vagy mondhatni azt is, hogy a Küszöb Őrének az éve. Ami jelentheti azt is, hogy a korábbi kitartó erőfeszítéseink elnyerhetik eredményüket, de szembesíthet is korábbi elmaradásokkal vagy olyan helyzetekkel, amikkel nem akartunk vagy nem tudtunk eddig szembenézni.

Egy fontos dátum (Valentin-nap után természetesen):  2023. február 16., amikor konjukcióban van a Vízöntőben a Nap és a Szaturnusz, figyeljünk ezerrel befelé, mert hirtelen, váratlanszerű és akár sorsfordító felismeréseket hozhat ez a nap. A változás mindig belülről kezdődik, és pontosan ezt követeli majd meg a szaturnuszi energia.

2023. július 23., a Plútó jegyváltása: Bakból a Vízöntőbe

14 év után elhagyja a Bak jegyét az igencsak lassan haladó Plútó, de mielőtt ezt megteszi,  szembesít bennünket a Bak jegyéhez köthető tapasztalatokkal, ez pedig a hatalom, biztonság és a pénz területe. A Plútó jegyváltása mindig fordulatot hoz, mind világi, mind egyéni szinten. Változást akar és ki is kényszeríti. Sok helyen olvasni, hogy a demokráciát akarja megváltoztatni, én erről nem írnék, nem azért, mert nem értek vele egyet, hanem mert az én olvasatomban az jött először, hogy a Vízöntőben a Plútó a szabadságot, egyenjogúságot, testvériséget akarja elhozni társadalmi szinten. És még valami, az informatikát, digitalizációt is ide sorolnám. Termesztésen az elmúlt években is hatalmas fejlődések voltak már ezen a téren, de amit a Plútó hozhat, abba inkább bele sem gondolok… Mégis reménykedve várom a Vízöntő Plútót, hiszen a Vízöntő az egyik leghumánusabb energia, és reménykedem benne, hogy előkészíti a következő jó sok évben az utána következő Halak Plútó világot, ahol az empátia kap majd főszerepet – de az még jóval arrébb van.

2023. március 20., a tavaszi napéjegyenlőség ideje kozmikus erejű az asztrológiában. Minden évben érvényes, hogy asztrológiailag az Újév nem január 1-jén, hanem március 20-án indul, a tavaszi napéjegyenlőség idején, mikor a Nap a Kos jegybe lép.

Szeretkezz, ne háborúzz! Isten hozott, 2023!
című cikkünket érdemes újra elolvasnod, mert ebben szereplő uralkodó bolygóról, a Marsról írtak különösen március 20. után lesznek érvényesek.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1929 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x